Secretele bunicii: Muşchiu cu macaroane după moda italiană - "Ia un muşchiu mare de vacă, aşează-l într'un..."

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altă dată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre. 

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Ciorbă de burtă de vacă (skembea): "Ia fruntea dela zeama aceea, împreună cu zeama de..." 

Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel SteriadBIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Curcan umplut cu castane - "Pregăteşte un curcan tânăr şi gras, sară-l şi unge-l"

Descoperă o reţetă deosebită şi savuroasă pe bază de muşchi de vită şi macaroane, cu ajutorul căreia vei da pe spate şi cei mai pretenţioşi membri ai familiei!

"Ia un muşchiu mare de vacă, aşează-l într'un vas curat, pune în el o ceapă întreagă, două linguri de unt, o bucăţică de usturoiu, puţină scorţişoară, cuişoare pisate, ienibahar, puţin piper pisat şi sarea necesară. Pune toate acestea la prăjit cu o bucăţică de morcov, împreună cu carnea, aruncând în ele şi 2 foi de dafin. După ce se rumenesc bine, toarnă apă în carne câtă vei crede că trebue, ca să fiarbă, şi să treacă de trei degete deasupra. După ce va scădea şi carnea va fi fiartă, dă-o jos, scoate carnea din zeamă. Zeama strecoar-o din toate acelea, şi pune-o în alt vas curat, pune 600 gr., de vin alb şi trei linguri de bulion de pătlăgele, mai dă-i un clocot, două, pe urmă pune 600 gr., de macaroane stătute puţin în apă caldă, ca să fiarbă cu sosul acesta până când va trebui să le dai la masă. Dacă ai sos mai mult, toarnă-le într'o strecurătoare, pune-le apoi pe farfurie, presară un rând de parmezan ori de caşcaval bun, iar macaroane şi parmezan sau caşcaval, şi iar macaroane, taie-l felii, toarnă-i deasupra sosul rămas în tingire, şi serveşte."

Vă dorim poftă bună!

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 dec