madonna

Christopher Ciccone, fratele mai mic al Madonnei, a murit

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino dezvăluie că aproape a murit de Covid

Citeste mai mult»
Martin Scorsese

Martin Scorsese spune că nu îşi ia rămas bun de la cinema...

Citeste mai mult»
acnee

Rutina de îngrijire a pielii pentru împotriva acneei:...

Citeste mai mult»
menendez

Răsturnare de situaţie într-un celebru caz de crimă...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew...

Citeste mai mult»
Melania Trump

Melania Trump apără dreptul la avort, în memoriile sale...

Citeste mai mult»
Nana Mouskouri

Nana Mouskouri îşi ia adio de la scenă, la aproape 90 de ani

Citeste mai mult»
 Lauryn Hill

Cântăreaţa Lauryn Hill a fost dată în judecată pentru...

Citeste mai mult»
sarah

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a...

Citeste mai mult»
pdiddy

P. Diddy, care este deja inculpat şi arestat, acuzat de...

Citeste mai mult»
John Amos

Actorul John Amos, vedetă a serialelor din anii 1970...

Citeste mai mult»
Mihaela Tatu

Adevăratul motiv pentru care Mihaela Tatu a divorțat de...

Citeste mai mult»
Printesa Beatrice

Prinţesa Beatrice a Marii Britanii aşteaptă al doilea copil

Citeste mai mult»
gina

Gina Schumacher, fiica lui Michael Schumacher, s-a...

Citeste mai mult»
miss

O concurentă de 80 de ani a ajuns în finala Miss Univers....

Citeste mai mult»
Kris Kristofferson

Kris Kristofferson, celebru cantautor şi actor, a murit...

Citeste mai mult»
lewis

Un star de la Hollywood a trecut cu oile peste un pod din...

Citeste mai mult»
Maggie

Maggie Smith, profesoara de ”metamorfoză” din Harry...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Johnny Depp, boicotat de presa internaţională la...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Marea Britanie îi interzice supermodelului Naomi Campbell...

Citeste mai mult»
clino

Clinostatism: ce este și cum ne afectează sănătatea?

Citeste mai mult»
glet

Cum să transformi interiorul locuinței tale?

Citeste mai mult»
tineri

De ce tinerii din ziua de azi par mai bătrâni. Cum...

Citeste mai mult»
Kate Winslet

Kate Winslet interpretează o fotojurnalistă din Al Doilea...

Citeste mai mult»
Marinella

Cântăreaţa greacă Marinella a suferit un accident...

Citeste mai mult»
Meryl streep 2

Meryl Streep: Pisicile au mai multă libertate decât...

Citeste mai mult»
penguin

Un pui de pinguin imperial cu o greutate de peste 23 de...

Citeste mai mult»
charlie

Un documentar care explorează originile rrome ale lui...

Citeste mai mult»
Andreea Balan și Victor Cornea

Victor Cornea a împlinit 31 de ani. Ce mesaj emoționant...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Un pulover purtat de Matthew Perry în serialul „Friends”,...

Citeste mai mult»
alcool

Cum poate crește consumul de alcool riscul de cancer. Ce...

Citeste mai mult»
Regina Margrethe a II-a a Danemarcei

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a fost externată

Citeste mai mult»
tatiana

Cea mai bogată femeie din Rusia, deţinătoarea...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus, membru al grupului Abba, s-a căsătorit cu...

Citeste mai mult»
fayed

''Monstrul'' Al-Fayed avea elemente comune cu Savile,...

Citeste mai mult»
sophia loren

Marea actriţă Sophia Loren împlineşte 90 de ani

Citeste mai mult»
Kylie Minogue

Kylie Minogue anunţă un nou album şi cel mai mare turneu...

Citeste mai mult»
Regina Margrethe

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, spitalizată după ce...

Citeste mai mult»

7 moduri în care te păcălesc restaurantele cu oferte all-you-can-eat

De în Bani 21 sep 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că are costuri cu mâncarea care depășesc cu cel mult 30% veniturile, iar cele care oferă promoții all-you-can-eat nu fac excepție de la această regulă.

În acest articol vei găsi sfaturi despre cum să ocolești capcanele și să nu lași restaurantele să facă bani suplimentari pe spinarea ta.

1. Când există un bufet, restaurantele economisesc banii pe care i-ar da angajaților, lăsând clienții să se servească singuri

Unele lanțuri de restaurante se duc până-ntr-acolo încât lasă clienții și să-și prepare singuri băuturile. În plus, majoritatea mâncărurilor sunt preparate în avans și, eventual, unele doar mai trebuie încălzite un pic. Într-un restaurant normal, bucătarii pregătesc mâncare pentru până la 25 de oameni pe oră, dar aceste sisteme, permit restaurantelor să hrănească chiar și 200 de oameni în același timp.

2. Majoritatea clienților nu mănâncă în valoare de cât costă bufetul

În medie, un client care apelează la all-you-can-eat servește cam 4 feluri de mâncare, dar porții mai mici, iar pentru a spune că și-a acoperit cheltuiala ar trebui să mănânce cel puțin 7 porții obișnuite, ceea ce conform statisticilor doar 1 persoană din 20 face.

3. Dacă mănânci prea mult, personalul va găsi metode și motive să te facă să pleci

Chiar dacă încerci din răsputeri să mănânci cât de mult poți, puțin probabil să păcălești sistemul, deoarece personalul restaurantului este atent. De exemplu, într-un restaurant german în care un singur client a consumat 80 de farfurii de sushi, personalul l-a dat pur și simplu afară pe domnul respectiv. Aceeași soartă a avut-o o doamnă care a golit toată tava de brioșe și un alt client, care a mâncat 12 bucăți de pește.

4. Există taxa pe mâncare lăsată în farfurie

Când ajungi în fața unui bufet, vrei să încerci de toate, ceea ce înseamnă că vei avea multe resturi la sfârșitul mesei și multe restaurante încearcă să profite de acest lucru, incluzând o taxă pe mâncarea rămasă în farfurie, astfel încât să-și recupereze costurile pe mâncarea aruncată.

5. Cu băuturile se recuperează din pierderi

La cele mai multe restaurante all-you-can-eat, băuturile se vând separat, la suprapreț. Cu toate acestea, când prețul băuturilor este inclus în meniu, tot se scot bani din bufet, deoarece acestea au o calitate mai scăzută. În plus, cu cât mai multe sucuri bea cineva, cu atât mai puțină mâncare va consuma.

6. Deasupra tuturor bufeturilor există un scut care protejează mâncarea împotriva strănuturilor

Acele scuturi de sticlă, pe sub care trebuie să bagi mâna ca să iei mâncarea, nu au doar scop ornamental, ele sunt puse pentru a împiedica posibilii stropi de la strănuturi să contamineze mâncarea. Acestea au fost inventate de un bărbat pe nume Johny Garneau, în anul 1960 și au revoluționat industria, devenind obligatorii în orice restaurant cu astfel de oferte.


7. Pericolul în a frecventa retaurante all-you-can-eat

De obicei, tăvile cu mâncare sunt înlocuite la fiecare 4 ore, timp suficient în care se strâng multe bacterii, care se înmulțesc cel mai repede în mâncarea păstrată la temperaturi între 4 - 60 grade Celsius. În plus, tacâmurile reprezintă o suprafață foarte bună de răspândire a infecțiilor și este mai bine să nu te atingi de fructele și legumele care arată prea bine, lămâile fiind cele mai periculoase, iar sucul lor plin de microorganisme. 

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
08 oct