Secretele bunicii: Ciorbă de burtă de vacă (skembea): "Ia fruntea dela zeama aceea, împreună cu zeama de..."

De în Secretele Bunicii 24 feb 2016

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altă dată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre.

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Borş cu varză verde şi cu pui - "Drege borşul acela des şi scoate creanga de cimbru"

Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Budincă de vin - "Pune în el pesmete dela patru franzele" 

Descoperă o reţetă savuroasă de ciorbă de burtă, cu ajutorul căreia vei da pe spate şi cei mai pretenţioşi membri ai familiei!

"Ia o bucată de pântece de vacă tânără, curăţă-l bine, spală-l şi freacă-l în mai multe rânduri cu sare şi cu apă, până ce se va înăli; pune-l apoi să fiarbă cu vre-o două foi de dafin, câteva fire de pătrunjel, o cepşoară, sare şi coajă de lămâie. După ce fierbe, scoate-o, las-o să se răcească pe o masă şi taie-o mărunt ca pe nişte tăiţei. Ia fruntea dela zeama aceea, împreună cu zeama de carne, şi pune-o să fiarbă iar cu bucăţile de burtă. Când vrei s'o dai la masă, bate cinci gălbenuşuri de ou cu 75 gr., de oţet, drege supa aceea, toarn-o în castron, pune 2 felii de franzelă prăjită şi tăiată în pătrate, şi dă-o la masă."

Vă dorim poftă bună!

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 iun