Morodan

Ana Morodan, pe Instagram: "Am greşit. Îmi pare rău că...

Citeste mai mult»
renner

Jeremy Renner, în primul interviu după accidentul său:...

Citeste mai mult»
medicamente anti-HIV.jpg

OMS ia în considerare includerea tratamentelor pentru...

Citeste mai mult»
rolex

Două ceasuri Rolex Daytona care au aparţinut legendarului...

Citeste mai mult»
Morodan

Ana Morodan, plasată sub control judiciar după ce a...

Citeste mai mult»
Gwyneth Paltrow

Actriţa Gwyneth Paltrow afirmă că a fost lovită din spate...

Citeste mai mult»
Andrew Lloyd Webber

Fiul cel mare al compozitorului Andrew Lloyd Webber a...

Citeste mai mult»
roger waters s-a căsătorit

Roger Waters critică autorităţile oraşului Frankfurt după...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 28 martie 2023: Taurii pot avea un eșec,...

Citeste mai mult»
Harry

Prinţul Harry a sosit în Regatul Unit pentru o audiere în...

Citeste mai mult»
Jennifer Aniston

Jennifer Aniston, despre "Murder Mystery 2": "Lumea are...

Citeste mai mult»
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a devenit tată pentru a treia oară

Citeste mai mult»
salata verde

În ce condiții este periculoasă pentru sănătate salata...

Citeste mai mult»
nuci

De ce este bine să consumi alimente bogate în magneziu

Citeste mai mult»

Alimentele bogate în grăsimi şi zahăr influenţează...

Citeste mai mult»
lindsay

Lindsay Lohan şi Jake Paul, cercetaţi în Statele Unite...

Citeste mai mult»
infectie

O infecție fungică mortală se răspândește într-un ritm...

Citeste mai mult»
bilic

Ce dietă ține Mihaela Bilic. Alimentele care se regăsesc...

Citeste mai mult»
Stromae

Cântăreţul Stromae şi-a anulat trei concerte în Franţa...

Citeste mai mult»
bad bunny

Superstarul pop Bad Bunny, dat în judecată de către fosta...

Citeste mai mult»

Un nou înveliş mineral ajută probioticele să...

Citeste mai mult»
Martina Navratilova

Martina Navratilova, diagnosticată în ianuarie cu cancer...

Citeste mai mult»
bruce

Demi Moore a publicat imagini de la aniversarea lui Bruce...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat turneul şi patru cântece inedite

Citeste mai mult»
lentile

Vrei să scapi de ochelari? Iată 3 soluții

Citeste mai mult»
colagen

11 surse de colagen pe care trebuie să le știi și tu

Citeste mai mult»

Cum îndepărtezi rimelul rezistent la apă. Trucul la care...

Citeste mai mult»
covid

În curând, COVID-19 nu va fi mai periculos decât gripa...

Citeste mai mult»
Brian May

Chitaristul trupei Queen, Brian May, a fost înnobilat de...

Citeste mai mult»
Shakira

Shakira a doborât 14 recorduri mondiale cu melodia în...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 15 martie 2023: Racii pot lua decizii drastice,...

Citeste mai mult»
Mark

Mark Zuckerberg anunţă încă 10.000 de concedieri la Meta

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a scris o carte pentru copii. A fost...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic, despre dieta vegetariană: ”Grăbește...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 14 martie 2023: Berbecii trebuie să ia decizii...

Citeste mai mult»
Michelle Yeoh

Michelle Yeoh a câştigat premiul pentru cea mai bună...

Citeste mai mult»
oscar

„Everything Everywhere All at Once” a dominat gala Oscar...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 11 martie 2023: Taurii au noroc de bani,...

Citeste mai mult»
versace

Versace pune în scenă un show strălucitor pe acoperişul...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea i-a acordat titlul de Duce de...

Citeste mai mult»

7 moduri în care te păcălesc restaurantele cu oferte all-you-can-eat

De în Bani 21 sep 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că are costuri cu mâncarea care depășesc cu cel mult 30% veniturile, iar cele care oferă promoții all-you-can-eat nu fac excepție de la această regulă.

În acest articol vei găsi sfaturi despre cum să ocolești capcanele și să nu lași restaurantele să facă bani suplimentari pe spinarea ta.

1. Când există un bufet, restaurantele economisesc banii pe care i-ar da angajaților, lăsând clienții să se servească singuri

Unele lanțuri de restaurante se duc până-ntr-acolo încât lasă clienții și să-și prepare singuri băuturile. În plus, majoritatea mâncărurilor sunt preparate în avans și, eventual, unele doar mai trebuie încălzite un pic. Într-un restaurant normal, bucătarii pregătesc mâncare pentru până la 25 de oameni pe oră, dar aceste sisteme, permit restaurantelor să hrănească chiar și 200 de oameni în același timp.

2. Majoritatea clienților nu mănâncă în valoare de cât costă bufetul

În medie, un client care apelează la all-you-can-eat servește cam 4 feluri de mâncare, dar porții mai mici, iar pentru a spune că și-a acoperit cheltuiala ar trebui să mănânce cel puțin 7 porții obișnuite, ceea ce conform statisticilor doar 1 persoană din 20 face.

3. Dacă mănânci prea mult, personalul va găsi metode și motive să te facă să pleci

Chiar dacă încerci din răsputeri să mănânci cât de mult poți, puțin probabil să păcălești sistemul, deoarece personalul restaurantului este atent. De exemplu, într-un restaurant german în care un singur client a consumat 80 de farfurii de sushi, personalul l-a dat pur și simplu afară pe domnul respectiv. Aceeași soartă a avut-o o doamnă care a golit toată tava de brioșe și un alt client, care a mâncat 12 bucăți de pește.

4. Există taxa pe mâncare lăsată în farfurie

Când ajungi în fața unui bufet, vrei să încerci de toate, ceea ce înseamnă că vei avea multe resturi la sfârșitul mesei și multe restaurante încearcă să profite de acest lucru, incluzând o taxă pe mâncarea rămasă în farfurie, astfel încât să-și recupereze costurile pe mâncarea aruncată.

5. Cu băuturile se recuperează din pierderi

La cele mai multe restaurante all-you-can-eat, băuturile se vând separat, la suprapreț. Cu toate acestea, când prețul băuturilor este inclus în meniu, tot se scot bani din bufet, deoarece acestea au o calitate mai scăzută. În plus, cu cât mai multe sucuri bea cineva, cu atât mai puțină mâncare va consuma.

6. Deasupra tuturor bufeturilor există un scut care protejează mâncarea împotriva strănuturilor

Acele scuturi de sticlă, pe sub care trebuie să bagi mâna ca să iei mâncarea, nu au doar scop ornamental, ele sunt puse pentru a împiedica posibilii stropi de la strănuturi să contamineze mâncarea. Acestea au fost inventate de un bărbat pe nume Johny Garneau, în anul 1960 și au revoluționat industria, devenind obligatorii în orice restaurant cu astfel de oferte.


7. Pericolul în a frecventa retaurante all-you-can-eat

De obicei, tăvile cu mâncare sunt înlocuite la fiecare 4 ore, timp suficient în care se strâng multe bacterii, care se înmulțesc cel mai repede în mâncarea păstrată la temperaturi între 4 - 60 grade Celsius. În plus, tacâmurile reprezintă o suprafață foarte bună de răspândire a infecțiilor și este mai bine să nu te atingi de fructele și legumele care arată prea bine, lămâile fiind cele mai periculoase, iar sucul lor plin de microorganisme. 

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
31 mar