Salată cu roșii, brânză și avocado

Salată cu roșii, brânză și avocado. E pur și simplu...

Citeste mai mult»
Andreea Marin

Andreea Marin a slăbit 3 kilograme într-o săptămână. Ce...

Citeste mai mult»
vaccin

A treia doză de vaccin de la Pfizer protejează împotriva...

Citeste mai mult»
Adele

Adele a anunţat în lacrimi că şi-a amânat rezidenţa din...

Citeste mai mult»
fem

5 sfaturi pentru a-ți deschide propriul coafor în 2022

Citeste mai mult»
Britney Spears

Britney Spears îi cere surorii sale să nu mai facă uz de...

Citeste mai mult»
suc de telina

Băutura preferată a Elenei Gheorghe. De ce ar trebui să o...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 21 ianuarie 2022: Balanțele câștigă bani, Racii...

Citeste mai mult»
humus

Cum faci cel mai bun humus de casă

Citeste mai mult»
Beatrice

Beatrice Olaru, câștigatoare ”Exatlon”, este însărcinată...

Citeste mai mult»
Gaspard Ulliel

Un actor celebru, câştigător a două premii César, a murit...

Citeste mai mult»
Cristina Cioran

Cristina Cioran se pregătește să devină din nou mamă, la...

Citeste mai mult»
coronavirus

Cazurile uşoare de COVID-19 pot provoca probleme de...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 19 ianuarie 2022: Gemenii au succes în plan...

Citeste mai mult»
cuplu

Cum știi că ai găsit bărbatul cu care merită să te...

Citeste mai mult»
celine dion

Celine Dion anulează finalul etapei nord-americane a...

Citeste mai mult»
Kanye West

Ye (Kanye West), acuzat că ar fi lovit cu pumnul un fan...

Citeste mai mult»
Bella Hadid

Bella Hadid şi-a apărat decizia de a posta pe social...

Citeste mai mult»
trucuri

Top șapte trucuri psihologice care te vor ajuta să ai...

Citeste mai mult»
celine dion

Céline Dion a anulat date din turneul nord-american din...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Alec Baldwin a predat telefonul său poliţiei, în cadrul...

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Prinţul Harry vrea să beneficieze din nou de protecţia...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 15 ianuarie 2022: Zodiile care trebuie să fie...

Citeste mai mult»
Kanye West

Lovitură pentru Kanye West. Artistul este cercetat pentru...

Citeste mai mult»
Britney şi Jamie Lynn Spears

Surorile Britney şi Jamie Lynn Spears, dispută publică...

Citeste mai mult»
jason momoa

Decizie neașteptată la Hollywood. Actorii Jason Momoa şi...

Citeste mai mult»
kylie jenner

Kylie Jenner a devenit prima femeie care adună pe...

Citeste mai mult»
megan fox

Actriţa Megan Fox şi rapperul Machine Gun Kelly au...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 13 ianuarie 2022: Berbecii ar trebui să evite...

Citeste mai mult»
dieta carmen bruma

Cum topești kilogramele în plus acumulate după Sărbători....

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West vrea să susţină concerte în Rusia şi să îl...

Citeste mai mult»
Betty White

Adevărul despre moartea lui Betty White. Actrița suferise...

Citeste mai mult»
vaccin

OMS asigură că vaccinurile anti-COVID ''funcţionează...

Citeste mai mult»
supa crema de dovlecei

Supa cremă de dovlecei zucchini

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 12 ianuarie 2022: Berbecii vor lua decizii...

Citeste mai mult»
Romanita Iovan

Ce mănâncă Romanița Iovan ca să se mențină într-o formă...

Citeste mai mult»
Anamaria Prodan

Anamaria Prodan, dezvăluiri neașteptate despre divorț:...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 11 ianuarie 2022: Berbecii trec prin momente...

Citeste mai mult»
vaccin

Răsturnare de situație. În cât timp trebuie administrată...

Citeste mai mult»
regina elisabeta

Cum va fi sărbătorit Jubileul de Platină al reginei...

Citeste mai mult»

7 moduri în care te păcălesc restaurantele cu oferte all-you-can-eat

De în Bani 21 sep 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că are costuri cu mâncarea care depășesc cu cel mult 30% veniturile, iar cele care oferă promoții all-you-can-eat nu fac excepție de la această regulă.

În acest articol vei găsi sfaturi despre cum să ocolești capcanele și să nu lași restaurantele să facă bani suplimentari pe spinarea ta.

1. Când există un bufet, restaurantele economisesc banii pe care i-ar da angajaților, lăsând clienții să se servească singuri

Unele lanțuri de restaurante se duc până-ntr-acolo încât lasă clienții și să-și prepare singuri băuturile. În plus, majoritatea mâncărurilor sunt preparate în avans și, eventual, unele doar mai trebuie încălzite un pic. Într-un restaurant normal, bucătarii pregătesc mâncare pentru până la 25 de oameni pe oră, dar aceste sisteme, permit restaurantelor să hrănească chiar și 200 de oameni în același timp.

2. Majoritatea clienților nu mănâncă în valoare de cât costă bufetul

În medie, un client care apelează la all-you-can-eat servește cam 4 feluri de mâncare, dar porții mai mici, iar pentru a spune că și-a acoperit cheltuiala ar trebui să mănânce cel puțin 7 porții obișnuite, ceea ce conform statisticilor doar 1 persoană din 20 face.

3. Dacă mănânci prea mult, personalul va găsi metode și motive să te facă să pleci

Chiar dacă încerci din răsputeri să mănânci cât de mult poți, puțin probabil să păcălești sistemul, deoarece personalul restaurantului este atent. De exemplu, într-un restaurant german în care un singur client a consumat 80 de farfurii de sushi, personalul l-a dat pur și simplu afară pe domnul respectiv. Aceeași soartă a avut-o o doamnă care a golit toată tava de brioșe și un alt client, care a mâncat 12 bucăți de pește.

4. Există taxa pe mâncare lăsată în farfurie

Când ajungi în fața unui bufet, vrei să încerci de toate, ceea ce înseamnă că vei avea multe resturi la sfârșitul mesei și multe restaurante încearcă să profite de acest lucru, incluzând o taxă pe mâncarea rămasă în farfurie, astfel încât să-și recupereze costurile pe mâncarea aruncată.

5. Cu băuturile se recuperează din pierderi

La cele mai multe restaurante all-you-can-eat, băuturile se vând separat, la suprapreț. Cu toate acestea, când prețul băuturilor este inclus în meniu, tot se scot bani din bufet, deoarece acestea au o calitate mai scăzută. În plus, cu cât mai multe sucuri bea cineva, cu atât mai puțină mâncare va consuma.

6. Deasupra tuturor bufeturilor există un scut care protejează mâncarea împotriva strănuturilor

Acele scuturi de sticlă, pe sub care trebuie să bagi mâna ca să iei mâncarea, nu au doar scop ornamental, ele sunt puse pentru a împiedica posibilii stropi de la strănuturi să contamineze mâncarea. Acestea au fost inventate de un bărbat pe nume Johny Garneau, în anul 1960 și au revoluționat industria, devenind obligatorii în orice restaurant cu astfel de oferte.


7. Pericolul în a frecventa retaurante all-you-can-eat

De obicei, tăvile cu mâncare sunt înlocuite la fiecare 4 ore, timp suficient în care se strâng multe bacterii, care se înmulțesc cel mai repede în mâncarea păstrată la temperaturi între 4 - 60 grade Celsius. În plus, tacâmurile reprezintă o suprafață foarte bună de răspândire a infecțiilor și este mai bine să nu te atingi de fructele și legumele care arată prea bine, lămâile fiind cele mai periculoase, iar sucul lor plin de microorganisme. 

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 ian