Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

5 semnale majore ca este timpul să slabiti!

În Diete 25 sep 2023

Greutatea poate fi o problemă de alegere, dar dacă nu sunteti multumiti când pasiti pe cântar, puteti face cateva modificări în dieta zilnica. Pierderea catorva kilograme nu este întotdeauna o opțiune, deoarece supraponderalitatea va poate compromite sănătatea și bunăstarea. Si cum nu întotdeauna putem recunoaste ușor semnalele de avertizare din partea organismului, dar iata 5 indicatori majori  că trebuie să slăbiți, recomandate desigur de specialisti.

dieta

De obicei aspectul fizic se afla in spatele dorintei de a slabi. Oamenii se folosesc de imaginea din  oglindă sau de cât de bine li se potrivesc hainele pentru a decide daca este timpul să înceapa o dieta. Ceea ce nu iau in calcul foarte multe persoane supraponderale este ca, excesul de greutate este un factor de risc pentru multe boli grave si ne referim aici in primul rand la diabetul de tip II si bolile cardiovasculare. Din punct de vedere medical, există mai multe semne de avertizare care vă spun că este timpul să pierdeți câteva kilograme. Cunoașterea simptomelor periculoase poate fi utilă pentru a observa problemele înainte ca acestea să escaladeze.". - Andreea Popescu, nutritionist Nupo Romania.

Iata care sunt cateva dintre semnele revelatoare, ce puteti face pentru a reduce caloriile și pentru a slabi sanatos.

  1. 1.       Tensiune arterială crescută

Una dintre bolile cronice cele mai frecvent intalnite la persoanele supraponderale este hipertensiunea arterială. Această afecțiune vă expune riscului de accident vascular cerebral, boli cardiace, boli renale, etc. Deși există multe medicamente pe care le puteți lua pentru a trata hipertensiunea arterială, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a o gestiona este să slăbiți. Daca observati ca tensiunea arterială este crescuta, atunci este timpul să începeți să țineți dietă și să faceți mai multă mișcare.

  1. 2.       Colesterol ridicat sau pre-diabet

Un alt motiv pentru care investigatiile medicale realizate in mod frecvent sunt importante este ca pot determina dacă aveți nevoie de analize de sânge care pot indica pre-diabet, diabet și colesterol ridicat. Diabetul și colesterolul ridicat sunt boli cronice grave care pot provoca leziuni ale rinichilor, nervilor și ochilor, împreună cu bolile de sânge și ale vaselor de inimă și multe altele. Vestea bună este ca pot fi gestionate eficient prin scăderea kilogramelor în exces. Asadar, dacă medicul vă spune că aveti nivelul colesterolului ridicat sau că aveți diabet sau prediabet, este timpul să slăbiți!

  1. 3.       Apnee in somn

Apneea în somn este o afecțiune medicală caracterizată prin respirație întreruptă în timpul somnului, iar unul dintre cei mai mari factori de risc este excesul de greutate. Apneea în somn poate face ca somnul să nu fie odihnitor, ceea ce duce la oboseală în timpul zilei și, de asemenea, creste riscul de boli cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul.

  1. 4.       Dureri articulare

Excesul de greutate pune mai multă presiune asupra intregului corp, in mod special asupra articulațiilor și coloanei vertebrale, iar mușchii vor trebui să lucreze mai mult pentru a menține postura și pentru a mișca corpul. Ca urmare, excesul de greutate poate duce la durere, fie că este vorba de durere la genunchi, la nivelul spatelui sau în altă zona. Orice durere noua de care nu sunteți siguri ar trebui discutată cu medicul curant, iar daca aveti si probleme cu greutatea, este timpul să pierdeți câteva kilograme.

  1. 5.       Dificultate in indeplinirea atributiilor zilnice

Când sunteți obișnuiti să îndepliniți anumite sarcini zilnic și dintr-o dată vi se pare mai dificil să le îndepliniți, poate fi un semnal de alarma din partea organismului. Dacă descoperiti că devine din ce în ce mai dificil să parcurgeti distanțe lungi sau să urcati scările si să rămaneti fără respirație, excesul de greutate este ar putea fi principala cauza.

Toate persoanele care vor sa slabeasca cauta diete eficiente si rapide, fara insa a lua in calcul ca majoritatea pot afecta grav organismul, prin lipsa unor vitamine si nutrienti. Solutia in lupta cu kilogramele in plus vine din tarile scandinave recunoscute pentru stilul de viata sanatos si se numeste NUPO.

Dieta Nupo are o istorie de 41 de ani si oferă produse pentru cei care doresc să urmeze o dietă de slăbit și să își mențină greutatea. Produsele Nupo sunt certificate de către Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), înregistrate la Ministerul Sănătății, conțin ingrediente aprobate de OMS și sunt produse in UE. Dieta Nupo se supune Legislatiei Europene si Nationale: EU2017/1798 completare la EU 609/2013 privind dietele inlocuitoare complete de mese, foarte scazute in calorii. 

Nupo a fost dezvoltat în 1981, la spitalul Hvidovre din Danemarca, de Dr. Flemming Quaade, cel mai important om de știință în domeniul obezității al țărilor Nordice. Misiunea doctorului Flemming Quaade a fost de a-și ajuta pacienții să se pregătească pentru o operație de bypass gastric, oferindu-le cât mai puține calorii posibil, pentru o scăderea în greutate rapidă și sigură. El a înființat o echipă de cercetare care a inovat Dieta Foarte Scăzută în Calorii (VLCD). Dieta VLCD a deschis calea pentru regimurile de slăbire, făcându-le mai sănătoase pentru organism, cu produse care conțin toate vitaminele, mineralele, proteinele și fibrele esențiale. O formulă care îi ajută pe cei care vor să piardă în greutate, oferind în același timp toată nutriția de care are nevoie organismul. Prin rezultatele de excepție a Puterii Nutriționale ( Nutritional Power ) a luat viață NUPO.

Dieta de slăbit Nupo asigură scăderea eficientă și sigură în greutate, fiind o dietă săracă în caloriidar care conține cantitatea corectă și completă de peste 34 de nutrienti: proteine, nutrienți, vitamine și minerale esențiale organismului, care au rolul de a menține organismul echilibrat pe toată durata procesului de slăbire

Cu dieta Nupo, nu trebuie sa cantariti mesele si sa numarati caloriile pentru ca mesele sunt deja cântărite, iar caloriile sunt deja numărate ( 120 kcal/masa- 800kcal/zi). Toate mesele se prepară in 2 minute, pot fi luate oriunde, nu ocupă loc și pot fi transportate în geanta zilnică. Dieta Nupo asigura absolut toți nutrienții necesari organismului, de la proteine și fibre, la vitamine, minerale și chiar omega (29 vitamine si minerale, fibre, 80 gr proteine pe zi, Omega 3, 6,9, acizi grasi, acid linoleic). Mesele Nupo conțin doar ingredienți naturali, iar prin compoziția corectă și completă reglează și echilibrează metabolismul, lucru foarte important în declanșarea procesului de slăbire și în menținerea greutății obținute.

Foarte important: Dieta Nupo asigură înlocuirea în totalitate a meselor zilnice. Așadar, nu mai aveți nicio grijă! Exceptând aceea de a amesteca conținutul preparatelor alimentare cu apă, pentru a reconstitui mâncărurile preferate. In plus aveti 14 gusturi diferite din care puteti alege, iar printre efectele benefice asupra sănătății se numara: reducerea și normalizarea hipertensiunii arteriale și hipertensiunii pulmonară; normalizarea glicemiei în diabetul zaharat de tip 2; scaderea concentrației acizilor grași din sânge (ex. trigliceride) și normalizarea nivelului colesterolului; scaderea riscului de boli cardiovasculare; scaderea riscului complicațiilor diabetului zaharat; scaderea riscului de cancer de colon și de sân; reducerea episodelor de apnee în somn (sforăitul); ameliorarea afecțiunilor osteo-articulare si normalizarea oxigenarii sângelui.

Pe langa gustul delicios, pregătirea rapidă a meselor în timpul dietei Nupo vă scutește de irosirea timpului și de stresul indus de cântărirea alimentelor și calcularea exactă a caloriilor de care aveți nevoie. Veți câștiga timp prețios, pe care puteți să să îl investiți în activitățile care va fac plăcere!

Sursa foto: pixabay.com & Nupo

 

Galerie foto
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr