placinta cu mere

Cum faci cea mai bună plăcintă cu mere. Rețeta...

Citeste mai mult»
pepe

Pepe, într-o nouă relație după divorțul de Raluca...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 15 iunie 2021: Taurii vor echilibru în plan...

Citeste mai mult»
Caroline

Caroline Wozniacki a devenit mamă pentru prima oară. Ce...

Citeste mai mult»
Måneskin

Grupul italian Måneskin, câştigător la Eurovision, prima...

Citeste mai mult»
Cristina Spatar si Alin Ionescu

Cristina Spătar, dezvăluiri neașteptate la cinci ani de...

Citeste mai mult»
covid-19

Delta, o variantă a coronavirusului, cu 60 la sută mai...

Citeste mai mult»
dua lipa

Dua Lipa, succes total. Este cel mai ascultat artist în...

Citeste mai mult»
supa de rosii

Cum faci cea mai bună supă de roșii

Citeste mai mult»
depresie

Cum poate fi ameliorată depresia severă. Metoda inedită...

Citeste mai mult»
Simona Halep

Simona Halep a fost cerută de soție. Mesajul făcut public...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 10 iunie 2021: Balanțele câștigă bani,...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic, despre kilogramele în plus: ”Trebuie să...

Citeste mai mult»
alcool

Riscul de cancer asociat alcoolului, un motiv convingător...

Citeste mai mult»
printul harry

Prințul Harry, reacție dură după ce s-a spus că s-a...

Citeste mai mult»

Top trei așteptări pe care le au bărbații într-o relație

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 9 iunie 2021: Berbecii au succes în plan...

Citeste mai mult»
Nicole cherry

Nicole Cherry este însărcinată: ”Am învățat ce e iubirea...

Citeste mai mult»
coronavirus

Răsturnare de situație. Ce se întâmplă în organismul...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Sinead O'Connor a anunţat că se retrage din industria...

Citeste mai mult»

Madonna, criticată dur după ce a făcut publice niște...

Citeste mai mult»
regina elisabeta

Mesajul transmis de regina Elisabeta a II-a și familia...

Citeste mai mult»
lora

Lora, mărturisiri despre nunta cu Ionuț Ghenu după 5 ani...

Citeste mai mult»
Dorian Popa

Dorian Popa, dezvăluiri despre starea de sănătate a mamei...

Citeste mai mult»
cirese

De ce trebuie să mănânci cireșe. Ce se întâmplă în...

Citeste mai mult»
chiftele

Cum să faci chiftele cu cartofi și morcov

Citeste mai mult»
horoscop 5 martie 2021

Horoscop 4 iunie 2021: Racii trăiesc momente magice...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Cât de sănătos este, de fapt, laptele de vacă. Răspunsul...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 3 iunie 2021: Berbecii au succes la serviciu,...

Citeste mai mult»
Aida Parascan

Aida Parascan, câștigătoarea MasterChef, a pierdut...

Citeste mai mult»
Nicole Kidman

Nicole Kidman a publicat imagini inedite de la filmările...

Citeste mai mult»
crema cu factor de protectie

Pericolul din spatele produselor pentru protecție solară....

Citeste mai mult»
zodie pesti

Horoscop 1 iunie 2021. Taurii au noroc de bani, Peștii au...

Citeste mai mult»
Boris

Boris Johnson s-a căsătorit în secret cu Carrie Symonds,...

Citeste mai mult»
Olivia Rodrigo

Albumul de debut al actriţei Olivia Rodrigo, cea mai bună...

Citeste mai mult»
iulia vintur

Iulia Vântur: ”Salman Khan este un motivator și muncește...

Citeste mai mult»
stres

Cum îți dai seama că ești foarte stresată. Semne pe care...

Citeste mai mult»
printul harry

Prinţul Harry a spus că s-a simţit ruşinat când soţia lui...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 28 mai: Gemenii încep o nouă etapă la serviciu,...

Citeste mai mult»
tocana de cartofi

Cum faci cea mai bună tocană de cartofi cu carne de porc

Citeste mai mult»

7 moduri în care te păcălesc restaurantele cu oferte all-you-can-eat

De în Bani 21 sep 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că are costuri cu mâncarea care depășesc cu cel mult 30% veniturile, iar cele care oferă promoții all-you-can-eat nu fac excepție de la această regulă.

În acest articol vei găsi sfaturi despre cum să ocolești capcanele și să nu lași restaurantele să facă bani suplimentari pe spinarea ta.

1. Când există un bufet, restaurantele economisesc banii pe care i-ar da angajaților, lăsând clienții să se servească singuri

Unele lanțuri de restaurante se duc până-ntr-acolo încât lasă clienții și să-și prepare singuri băuturile. În plus, majoritatea mâncărurilor sunt preparate în avans și, eventual, unele doar mai trebuie încălzite un pic. Într-un restaurant normal, bucătarii pregătesc mâncare pentru până la 25 de oameni pe oră, dar aceste sisteme, permit restaurantelor să hrănească chiar și 200 de oameni în același timp.

2. Majoritatea clienților nu mănâncă în valoare de cât costă bufetul

În medie, un client care apelează la all-you-can-eat servește cam 4 feluri de mâncare, dar porții mai mici, iar pentru a spune că și-a acoperit cheltuiala ar trebui să mănânce cel puțin 7 porții obișnuite, ceea ce conform statisticilor doar 1 persoană din 20 face.

3. Dacă mănânci prea mult, personalul va găsi metode și motive să te facă să pleci

Chiar dacă încerci din răsputeri să mănânci cât de mult poți, puțin probabil să păcălești sistemul, deoarece personalul restaurantului este atent. De exemplu, într-un restaurant german în care un singur client a consumat 80 de farfurii de sushi, personalul l-a dat pur și simplu afară pe domnul respectiv. Aceeași soartă a avut-o o doamnă care a golit toată tava de brioșe și un alt client, care a mâncat 12 bucăți de pește.

4. Există taxa pe mâncare lăsată în farfurie

Când ajungi în fața unui bufet, vrei să încerci de toate, ceea ce înseamnă că vei avea multe resturi la sfârșitul mesei și multe restaurante încearcă să profite de acest lucru, incluzând o taxă pe mâncarea rămasă în farfurie, astfel încât să-și recupereze costurile pe mâncarea aruncată.

5. Cu băuturile se recuperează din pierderi

La cele mai multe restaurante all-you-can-eat, băuturile se vând separat, la suprapreț. Cu toate acestea, când prețul băuturilor este inclus în meniu, tot se scot bani din bufet, deoarece acestea au o calitate mai scăzută. În plus, cu cât mai multe sucuri bea cineva, cu atât mai puțină mâncare va consuma.

6. Deasupra tuturor bufeturilor există un scut care protejează mâncarea împotriva strănuturilor

Acele scuturi de sticlă, pe sub care trebuie să bagi mâna ca să iei mâncarea, nu au doar scop ornamental, ele sunt puse pentru a împiedica posibilii stropi de la strănuturi să contamineze mâncarea. Acestea au fost inventate de un bărbat pe nume Johny Garneau, în anul 1960 și au revoluționat industria, devenind obligatorii în orice restaurant cu astfel de oferte.


7. Pericolul în a frecventa retaurante all-you-can-eat

De obicei, tăvile cu mâncare sunt înlocuite la fiecare 4 ore, timp suficient în care se strâng multe bacterii, care se înmulțesc cel mai repede în mâncarea păstrată la temperaturi între 4 - 60 grade Celsius. În plus, tacâmurile reprezintă o suprafață foarte bună de răspândire a infecțiilor și este mai bine să nu te atingi de fructele și legumele care arată prea bine, lămâile fiind cele mai periculoase, iar sucul lor plin de microorganisme. 

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 iun