harry styles

Harry Styles, care urma să concerteze la Copenhaga, lângă...

Citeste mai mult»
 Jerry Hall

Fotomodelul Jerry Hall, soţia miliardarului Rupert...

Citeste mai mult»
amber heard

Avocaţii lui Amber Heard au cerut anularea verdictului...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 2 iulie 2022: Nativii Berbec au nevoie de...

Citeste mai mult»
Randy Bachman

Muzicianul canadian Randy Bachman şi-a regăsit în Japonia...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Cameron Diaz revine într-un nou film după o pauză de mai...

Citeste mai mult»

Beyoncé a dezvăluit coperta viitorului ei album,...

Citeste mai mult»
pepene

Fructul care poate afecta ficatul. Mulţi români îl...

Citeste mai mult»
macrou

Cum prepari cel mai bun macrou la cuptor

Citeste mai mult»
Travis Barker

Travis Barker, toboşarul grupului Blink-182, spitalizat...

Citeste mai mult»
Ricky Martin

Ricky Martin a fost dat în judecată de fostul manager

Citeste mai mult»
salata ruseasca

”Salata rusească” din meniul restaurantului de la...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 30 iunie 2022: Leii se împacă cu partenerul,...

Citeste mai mult»
MRSA

O tulpină de MRSA care a apărut la porci are...

Citeste mai mult»
Deborah

Deborah James, prezentatoarea-vedetă a unui podcast...

Citeste mai mult»
Woody Allen

Woody Allen i-a mărturisit lui Alec Baldwin că nu este...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 29 iunie 2022: Gemenii trebuie să evite...

Citeste mai mult»
Horia Brenciu

Horia Brenciu, decizie după 30 de ani de carieră: Doi ani...

Citeste mai mult»
pastile

Cercetătorii au dezvoltat o nouă terapie pentru cel mai...

Citeste mai mult»
Andrew Fletcher

A fost dezvăluită cauza morţii lui Andrew Fletcher de la...

Citeste mai mult»
rac

Horoscop 28 iunie 2022: Racii pot întâmpina tensiuni în...

Citeste mai mult»
Romanita Iovan

Cum se menține Romanița Iovan la 58 de ani: „După părerea...

Citeste mai mult»
Bono

Muzicianul irlandez Bono a povestit pentru prima dată cum...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 25 iunie 2022: Berbecii au parte de schimbări,...

Citeste mai mult»
castraveti

Mihaela Bilic, adevărul despre beneficiile pentru...

Citeste mai mult»
william

Kate şi William au prezentat primul lor portret oficial

Citeste mai mult»
Leluţ Vasilescu

Leluţ Vasilescu, toboşar al formaţiei Compact, a murit

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul presei Rupert Murdoch şi actriţa Jerry Hall...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Johnny Depp va începe vara viitoare un turneu cu The...

Citeste mai mult»
bill cosby

Bill Cosby va face apel după condamnarea sa pentru...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 23 iunie 2022: Taurii trebuie să evite...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Fiica transgen a miliardarului Elon Musk vrea să-şi...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran obţine daune de un milion de euro după ce a...

Citeste mai mult»
Chris Rock

Chris Rock şi Dwayne Johnson au refuzat să prezinte gala...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Fiica transgen a miliardarului Elon Musk vrea să-şi...

Citeste mai mult»

Beyoncé a lansat "Break My Soul", primul single de pe...

Citeste mai mult»
Ben Stiller

Ben Stiller s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski: "Sunteţi...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 21 iunie 2022: Fecioarele trebuie să evite...

Citeste mai mult»
diabet

O nouă tehnologie i-ar putea ajuta pe pacienţii cu diabet...

Citeste mai mult»
deces

Doi actori dintr-un viitor serial Netflix au murit...

Citeste mai mult»

7 moduri în care te păcălesc restaurantele cu oferte all-you-can-eat

De în Bani 21 sep 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că are costuri cu mâncarea care depășesc cu cel mult 30% veniturile, iar cele care oferă promoții all-you-can-eat nu fac excepție de la această regulă.

În acest articol vei găsi sfaturi despre cum să ocolești capcanele și să nu lași restaurantele să facă bani suplimentari pe spinarea ta.

1. Când există un bufet, restaurantele economisesc banii pe care i-ar da angajaților, lăsând clienții să se servească singuri

Unele lanțuri de restaurante se duc până-ntr-acolo încât lasă clienții și să-și prepare singuri băuturile. În plus, majoritatea mâncărurilor sunt preparate în avans și, eventual, unele doar mai trebuie încălzite un pic. Într-un restaurant normal, bucătarii pregătesc mâncare pentru până la 25 de oameni pe oră, dar aceste sisteme, permit restaurantelor să hrănească chiar și 200 de oameni în același timp.

2. Majoritatea clienților nu mănâncă în valoare de cât costă bufetul

În medie, un client care apelează la all-you-can-eat servește cam 4 feluri de mâncare, dar porții mai mici, iar pentru a spune că și-a acoperit cheltuiala ar trebui să mănânce cel puțin 7 porții obișnuite, ceea ce conform statisticilor doar 1 persoană din 20 face.

3. Dacă mănânci prea mult, personalul va găsi metode și motive să te facă să pleci

Chiar dacă încerci din răsputeri să mănânci cât de mult poți, puțin probabil să păcălești sistemul, deoarece personalul restaurantului este atent. De exemplu, într-un restaurant german în care un singur client a consumat 80 de farfurii de sushi, personalul l-a dat pur și simplu afară pe domnul respectiv. Aceeași soartă a avut-o o doamnă care a golit toată tava de brioșe și un alt client, care a mâncat 12 bucăți de pește.

4. Există taxa pe mâncare lăsată în farfurie

Când ajungi în fața unui bufet, vrei să încerci de toate, ceea ce înseamnă că vei avea multe resturi la sfârșitul mesei și multe restaurante încearcă să profite de acest lucru, incluzând o taxă pe mâncarea rămasă în farfurie, astfel încât să-și recupereze costurile pe mâncarea aruncată.

5. Cu băuturile se recuperează din pierderi

La cele mai multe restaurante all-you-can-eat, băuturile se vând separat, la suprapreț. Cu toate acestea, când prețul băuturilor este inclus în meniu, tot se scot bani din bufet, deoarece acestea au o calitate mai scăzută. În plus, cu cât mai multe sucuri bea cineva, cu atât mai puțină mâncare va consuma.

6. Deasupra tuturor bufeturilor există un scut care protejează mâncarea împotriva strănuturilor

Acele scuturi de sticlă, pe sub care trebuie să bagi mâna ca să iei mâncarea, nu au doar scop ornamental, ele sunt puse pentru a împiedica posibilii stropi de la strănuturi să contamineze mâncarea. Acestea au fost inventate de un bărbat pe nume Johny Garneau, în anul 1960 și au revoluționat industria, devenind obligatorii în orice restaurant cu astfel de oferte.


7. Pericolul în a frecventa retaurante all-you-can-eat

De obicei, tăvile cu mâncare sunt înlocuite la fiecare 4 ore, timp suficient în care se strâng multe bacterii, care se înmulțesc cel mai repede în mâncarea păstrată la temperaturi între 4 - 60 grade Celsius. În plus, tacâmurile reprezintă o suprafață foarte bună de răspândire a infecțiilor și este mai bine să nu te atingi de fructele și legumele care arată prea bine, lămâile fiind cele mai periculoase, iar sucul lor plin de microorganisme. 

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
05 iul