Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru a prepara o supă delicioasă, cu găluşti de parmezan sau caşcaval ras:
"Rade 150 gr., de caşcaval pe răzătoare, amestecă în el trei gălbenuşuri de ou, spuma dela două albuşuri, o bucăţică mică de miez de franzelă muiată în lapte, şi o lingură de făină; bate toate acestea la un loc, pisează-le într'o piuliţă de marmoră, şi când e aproape de masă, aruncă găluştile luate cu o lingură rotundă, dă-le în vre-o două clocote şi e gata."