zodii

Horoscop 24 septembrie 2021. Berbecii nu sunt în formă,...

Citeste mai mult»
dorian popa

Dorian Popa, reacție dură după ce i s-a cerut...

Citeste mai mult»
Linda

Linda Evangelista, de nerecunoscut în urma unei proceduri...

Citeste mai mult»

Kim Kardashian, succes total. Ce se va întâmpla cu vedeta...

Citeste mai mult»
zodie pesti

Horoscop 23 septembrie 2021: Racii trec prin momente...

Citeste mai mult»
ciocolata

De ce este bine să mănânci ciocolată. Ce spune...

Citeste mai mult»
Loredana Groza

Loredana Groza, prima reacție după postarea din...

Citeste mai mult»
Willie

Actorul Willie Garson, cunoscut pentru rolurile din „Sex...

Citeste mai mult»
zeta jones

Catherine Zeta-Jones, primele declarații despre serialul...

Citeste mai mult»
zodie pesti

Horoscop 22 septembrie 2021: Berbecii nu trebuie să...

Citeste mai mult»
prajitura dulce

Cum faci cea mai simplă prăjitură cu brânză dulce

Citeste mai mult»
cuplu

Motivele pentru care o femeie nu respectă un bărbat....

Citeste mai mult»
britney spears

Britney Spears a revenit pe Instagram după ce şi-a...

Citeste mai mult»
dieta cu apa calda

Dieta cu apă caldă, cea mai eficientă. Cum slăbești ușor...

Citeste mai mult»
caderea parului

Cum să stopezi căderea părului. Măști pe care trebuie să...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 21 septembrie 2021: Taurii au probleme în...

Citeste mai mult»
ardei umpluti cu orez

Cum faci cei mai buni ardei umpluți cu orez

Citeste mai mult»
beatrice

Prinţesa Beatrice a Marii Britanii a născut

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 18 septembrie 2021: Taurii au o zi dificilă,...

Citeste mai mult»
simona halep

Halep, felicitată pentru căsătorie şi de site-ul Billie...

Citeste mai mult»
zodie pesti

Horoscop 17 septembrie 2021: Gemenii au discuții în...

Citeste mai mult»
suc de grapefruit

Pericolul din spatele sucului de grapefruit. Când nu...

Citeste mai mult»
Jennifer Aniston

Jennifer Aniston, absentă la gala Primetime Emmy. Motivul...

Citeste mai mult»
britney spears

Motivul pentru care Britney Spears și-a închis conturile...

Citeste mai mult»
harry

Harry şi Meghan, între cele mai influente 100 de persoane...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 16 septembrie 2021: O zodie are probleme cu...

Citeste mai mult»
printul harry

Prințul Harry a împlinit 37 de ani. Mesajul transmis de...

Citeste mai mult»
Jeff Bridges

Jeff Bridges a contractat coronavirusul în timp ce făcea...

Citeste mai mult»
simona halep

Primele imagini de la nunta Simonei Halep: Sportiva s-a...

Citeste mai mult»
prietena toxica

Cum îți dai seama că prietena ta te folosește

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 15 septembrie 2021: Taurii au noroc de bani,...

Citeste mai mult»
dieta 5:2

De ce să urmezi dieta 5:2. Medicul Nițescu îți spune care...

Citeste mai mult»
zacusca

Cea mai bună rețetă de zacuscă de fasole boabe - cum o...

Citeste mai mult»
Dani Otil

Dani Oțil, despre prima noapte alături de fiul său: „Am...

Citeste mai mult»
Adela Popescu

Cum se simte Adela Popescu, după ce s-a îmbolnăvit de...

Citeste mai mult»
zodie capricorn

Horoscop 14 septembrie 2021: Berbecii își achită...

Citeste mai mult»
munca de acasa

Pericolul din spatele muncii de acasă. De ce nu e bine să...

Citeste mai mult»
Kristen Dunst

O actriță celebră a născut în secret, iar acum a făcut...

Citeste mai mult»
Britney Spears

Cântăreaţa Britney Spears s-a logodit. Cine este bărbatul...

Citeste mai mult»
fericiti

Care sunt secretele oamenilor fericiți

Citeste mai mult»

7 moduri în care te păcălesc restaurantele cu oferte all-you-can-eat

De în Bani 21 sep 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că are costuri cu mâncarea care depășesc cu cel mult 30% veniturile, iar cele care oferă promoții all-you-can-eat nu fac excepție de la această regulă.

În acest articol vei găsi sfaturi despre cum să ocolești capcanele și să nu lași restaurantele să facă bani suplimentari pe spinarea ta.

1. Când există un bufet, restaurantele economisesc banii pe care i-ar da angajaților, lăsând clienții să se servească singuri

Unele lanțuri de restaurante se duc până-ntr-acolo încât lasă clienții și să-și prepare singuri băuturile. În plus, majoritatea mâncărurilor sunt preparate în avans și, eventual, unele doar mai trebuie încălzite un pic. Într-un restaurant normal, bucătarii pregătesc mâncare pentru până la 25 de oameni pe oră, dar aceste sisteme, permit restaurantelor să hrănească chiar și 200 de oameni în același timp.

2. Majoritatea clienților nu mănâncă în valoare de cât costă bufetul

În medie, un client care apelează la all-you-can-eat servește cam 4 feluri de mâncare, dar porții mai mici, iar pentru a spune că și-a acoperit cheltuiala ar trebui să mănânce cel puțin 7 porții obișnuite, ceea ce conform statisticilor doar 1 persoană din 20 face.

3. Dacă mănânci prea mult, personalul va găsi metode și motive să te facă să pleci

Chiar dacă încerci din răsputeri să mănânci cât de mult poți, puțin probabil să păcălești sistemul, deoarece personalul restaurantului este atent. De exemplu, într-un restaurant german în care un singur client a consumat 80 de farfurii de sushi, personalul l-a dat pur și simplu afară pe domnul respectiv. Aceeași soartă a avut-o o doamnă care a golit toată tava de brioșe și un alt client, care a mâncat 12 bucăți de pește.

4. Există taxa pe mâncare lăsată în farfurie

Când ajungi în fața unui bufet, vrei să încerci de toate, ceea ce înseamnă că vei avea multe resturi la sfârșitul mesei și multe restaurante încearcă să profite de acest lucru, incluzând o taxă pe mâncarea rămasă în farfurie, astfel încât să-și recupereze costurile pe mâncarea aruncată.

5. Cu băuturile se recuperează din pierderi

La cele mai multe restaurante all-you-can-eat, băuturile se vând separat, la suprapreț. Cu toate acestea, când prețul băuturilor este inclus în meniu, tot se scot bani din bufet, deoarece acestea au o calitate mai scăzută. În plus, cu cât mai multe sucuri bea cineva, cu atât mai puțină mâncare va consuma.

6. Deasupra tuturor bufeturilor există un scut care protejează mâncarea împotriva strănuturilor

Acele scuturi de sticlă, pe sub care trebuie să bagi mâna ca să iei mâncarea, nu au doar scop ornamental, ele sunt puse pentru a împiedica posibilii stropi de la strănuturi să contamineze mâncarea. Acestea au fost inventate de un bărbat pe nume Johny Garneau, în anul 1960 și au revoluționat industria, devenind obligatorii în orice restaurant cu astfel de oferte.


7. Pericolul în a frecventa retaurante all-you-can-eat

De obicei, tăvile cu mâncare sunt înlocuite la fiecare 4 ore, timp suficient în care se strâng multe bacterii, care se înmulțesc cel mai repede în mâncarea păstrată la temperaturi între 4 - 60 grade Celsius. În plus, tacâmurile reprezintă o suprafață foarte bună de răspândire a infecțiilor și este mai bine să nu te atingi de fructele și legumele care arată prea bine, lămâile fiind cele mai periculoase, iar sucul lor plin de microorganisme. 

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 sep