zodii

Horoscop weekend 22-24 ianuarie. O zodie primește o veste...

Citeste mai mult»
relatie de cuplu

Cinci greșeli pe care trebuie să eviți să le faci în...

Citeste mai mult»
ceai de dafin

Cum să slăbești rapid, cu ajutorul unui ceai. Remediul...

Citeste mai mult»
Dorian Popa

Câți bani câștigă Dorian Popa din Youtube: ”Dacă mai ai...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish a lansat o piesă cântată cu Rosalia, parte...

Citeste mai mult»
mancare de gutui cu pui

Cum faci cea mai bună mâncare de gutui cu pui

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 2021. Care sunt zodiile care vor trece prin...

Citeste mai mult»
Toni Grecu

Toni Grecu, internat după ce a fost diagnosticat cu...

Citeste mai mult»
zodii

Top trei zodii care au noroc de bani în 2021

Citeste mai mult»
smochine

Cel mai bun laxativ natural. Dr. Mihaela Bilic: ”Recunosc...

Citeste mai mult»

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci alimente...

Citeste mai mult»
vitamina b12

Cum îți dai seama că ai deficit de vitamina B12....

Citeste mai mult»
cuplu

Încetează să le mai faci! Obiceiurile care îți pot...

Citeste mai mult»

Ce trebuie să știi despre noua tulpină a coronavirusului....

Citeste mai mult»
lupin

Un serial francez dedicat personajului Arsene Lupin, pe...

Citeste mai mult»
Andreea Antonescu

Andreea Antonescu, adevărul despre relația cu fiica ei:...

Citeste mai mult»
culorile anului 2021

Care sunt culorile anului 2021, alese de celebrul...

Citeste mai mult»
coronavirus

O nouă descoperire despre coronavirus. Cât durează, de...

Citeste mai mult»
Emily Burghelea

Emily Burghelea a aflat sexul bebelușului: ”Mi-aș dori să...

Citeste mai mult»

Horoscop Chinezesc pentru 2021 - Zodiile nici NU VISEAZĂ...

Citeste mai mult»
ce sa mananci cand ai diaree

Ce să mănânci când te deranjezi la stomac: Acest fruct...

Citeste mai mult»

Cum iţi influenţează banalul paracetamol comportamentul

Citeste mai mult»

Poftă de PIPER? Ce înseamnă, de fapt, când organismul...

Citeste mai mult»

Există o explicaţie ştiinţifică pentru credinţa în Dumnezeu

Citeste mai mult»

Există o legătură surprinzătoare între fericire şi...

Citeste mai mult»
La ce sunt bune alunele de padure

De ce să consumi mai des ALUNE de pădure dacă ai diabet,...

Citeste mai mult»
De ce au cămilele cocoaşă?

Şi tu credeai asta despre CĂMILE? La ce foloseşte, de...

Citeste mai mult»

Adevărul despre dieta actriţei Rebel Wilson: A slăbit 20...

Citeste mai mult»

Arderea grăsimilor din corp este, de fapt, declanşată de...

Citeste mai mult»

Horoscop 2020 - Un an EXCELENT pentru LEI, SĂGETĂTORI şi...

Citeste mai mult»

Câte calorii au, de fapt, nucile

Citeste mai mult»

Legătură surprinzătoare între CAFEA, diabet şi obezitate

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Secretele bunicii: Dulceaţă de miez de portocale - " se pune pe foc iute spre a se lega ca de şerbet"

De în Secretele Bunicii 13 apr 2016

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altă dată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre. 

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strânşi la masa din salon.

Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru a prepara dulceaţă de miez de portocale.

"Se topeşte întâiu şi se înmoaie pe un foc lin 1200 gr., de zahăr cu 900 gr., apă, curăţindu-l cu un albuş de ou şi cu zeama dela jumătate de lămâe; apoi se strecoară, se pune iar pe foc, ca să se lege ca jumătate şerbet; după ce e gata, se dă jos până când se vor curăţi 10 portocale mari sau 12 mici; aceste portocale trebuie să fie curăţite şi de pieliţa cea subţire dela miez; după ce va rămânea numai miezul, curăţit foarte uşor şi de sâmburi, se pune într'un tifon, spre a se scurge zemuşoara. Acest miez, după ce va fi scurs, se aruncă în zahărul de mai sus şi se pune pe foc iute spre a se lega ca de şerbet; asupra clocotelor din urmă se toarnă zeama dela o lămâe, şi după vreo două clocote, se deşeartă în borcane. Când se răceşte se pune la un loc uscat spre conservare."

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 ian