Secretele bunicii: Supă de piurea de pui - "Ia un puiu curăţat, taie-l în bucăţele mici şi prăjeşte-l în unt"

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altă dată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre. 

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Ciorbă de burtă de vacă (skembea): "Ia fruntea dela zeama aceea, împreună cu zeama de..." 

Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel SteriadBIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Budincă de vin - "Pune în el pesmete dela patru franzele" 

Descoperă o reţetă deosebită şi savuroasă de supă de piurea de pui, cu ajutorul căreia vei da pe spate şi cei mai pretenţioşi membri ai familiei!

"Ia un puiu curăţat, taie-l în bucăţele mici şi prăjeşte-l în unt proaspăt cu o ceapă mică, sarea necesară, şi cu felii de franzelă. Pisează-le în piuliţă de marmoră, ca să se poată da prin sită, cu o bucăţică de coajă de lămâe, puţin piper, sarea necesară, puţină scorţişoară, ienibahar, două cuişoare, două foi de dafin, şi jumătate de lingură de unt proaspăt. Pune această compoziţie într'o oală cu zeamă de carne, să fiarbă o oră în clocote mari, amestecând-o din când în când; ia-o dela foc, strecoar-o printr'o sită rară şi dacă piureaua va fi groasă, mai adaogă zeamă de carne; pune-o în altă oală curată să mai fiarbă şi, potrivind-o din grosime, las-o să mai stea. Trebue să ai pregătiţi de mai înainte ficaţi fierţi, tăiaţi în bucăţele mici, puşi într'un castron, şi amestecaţi cu felioare de franzelă rumenite la foc, tăiate bucăţele mici patrate. Când vrei să dai supa, toarnă peste acestea compoziţia de mai sus şi serveşte."

Vă dorim poftă bună!

 

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 mai