vitamina b12

Cum îți dai seama că ai deficit de vitamina B12....

Citeste mai mult»
cuplu

Încetează să le mai faci! Obiceiurile care îți pot...

Citeste mai mult»

Ce trebuie să știi despre noua tulpină a coronavirusului....

Citeste mai mult»
lupin

Un serial francez dedicat personajului Arsene Lupin, pe...

Citeste mai mult»
Andreea Antonescu

Andreea Antonescu, adevărul despre relația cu fiica ei:...

Citeste mai mult»
culorile anului 2021

Care sunt culorile anului 2021, alese de celebrul...

Citeste mai mult»
coronavirus

O nouă descoperire despre coronavirus. Cât durează, de...

Citeste mai mult»
Emily Burghelea

Emily Burghelea a aflat sexul bebelușului: ”Mi-aș dori să...

Citeste mai mult»

Horoscop Chinezesc pentru 2021 - Zodiile nici NU VISEAZĂ...

Citeste mai mult»
ce sa mananci cand ai diaree

Ce să mănânci când te deranjezi la stomac: Acest fruct...

Citeste mai mult»

Cum iţi influenţează banalul paracetamol comportamentul

Citeste mai mult»

Poftă de PIPER? Ce înseamnă, de fapt, când organismul...

Citeste mai mult»

Există o explicaţie ştiinţifică pentru credinţa în Dumnezeu

Citeste mai mult»

Există o legătură surprinzătoare între fericire şi...

Citeste mai mult»
La ce sunt bune alunele de padure

De ce să consumi mai des ALUNE de pădure dacă ai diabet,...

Citeste mai mult»
De ce au cămilele cocoaşă?

Şi tu credeai asta despre CĂMILE? La ce foloseşte, de...

Citeste mai mult»

Adevărul despre dieta actriţei Rebel Wilson: A slăbit 20...

Citeste mai mult»

Arderea grăsimilor din corp este, de fapt, declanşată de...

Citeste mai mult»

Horoscop 2020 - Un an EXCELENT pentru LEI, SĂGETĂTORI şi...

Citeste mai mult»

Câte calorii au, de fapt, nucile

Citeste mai mult»

Legătură surprinzătoare între CAFEA, diabet şi obezitate

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Secretele bunicii: Budincă de vin - "Pune în el pesmete dela patru franzele"

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altădată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre.

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon. Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Secretele bunicii: Dulceaţă cu bucăţele de ananas

Budincă de vin

Pregăteşte-te să descoperi o reţetă simplă, de pe vremea bunicii, care te va ajuta să obţii o budincă delicioasă, ce te va face să te lingi pe degete.

Umple o carafă cu vin alb, dar nu îl bea încă. Dacă ai bunici sau rude la ţară, fă rost de un carton cu ouă de pasăre crescută la curte. Iar dacă vrei să obţii un gust autentic românesc, fă rost de un pesmet simplu, tradiţional, din pâine de casă. Nu uita să ai la îndemână un pachet de unt şi o lămâie. Citeşte în continuare reţeta originală pentru budinca de vin.

Secretele bunicii: Ceapă umplută cu bunătăţi

budinca

"Ia 45 gr. de unt, pune-l într'o tigae ca să se înfierbânte şi pune în el pesmete dela patru franzele, ca să se umfle; pune apoi să fiarbă 300 gr. de vin alb; amestecă-l cu untul şi pesmetul de mai sus şi apoi lasă-l să se răcească; pune peste el 60 gr. de unt şi freacă uşor, trei ouă întregi, patru gălbenuşuri, unul după altul, coaja de la o lămâe şi 90 gr. de zahăr. Amestecă-le bine, ia spuma dela patru albuşuri şi toarn-o peste celelalte, amestecând-o binişor. Unge apoi forma cu unt şi pesmete, toarnă compoziţia înăuntru şi dă-o la cuptor".

Reţeta originală nu precizează cât timp trebuie să laşi budinca la copt, însă stai cu ochii pe cuptor, ca să  nu se ardă compoziţia.

Vă dorim poftă bună!

(Imaginea de mai sus este cu titlu de prezentare.)

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 ian