cafea

Medicamente pe care nu trebuie să le luați niciodată cu...

Citeste mai mult»
marina

Marina Almășan a angajat un avocat renumit pentru a...

Citeste mai mult»
hiv

Pacienţi seropozitivi în remisie, ''dovada vie'' a unei...

Citeste mai mult»
cerere in casatorie

Moment inedit la Paris: Un argentinian ş-a cerut în...

Citeste mai mult»
lavric

Interpreta Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit cu...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem o devansează pe Taylor Swift în topul celor mai...

Citeste mai mult»
Céline Dion

Céline Dion ar putea cânta la ceremonia de deschidere a...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney anunţă că o susţine pe Kamala Harris şi îi...

Citeste mai mult»
cheng

Actriţa chineză Cheng Pei-pei, cunoscută din filmele cu...

Citeste mai mult»
emily

A fost lansat trailerul oficial pentru sezonul 4 al...

Citeste mai mult»
sasaki

Un cântăreţ brazilian a murit electrocutat pe scenă

Citeste mai mult»

Fructul minune care îți poate salva dantura: „Curăță...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Actorul Johnny Depp a apelat la tarot pentru a inspira o...

Citeste mai mult»
Bianca Drăguşanu

Bianca Drăguşanu, vizată într-un dosar de evaziune fiscală

Citeste mai mult»
cuplu

Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului...

Citeste mai mult»
rust

Armuriera de la filmul "Rust" contestă condamnarea după...

Citeste mai mult»
Adele

Adele spune că va lua o "pauză mare" de la muzică

Citeste mai mult»
Loredana

Loredana renunță la X Factor: „Cu părere de rău...”

Citeste mai mult»
dementa

Cum combați demența și să stimulezi creierul cu ajutorul...

Citeste mai mult»
primar

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu...

Citeste mai mult»
simona halep

Simona Halep, spectaculoasă la nunta lui Ianis Hagi....

Citeste mai mult»
Tori Spelling

Tori Spelling, ''fără cuvinte'' după moartea lui Shannen...

Citeste mai mult»
Shannen Doherty

Shannen Doherty, "Brenda" din serialul de succes al...

Citeste mai mult»
Kate si William la Belasco Theatre in Los Angeles

Kate şi William au publicat o fotografie cu Charlotte şi...

Citeste mai mult»

Shannen Doherty, "Brenda" din serialul de succes al...

Citeste mai mult»

Sub semnul dragonului de lemn, zodiile favorizate de...

Citeste mai mult»
Elton John

De ce a refuzat Elton John să interpreteze „Candle in the...

Citeste mai mult»
Shelley Duvall

Actriţa Shelley Duvall, soţia terifiată din „The...

Citeste mai mult»
beach

Sfaturi de la specialiști pentru un bronz uniform, sigur...

Citeste mai mult»
mare

O înotătoare, descoperită în viaţă la 80 de kilometri de...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Alec Baldwin, acuzat că a încălcat regulile de...

Citeste mai mult»
rochii

Cum alegi rochia perfectă de mireasă pentru o zi de neuitat

Citeste mai mult»

Idei de cadouri accesibile pentru zilele de naștere ale...

Citeste mai mult»
carol

Carol Bongiovi, mama lui Jon Bon Jovi, a murit la vârsta...

Citeste mai mult»
dragus

Denis şi Vanessa Drăguş s-au cununat religios. Tot...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein ar putea să se confrunte cu o rejudecare...

Citeste mai mult»
sole

Pop-Up Store SOLE 2024: Shopping la un alt nivel

Citeste mai mult»
folie

Adaugă un plus de personalitate coafurii tale cu șuvițe:...

Citeste mai mult»

Un tratament de la Eli Lilly obţine o pierdere în...

Citeste mai mult»

5 semnale majore ca este timpul să slabiti!

În Diete 25 sep 2023

Greutatea poate fi o problemă de alegere, dar dacă nu sunteti multumiti când pasiti pe cântar, puteti face cateva modificări în dieta zilnica. Pierderea catorva kilograme nu este întotdeauna o opțiune, deoarece supraponderalitatea va poate compromite sănătatea și bunăstarea. Si cum nu întotdeauna putem recunoaste ușor semnalele de avertizare din partea organismului, dar iata 5 indicatori majori  că trebuie să slăbiți, recomandate desigur de specialisti.

dieta

De obicei aspectul fizic se afla in spatele dorintei de a slabi. Oamenii se folosesc de imaginea din  oglindă sau de cât de bine li se potrivesc hainele pentru a decide daca este timpul să înceapa o dieta. Ceea ce nu iau in calcul foarte multe persoane supraponderale este ca, excesul de greutate este un factor de risc pentru multe boli grave si ne referim aici in primul rand la diabetul de tip II si bolile cardiovasculare. Din punct de vedere medical, există mai multe semne de avertizare care vă spun că este timpul să pierdeți câteva kilograme. Cunoașterea simptomelor periculoase poate fi utilă pentru a observa problemele înainte ca acestea să escaladeze.". - Andreea Popescu, nutritionist Nupo Romania.

Iata care sunt cateva dintre semnele revelatoare, ce puteti face pentru a reduce caloriile și pentru a slabi sanatos.

  1. 1.       Tensiune arterială crescută

Una dintre bolile cronice cele mai frecvent intalnite la persoanele supraponderale este hipertensiunea arterială. Această afecțiune vă expune riscului de accident vascular cerebral, boli cardiace, boli renale, etc. Deși există multe medicamente pe care le puteți lua pentru a trata hipertensiunea arterială, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a o gestiona este să slăbiți. Daca observati ca tensiunea arterială este crescuta, atunci este timpul să începeți să țineți dietă și să faceți mai multă mișcare.

  1. 2.       Colesterol ridicat sau pre-diabet

Un alt motiv pentru care investigatiile medicale realizate in mod frecvent sunt importante este ca pot determina dacă aveți nevoie de analize de sânge care pot indica pre-diabet, diabet și colesterol ridicat. Diabetul și colesterolul ridicat sunt boli cronice grave care pot provoca leziuni ale rinichilor, nervilor și ochilor, împreună cu bolile de sânge și ale vaselor de inimă și multe altele. Vestea bună este ca pot fi gestionate eficient prin scăderea kilogramelor în exces. Asadar, dacă medicul vă spune că aveti nivelul colesterolului ridicat sau că aveți diabet sau prediabet, este timpul să slăbiți!

  1. 3.       Apnee in somn

Apneea în somn este o afecțiune medicală caracterizată prin respirație întreruptă în timpul somnului, iar unul dintre cei mai mari factori de risc este excesul de greutate. Apneea în somn poate face ca somnul să nu fie odihnitor, ceea ce duce la oboseală în timpul zilei și, de asemenea, creste riscul de boli cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul.

  1. 4.       Dureri articulare

Excesul de greutate pune mai multă presiune asupra intregului corp, in mod special asupra articulațiilor și coloanei vertebrale, iar mușchii vor trebui să lucreze mai mult pentru a menține postura și pentru a mișca corpul. Ca urmare, excesul de greutate poate duce la durere, fie că este vorba de durere la genunchi, la nivelul spatelui sau în altă zona. Orice durere noua de care nu sunteți siguri ar trebui discutată cu medicul curant, iar daca aveti si probleme cu greutatea, este timpul să pierdeți câteva kilograme.

  1. 5.       Dificultate in indeplinirea atributiilor zilnice

Când sunteți obișnuiti să îndepliniți anumite sarcini zilnic și dintr-o dată vi se pare mai dificil să le îndepliniți, poate fi un semnal de alarma din partea organismului. Dacă descoperiti că devine din ce în ce mai dificil să parcurgeti distanțe lungi sau să urcati scările si să rămaneti fără respirație, excesul de greutate este ar putea fi principala cauza.

Toate persoanele care vor sa slabeasca cauta diete eficiente si rapide, fara insa a lua in calcul ca majoritatea pot afecta grav organismul, prin lipsa unor vitamine si nutrienti. Solutia in lupta cu kilogramele in plus vine din tarile scandinave recunoscute pentru stilul de viata sanatos si se numeste NUPO.

Dieta Nupo are o istorie de 41 de ani si oferă produse pentru cei care doresc să urmeze o dietă de slăbit și să își mențină greutatea. Produsele Nupo sunt certificate de către Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), înregistrate la Ministerul Sănătății, conțin ingrediente aprobate de OMS și sunt produse in UE. Dieta Nupo se supune Legislatiei Europene si Nationale: EU2017/1798 completare la EU 609/2013 privind dietele inlocuitoare complete de mese, foarte scazute in calorii. 

Nupo a fost dezvoltat în 1981, la spitalul Hvidovre din Danemarca, de Dr. Flemming Quaade, cel mai important om de știință în domeniul obezității al țărilor Nordice. Misiunea doctorului Flemming Quaade a fost de a-și ajuta pacienții să se pregătească pentru o operație de bypass gastric, oferindu-le cât mai puține calorii posibil, pentru o scăderea în greutate rapidă și sigură. El a înființat o echipă de cercetare care a inovat Dieta Foarte Scăzută în Calorii (VLCD). Dieta VLCD a deschis calea pentru regimurile de slăbire, făcându-le mai sănătoase pentru organism, cu produse care conțin toate vitaminele, mineralele, proteinele și fibrele esențiale. O formulă care îi ajută pe cei care vor să piardă în greutate, oferind în același timp toată nutriția de care are nevoie organismul. Prin rezultatele de excepție a Puterii Nutriționale ( Nutritional Power ) a luat viață NUPO.

Dieta de slăbit Nupo asigură scăderea eficientă și sigură în greutate, fiind o dietă săracă în caloriidar care conține cantitatea corectă și completă de peste 34 de nutrienti: proteine, nutrienți, vitamine și minerale esențiale organismului, care au rolul de a menține organismul echilibrat pe toată durata procesului de slăbire

Cu dieta Nupo, nu trebuie sa cantariti mesele si sa numarati caloriile pentru ca mesele sunt deja cântărite, iar caloriile sunt deja numărate ( 120 kcal/masa- 800kcal/zi). Toate mesele se prepară in 2 minute, pot fi luate oriunde, nu ocupă loc și pot fi transportate în geanta zilnică. Dieta Nupo asigura absolut toți nutrienții necesari organismului, de la proteine și fibre, la vitamine, minerale și chiar omega (29 vitamine si minerale, fibre, 80 gr proteine pe zi, Omega 3, 6,9, acizi grasi, acid linoleic). Mesele Nupo conțin doar ingredienți naturali, iar prin compoziția corectă și completă reglează și echilibrează metabolismul, lucru foarte important în declanșarea procesului de slăbire și în menținerea greutății obținute.

Foarte important: Dieta Nupo asigură înlocuirea în totalitate a meselor zilnice. Așadar, nu mai aveți nicio grijă! Exceptând aceea de a amesteca conținutul preparatelor alimentare cu apă, pentru a reconstitui mâncărurile preferate. In plus aveti 14 gusturi diferite din care puteti alege, iar printre efectele benefice asupra sănătății se numara: reducerea și normalizarea hipertensiunii arteriale și hipertensiunii pulmonară; normalizarea glicemiei în diabetul zaharat de tip 2; scaderea concentrației acizilor grași din sânge (ex. trigliceride) și normalizarea nivelului colesterolului; scaderea riscului de boli cardiovasculare; scaderea riscului complicațiilor diabetului zaharat; scaderea riscului de cancer de colon și de sân; reducerea episodelor de apnee în somn (sforăitul); ameliorarea afecțiunilor osteo-articulare si normalizarea oxigenarii sângelui.

Pe langa gustul delicios, pregătirea rapidă a meselor în timpul dietei Nupo vă scutește de irosirea timpului și de stresul indus de cântărirea alimentelor și calcularea exactă a caloriilor de care aveți nevoie. Veți câștiga timp prețios, pe care puteți să să îl investiți în activitățile care va fac plăcere!

Sursa foto: pixabay.com & Nupo

 

Galerie foto
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 iul