Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

7 moduri în care te păcălesc restaurantele cu oferte all-you-can-eat

De în Bani 21 sep 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că are costuri cu mâncarea care depășesc cu cel mult 30% veniturile, iar cele care oferă promoții all-you-can-eat nu fac excepție de la această regulă.

În acest articol vei găsi sfaturi despre cum să ocolești capcanele și să nu lași restaurantele să facă bani suplimentari pe spinarea ta.

1. Când există un bufet, restaurantele economisesc banii pe care i-ar da angajaților, lăsând clienții să se servească singuri

Unele lanțuri de restaurante se duc până-ntr-acolo încât lasă clienții și să-și prepare singuri băuturile. În plus, majoritatea mâncărurilor sunt preparate în avans și, eventual, unele doar mai trebuie încălzite un pic. Într-un restaurant normal, bucătarii pregătesc mâncare pentru până la 25 de oameni pe oră, dar aceste sisteme, permit restaurantelor să hrănească chiar și 200 de oameni în același timp.

2. Majoritatea clienților nu mănâncă în valoare de cât costă bufetul

În medie, un client care apelează la all-you-can-eat servește cam 4 feluri de mâncare, dar porții mai mici, iar pentru a spune că și-a acoperit cheltuiala ar trebui să mănânce cel puțin 7 porții obișnuite, ceea ce conform statisticilor doar 1 persoană din 20 face.

3. Dacă mănânci prea mult, personalul va găsi metode și motive să te facă să pleci

Chiar dacă încerci din răsputeri să mănânci cât de mult poți, puțin probabil să păcălești sistemul, deoarece personalul restaurantului este atent. De exemplu, într-un restaurant german în care un singur client a consumat 80 de farfurii de sushi, personalul l-a dat pur și simplu afară pe domnul respectiv. Aceeași soartă a avut-o o doamnă care a golit toată tava de brioșe și un alt client, care a mâncat 12 bucăți de pește.

4. Există taxa pe mâncare lăsată în farfurie

Când ajungi în fața unui bufet, vrei să încerci de toate, ceea ce înseamnă că vei avea multe resturi la sfârșitul mesei și multe restaurante încearcă să profite de acest lucru, incluzând o taxă pe mâncarea rămasă în farfurie, astfel încât să-și recupereze costurile pe mâncarea aruncată.

5. Cu băuturile se recuperează din pierderi

La cele mai multe restaurante all-you-can-eat, băuturile se vând separat, la suprapreț. Cu toate acestea, când prețul băuturilor este inclus în meniu, tot se scot bani din bufet, deoarece acestea au o calitate mai scăzută. În plus, cu cât mai multe sucuri bea cineva, cu atât mai puțină mâncare va consuma.

6. Deasupra tuturor bufeturilor există un scut care protejează mâncarea împotriva strănuturilor

Acele scuturi de sticlă, pe sub care trebuie să bagi mâna ca să iei mâncarea, nu au doar scop ornamental, ele sunt puse pentru a împiedica posibilii stropi de la strănuturi să contamineze mâncarea. Acestea au fost inventate de un bărbat pe nume Johny Garneau, în anul 1960 și au revoluționat industria, devenind obligatorii în orice restaurant cu astfel de oferte.


7. Pericolul în a frecventa retaurante all-you-can-eat

De obicei, tăvile cu mâncare sunt înlocuite la fiecare 4 ore, timp suficient în care se strâng multe bacterii, care se înmulțesc cel mai repede în mâncarea păstrată la temperaturi între 4 - 60 grade Celsius. În plus, tacâmurile reprezintă o suprafață foarte bună de răspândire a infecțiilor și este mai bine să nu te atingi de fructele și legumele care arată prea bine, lămâile fiind cele mai periculoase, iar sucul lor plin de microorganisme. 

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar