Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Detoxifiere la tine acasa: 4 pasi simpli catre o viata sanatoasa

De în Sport 6 mar 2014
In ultimul timp te-ai simtit apatica, obosita si deprimata insa nu ai niciun motiv pentru care sa fii asa? O detoxifiere ti-ar prinde bine!

Potrivit sistemului medical ayurveda, acestea sunt semnele unui deficit al agni, agni fiind denumirea folosita pentru a defini “focul digestiv”.  Agni are rolul de a favoriza digestia, ajutandu-ne sa luam toti nutrientii din alimentele consumate, dar si de a curata organele de toxine. Mai mult decat atat, agni are un rol vital atunci cand vine vorba despre sanatatea noastra, fiind in stransa legatura si cu sistemul imunitar, dar si cu sanatatea psihica.

Atunci cand agni este puternic, apetitul tau este sanatos, ai o toleranta crescuta pentru apa rece, energie din plin si un sistem imunitar care tine bolile departe de tine. Pe de alta parte, daca ai un deficit de agni, poti suferi de indigestie, constipatie cronica, deranj stomacal, slabiciune, oboseala ori chiar imunitate scazuta. De asemenea, atunci cand agni este scazut, organismul este incapabil sa metabolizeze alimentele eficient si asa se acumuleaza ama - totalitatea toxinelor de alimente nedigerate corespunzator si ramase in organism. Din perspectiva medicinei traditionale indiene, ama ar putea fi sursa problemelor tale.

Probabil ca te intrebi ce trebuie sa faci pentru a-ti detoxifia, dar si revitaliza organismul. Ei bine, exista 4 pasi simpli care te vor ajuta sa iti intaresti agni: aerobic, practica hatha yoga, adoptarea unei diete sanatoase si folosirea unor plante pentru detoxifierea organismului.

Yoga si aerobic

Ideal este sa faci miscare in fiecare zi. Insa ai putea sa faci exercitii fizice cel putin de 5 ori pe saptamana, pret de cel putin 30 de minute. Alege o activitate care sa-ti placa precum inotul, mersul cu bicicleta, dansul sau orice altceva care presupune miscarea alerta. De asemenea, practica hatha yoga, care iti intaresti agni. Incearca sa nu practici yoga la fel cum practici aerobic, doar de dragul de a o face. Hatha yoga presupune mai mult decat atat, trebuie sa te implici, sa fii prezenta cu trupul, mintea si sufletul daca vrei rezultate.

Fa-ti un program de miscare in functie de timpul tau liber. Spre exemplu, intr-o zi obisnuita poti sa-ti incepi ziua cu 15 minute de hatha yoga, la pranz sa te plimbi pe jos pret de 45 de minute si sa-ti inchei ziua tot cu o sesiune de yoga, care sa te ajute sa te deconectezi pentru a avea un somn linistit si odihnitor.

Dieta sanatoasa

La capitolul schimbarilor alimentare, trebuie sa incepi prin a incerca sa mananci cat mai multe alimente proaspete si hranitoare precum cereale, fructe, legume gatite intr-o cantitate mica de ulei de masline ori uni (legumele crude sunt mai greu de digerat). Pentru a-ti ajuta focul digestiv, bea ceai de ghimbir dupa fiecare masa si condimenteaza-ti mancarea cu plante aromatice precum ghimbir, usturoi, busuioc, piper ori ardei iute.

Important este sa mananci numai alimente care-ti dau o stare de bine. Asadar, dupa ce mananci, incearca sa observi cum te simti dupa fiecare masa - energizata ori, mai degraba, obosita?

Daca te simti apatica, incearca sa-ti micsorezi portiile pentru a nu-ti suprasolicita focul digestiv. Vei observa ca va disparea nevoia de a trage un pui de somn, care apare adesea dupa fiecare masa. Focul digestiv este de asemenea influentat si de alimentele condumate. Spre exemplu, daca suferi de un deficit de agni, oricat de hranitoare ar fi alimentele precum carnea, alimentele prajite ori produsele de panificatie, focul tau digestiv slabit nu va putea sa faca fata si atunci apar problemele.

Pentru a preveni eventualele probleme, incearca sa reduci (ori chiar sa elimini din dieta) aportul de produse de panificatie si alimentele prajite, pe care sa le inlocuiesti cu alimente sanatoase precum quinoa ori mei pentru cel putin doua saptamani pentru a vedea cum te simti. Vei observa ca te vei simti mai usoara si plina de energie.

Detoxifierea cu plante

Plantele de detoxifiere sunt si ele importante pentru ca iti curata intestinele. Daca suferi de colon iritabil, aceasta detoxifiere iti va prinde extrem de bine, scapandu-te de problemele digestive, dar si de durerile de cap, eruptiile pielii precum acneea ori de urticariile produse de autointoxicare.

Pentru a stimula intestinele sa functioneze corespunzator, introdu in dieta ta mai multe fibre si mareste aportul de apa consumat. Poti folosi si taratele de psyllium, care iti curata organismul de toxine.

Triphala, amestecul de plante ayurvedic, este si el extrem de benefic. Nu numai ca are un efect laxativ care iti curata sistemul digestiv, dar iti si intareste peretii intestinali, ajutand colonul sa functioneze corespunzator.

Specialistii in ayurveda ne recomanda o lingurita de psyllium in fiecare dimineata, dizolvata in 2 pahare de apa sau suc. Aceste tarate absorb o multime de lichide asa ca este important sa consumam multe lichide pentru a evita deshidratarea. Daca ai constatat ca apar probleme cu constipatia, mareste aportul de lichide consumate.

In ceea ce priveste doza de seara, pune o lingurita de triphala intr-o cana de apa fierbinte si las-o pret de 6-8 ore. Bea lichidul seara, inainte de culcare, pe stomacul gol, lasand ierburile depuse pe fundul canii.

Daca ai un nivel crescut de toxine in organism, este posibil ca la inceput sa te simti putin ciudat din cauza plantelor de detoxifiere. Poti avea dureri de cap, alergii ori poti suferi schimbari la nivelul aparatului digestiv. Nu te inrgijora, injumatateste doza pentru o perioada si totul va fi bine. Reactiile aparute in perioada detoxifierii sunt cat se poate de normale si sunt un semn al insanatosirii tale.

Daca adopti un astfel de stil de viata vei observa ca te vei simti mult mai energica, vei scapa de problemele digestive si de tulburarile psihice precum anxietatea ori starile depresive.

Imbratiseaza si tu un stil de viata sanatos! Vino la cursul de hatha-yoga organizat de feminis.ro, care incepe in luna aprilie. Cursul debuteaza cu trecerea in revista a notiunilor teoretice, urmand sa se treaca treptat la partea practica prin executarea unor exercitii de respiratie simple, combinate cu relaxare si autosugestie. Acestea sunt urmate de exercitii de incalzire specific yoghine insotite de sugestiile necesare obtinerii rezultatelor dorite in cel mai scurt timp. Pentru mai multe informatii intra aici.

Citeste si:

Invitatie curs hatha-yoga

6 lucruri pe care instructorul tau de yoga vrea sa le stii

sursa: www.yogainternational.com

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar