Secretele bunicii: Pui cu mămăliguţă de griş - "Aşează-i pe o farfurie, punându-le împrejur o mămăliguţă"

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altă dată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre.  

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Ciorbă de burtă de vacă (skembea): "Ia fruntea dela zeama aceea, împreună cu zeama de..." 

Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel SteriadBIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Budincă de vin - "Pune în el pesmete dela patru franzele" 

Descoperă o reţetă deosebită şi savuroasă de pui cu mămăliguţă de griş, cu ajutorul căreia vei da pe spate şi cei mai pretenţioşi membri ai familiei!

"Ia doi sau trei pui, îngrijeşte-i după rânduială, pune-le sare cât trebuie, apoi taie felii subţiri de slănină, înveleşte puii cu ele peste tot, iar deasupra acopere-i cu o hârtie albă şi frige-i bine; fierbe pipotele lor, taie-le mărunt cu ficaţi cruzi, pune pătrunjel, o cepşoară tăiată mărunt şi 25 de ciuperci. Apoi pune unt într'o tigae, şi când se va înfierbânta, pune tocăturile acelea înăuntru şi lasă-le să se prăjească; apoi presară-le cu o lingură de făină, amestecă-le şi lasă-le să se prăjească puţin; pe urmă toarnă deasupra lor o lingură de făină, amestecă-le şi lasă-le să se prăjească puţin; pe urmă toarnă deasupra lor o lingură mare de zeamă de carne, puţină sare, piper şi două linguri de smântână, şi lasă-le să fiarbă bine. Apoi când puii vor fi bine fripţi, aşează-i pe o farfurie, punându-le împrejur o mămăliguţă de griş fiartă în lapte, unt şi caşcaval ras; după aceea toarnă îndată peste ei sosul de mai sus fierbinte şi dă-i la masă."

Vă dorim poftă bună!

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 oct