cafea

Medicamente pe care nu trebuie să le luați niciodată cu...

Citeste mai mult»
marina

Marina Almășan a angajat un avocat renumit pentru a...

Citeste mai mult»
hiv

Pacienţi seropozitivi în remisie, ''dovada vie'' a unei...

Citeste mai mult»
cerere in casatorie

Moment inedit la Paris: Un argentinian ş-a cerut în...

Citeste mai mult»
lavric

Interpreta Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit cu...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem o devansează pe Taylor Swift în topul celor mai...

Citeste mai mult»
Céline Dion

Céline Dion ar putea cânta la ceremonia de deschidere a...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney anunţă că o susţine pe Kamala Harris şi îi...

Citeste mai mult»
cheng

Actriţa chineză Cheng Pei-pei, cunoscută din filmele cu...

Citeste mai mult»
emily

A fost lansat trailerul oficial pentru sezonul 4 al...

Citeste mai mult»
sasaki

Un cântăreţ brazilian a murit electrocutat pe scenă

Citeste mai mult»

Fructul minune care îți poate salva dantura: „Curăță...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Actorul Johnny Depp a apelat la tarot pentru a inspira o...

Citeste mai mult»
Bianca Drăguşanu

Bianca Drăguşanu, vizată într-un dosar de evaziune fiscală

Citeste mai mult»
cuplu

Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului...

Citeste mai mult»
rust

Armuriera de la filmul "Rust" contestă condamnarea după...

Citeste mai mult»
Adele

Adele spune că va lua o "pauză mare" de la muzică

Citeste mai mult»
Loredana

Loredana renunță la X Factor: „Cu părere de rău...”

Citeste mai mult»
dementa

Cum combați demența și să stimulezi creierul cu ajutorul...

Citeste mai mult»
primar

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu...

Citeste mai mult»
simona halep

Simona Halep, spectaculoasă la nunta lui Ianis Hagi....

Citeste mai mult»
Tori Spelling

Tori Spelling, ''fără cuvinte'' după moartea lui Shannen...

Citeste mai mult»
Shannen Doherty

Shannen Doherty, "Brenda" din serialul de succes al...

Citeste mai mult»
Kate si William la Belasco Theatre in Los Angeles

Kate şi William au publicat o fotografie cu Charlotte şi...

Citeste mai mult»

Shannen Doherty, "Brenda" din serialul de succes al...

Citeste mai mult»

Sub semnul dragonului de lemn, zodiile favorizate de...

Citeste mai mult»
Elton John

De ce a refuzat Elton John să interpreteze „Candle in the...

Citeste mai mult»
Shelley Duvall

Actriţa Shelley Duvall, soţia terifiată din „The...

Citeste mai mult»
beach

Sfaturi de la specialiști pentru un bronz uniform, sigur...

Citeste mai mult»
mare

O înotătoare, descoperită în viaţă la 80 de kilometri de...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Alec Baldwin, acuzat că a încălcat regulile de...

Citeste mai mult»
rochii

Cum alegi rochia perfectă de mireasă pentru o zi de neuitat

Citeste mai mult»

Idei de cadouri accesibile pentru zilele de naștere ale...

Citeste mai mult»
carol

Carol Bongiovi, mama lui Jon Bon Jovi, a murit la vârsta...

Citeste mai mult»
dragus

Denis şi Vanessa Drăguş s-au cununat religios. Tot...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein ar putea să se confrunte cu o rejudecare...

Citeste mai mult»
sole

Pop-Up Store SOLE 2024: Shopping la un alt nivel

Citeste mai mult»
folie

Adaugă un plus de personalitate coafurii tale cu șuvițe:...

Citeste mai mult»

Un tratament de la Eli Lilly obţine o pierdere în...

Citeste mai mult»

7 moduri în care te păcălesc restaurantele cu oferte all-you-can-eat

De în Bani 21 sep 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că are costuri cu mâncarea care depășesc cu cel mult 30% veniturile, iar cele care oferă promoții all-you-can-eat nu fac excepție de la această regulă.

În acest articol vei găsi sfaturi despre cum să ocolești capcanele și să nu lași restaurantele să facă bani suplimentari pe spinarea ta.

1. Când există un bufet, restaurantele economisesc banii pe care i-ar da angajaților, lăsând clienții să se servească singuri

Unele lanțuri de restaurante se duc până-ntr-acolo încât lasă clienții și să-și prepare singuri băuturile. În plus, majoritatea mâncărurilor sunt preparate în avans și, eventual, unele doar mai trebuie încălzite un pic. Într-un restaurant normal, bucătarii pregătesc mâncare pentru până la 25 de oameni pe oră, dar aceste sisteme, permit restaurantelor să hrănească chiar și 200 de oameni în același timp.

2. Majoritatea clienților nu mănâncă în valoare de cât costă bufetul

În medie, un client care apelează la all-you-can-eat servește cam 4 feluri de mâncare, dar porții mai mici, iar pentru a spune că și-a acoperit cheltuiala ar trebui să mănânce cel puțin 7 porții obișnuite, ceea ce conform statisticilor doar 1 persoană din 20 face.

3. Dacă mănânci prea mult, personalul va găsi metode și motive să te facă să pleci

Chiar dacă încerci din răsputeri să mănânci cât de mult poți, puțin probabil să păcălești sistemul, deoarece personalul restaurantului este atent. De exemplu, într-un restaurant german în care un singur client a consumat 80 de farfurii de sushi, personalul l-a dat pur și simplu afară pe domnul respectiv. Aceeași soartă a avut-o o doamnă care a golit toată tava de brioșe și un alt client, care a mâncat 12 bucăți de pește.

4. Există taxa pe mâncare lăsată în farfurie

Când ajungi în fața unui bufet, vrei să încerci de toate, ceea ce înseamnă că vei avea multe resturi la sfârșitul mesei și multe restaurante încearcă să profite de acest lucru, incluzând o taxă pe mâncarea rămasă în farfurie, astfel încât să-și recupereze costurile pe mâncarea aruncată.

5. Cu băuturile se recuperează din pierderi

La cele mai multe restaurante all-you-can-eat, băuturile se vând separat, la suprapreț. Cu toate acestea, când prețul băuturilor este inclus în meniu, tot se scot bani din bufet, deoarece acestea au o calitate mai scăzută. În plus, cu cât mai multe sucuri bea cineva, cu atât mai puțină mâncare va consuma.

6. Deasupra tuturor bufeturilor există un scut care protejează mâncarea împotriva strănuturilor

Acele scuturi de sticlă, pe sub care trebuie să bagi mâna ca să iei mâncarea, nu au doar scop ornamental, ele sunt puse pentru a împiedica posibilii stropi de la strănuturi să contamineze mâncarea. Acestea au fost inventate de un bărbat pe nume Johny Garneau, în anul 1960 și au revoluționat industria, devenind obligatorii în orice restaurant cu astfel de oferte.


7. Pericolul în a frecventa retaurante all-you-can-eat

De obicei, tăvile cu mâncare sunt înlocuite la fiecare 4 ore, timp suficient în care se strâng multe bacterii, care se înmulțesc cel mai repede în mâncarea păstrată la temperaturi între 4 - 60 grade Celsius. În plus, tacâmurile reprezintă o suprafață foarte bună de răspândire a infecțiilor și este mai bine să nu te atingi de fructele și legumele care arată prea bine, lămâile fiind cele mai periculoase, iar sucul lor plin de microorganisme. 

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 iul