zodii

Horoscop 30 noiembrie 2022: Taurii au probleme, Racii...

Citeste mai mult»
Maria Sur

O refugiată din Ucraina vrea să reprezinte Suedia la...

Citeste mai mult»
vitamina k

Vitamina K1 poate ajuta la reducerea riscului de fractură...

Citeste mai mult»
Roman Polanski

Roman Polanski va fi judecat în martie 2024 pentru...

Citeste mai mult»
masti

Cum poţi avea o rutină de îngrijire pentru întreg corpul...

Citeste mai mult»
lidia buble

Lidia Buble a slăbit 8 kilograme la „Sunt celebru,...

Citeste mai mult»
Andra

Andra va cânta în prima zi de concerte de la Târgul de...

Citeste mai mult»
Irene Cara

Irene Cara, cântăreaţa celebră pentru melodiile din...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a revenit pe reţelele de socializare şi a...

Citeste mai mult»
Tartă cu ciocolată și caramel sărat

Tartă cu ciocolată și caramel sărat, un desert pe care...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk anunţă restabilirea conturilor de Twitter...

Citeste mai mult»
Armin Van Buuren

Armin Van Buuren revine la Festivalul Untold după o pauză...

Citeste mai mult»
horoscop 5 martie 2021

Horoscop 25 noiembrie 2022: Berbecii au probleme în...

Citeste mai mult»
nosfe

Soția lui Nosfe, mesaj sfâșietor pe rețelele sociale:...

Citeste mai mult»
Camilla

Regina consoartă Camilla a donat zeci de ursuleţi...

Citeste mai mult»
sobolan

Poliţia din India spune că şobolanii au mâncat 200 kg de...

Citeste mai mult»
gemeni

Gemeni născuţi în Tennessee din embrioni congelaţi în...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez și-a înlocuit poza de profil de pe...

Citeste mai mult»
gogosi

Cele mai bune gogoși de post. Ingredientul pe care...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West anunţă că va candida la alegerile...

Citeste mai mult»
fulgi

De ce este bine să mănânci fulgi de ovăz în fiecare...

Citeste mai mult»
Florence Welch

Florence Welch îşi anulează turneul din Marea Britanie...

Citeste mai mult»
hartie

Hârtia igienică, un nou instrument pentru prevenirea...

Citeste mai mult»
culita

Culiţă Sterp, cercetat şi pentru conducerea unui vehicul...

Citeste mai mult»
ghete

De ce sunt ghetele din piele cea mai bună alegere pentru...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 22 noiembrie 2022: Racii sunt vulnerabili,...

Citeste mai mult»
sonia argint

Sonia Argint a divorțat în secret de Horațiu Ionescu:...

Citeste mai mult»
Hengameh Ghaziani

Actriţa Hengameh Ghaziani a fost arestată pentru că şi-a...

Citeste mai mult»
ronaldo

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, fotografiaţi de Annie...

Citeste mai mult»
ghete

Negre sau maro? Ce ghete de iarnă pentru femei sunt...

Citeste mai mult»
zodie

Horoscop 18 noiembrie 2022: Berbecii trebuie să comunice...

Citeste mai mult»
Adnan Otkar

Un celebru teleevanghelist a fost condamnat la 8.658 de...

Citeste mai mult»
pasager

Momentul în care un pilot de avion se apleacă pe...

Citeste mai mult»
culita

Interpretul de manele Culiţă Sterp, cercetat sub control...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Dieta înainte de Crăciun. Mihaela Bilic, trucuri...

Citeste mai mult»
lidia buble

Lidia Buble a primit un an de zile de închisoare cu...

Citeste mai mult»
Jay Leno

Prezentatorul american Jay Leno a primit grefe de piele...

Citeste mai mult»
Theo Rose

Theo Rose este însărcinată. Primele declarații făcute de...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 16 noiembrie 2022: Persoanele născute în zodia...

Citeste mai mult»

Momentul în care Harry Styles a fost lovit în ochi cu o...

Citeste mai mult»

7 moduri în care te păcălesc restaurantele cu oferte all-you-can-eat

De în Bani 21 sep 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că are costuri cu mâncarea care depășesc cu cel mult 30% veniturile, iar cele care oferă promoții all-you-can-eat nu fac excepție de la această regulă.

În acest articol vei găsi sfaturi despre cum să ocolești capcanele și să nu lași restaurantele să facă bani suplimentari pe spinarea ta.

1. Când există un bufet, restaurantele economisesc banii pe care i-ar da angajaților, lăsând clienții să se servească singuri

Unele lanțuri de restaurante se duc până-ntr-acolo încât lasă clienții și să-și prepare singuri băuturile. În plus, majoritatea mâncărurilor sunt preparate în avans și, eventual, unele doar mai trebuie încălzite un pic. Într-un restaurant normal, bucătarii pregătesc mâncare pentru până la 25 de oameni pe oră, dar aceste sisteme, permit restaurantelor să hrănească chiar și 200 de oameni în același timp.

2. Majoritatea clienților nu mănâncă în valoare de cât costă bufetul

În medie, un client care apelează la all-you-can-eat servește cam 4 feluri de mâncare, dar porții mai mici, iar pentru a spune că și-a acoperit cheltuiala ar trebui să mănânce cel puțin 7 porții obișnuite, ceea ce conform statisticilor doar 1 persoană din 20 face.

3. Dacă mănânci prea mult, personalul va găsi metode și motive să te facă să pleci

Chiar dacă încerci din răsputeri să mănânci cât de mult poți, puțin probabil să păcălești sistemul, deoarece personalul restaurantului este atent. De exemplu, într-un restaurant german în care un singur client a consumat 80 de farfurii de sushi, personalul l-a dat pur și simplu afară pe domnul respectiv. Aceeași soartă a avut-o o doamnă care a golit toată tava de brioșe și un alt client, care a mâncat 12 bucăți de pește.

4. Există taxa pe mâncare lăsată în farfurie

Când ajungi în fața unui bufet, vrei să încerci de toate, ceea ce înseamnă că vei avea multe resturi la sfârșitul mesei și multe restaurante încearcă să profite de acest lucru, incluzând o taxă pe mâncarea rămasă în farfurie, astfel încât să-și recupereze costurile pe mâncarea aruncată.

5. Cu băuturile se recuperează din pierderi

La cele mai multe restaurante all-you-can-eat, băuturile se vând separat, la suprapreț. Cu toate acestea, când prețul băuturilor este inclus în meniu, tot se scot bani din bufet, deoarece acestea au o calitate mai scăzută. În plus, cu cât mai multe sucuri bea cineva, cu atât mai puțină mâncare va consuma.

6. Deasupra tuturor bufeturilor există un scut care protejează mâncarea împotriva strănuturilor

Acele scuturi de sticlă, pe sub care trebuie să bagi mâna ca să iei mâncarea, nu au doar scop ornamental, ele sunt puse pentru a împiedica posibilii stropi de la strănuturi să contamineze mâncarea. Acestea au fost inventate de un bărbat pe nume Johny Garneau, în anul 1960 și au revoluționat industria, devenind obligatorii în orice restaurant cu astfel de oferte.


7. Pericolul în a frecventa retaurante all-you-can-eat

De obicei, tăvile cu mâncare sunt înlocuite la fiecare 4 ore, timp suficient în care se strâng multe bacterii, care se înmulțesc cel mai repede în mâncarea păstrată la temperaturi între 4 - 60 grade Celsius. În plus, tacâmurile reprezintă o suprafață foarte bună de răspândire a infecțiilor și este mai bine să nu te atingi de fructele și legumele care arată prea bine, lămâile fiind cele mai periculoase, iar sucul lor plin de microorganisme. 

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
01 dec