Cu toate acestea, există moduri în care te poți adapta la aceste schimbări și în care poți începe să faci un pic mai mult sport decât de obicei, chiar dacă înainte nu erai tocmai genul atletic. De exemplu, în loc să te gândești la sport ca fiind ceva ce se face timp de o oră sau două la sală, încorporează exercițiile fizice în tot ceea ce faci.
Ai putea încerca să stai în picioare în timpul unei conferințe virtuale sau chiar să faci flotări și genuflexiuni când nu trebuie tu să vorbești. Toate acestea și multe altele îți vor fi mai lejer de făcut dacă nu ai camera pornită și treci microfonul pe mute, pentru a nu se vedea sau auzi exact ceea ce faci. În plus, îți poți pune o alarmă care să te atenționeze când stai prea mult timp inactivă sau trebuie să bei o cană cu apă. Lucrurile simple precum acestea te vor ajuta să ai un suflu mai bun, să-ți menții sănătatea și condiția fizică.
Dacă te afli într-un loc unde poți ieși liniștită afară să alergi sau să te plimbi, acestea sunt activități pe care orice specialist le recomandă, dar dacă ești abia la început, ia-o încet și concentrează-te pe ceea ce faci, ca să nu te accidentezi, să nu te suprasoliciți și să nu te plictisești. Începe prin a vedea dacă poți alerga continuu timp de 3 minute și vezi cam care este ritmul în care o poți face. După care treci la cinci minute și verifică și distanța pe care o parcurgi, iar după ce poți susține joggingul timp de 15 minute, poți începe să cronometrezi și să verifici exact traseele pe care le faci.
Menținerea condiției fizice este esențială, așa că provoacă-te să faci în fiecare zi câte puțin mai mult și nu uita că deși suntem distanțați social, cu toții trecem prin vremuri grele.
Iată cum îți poți îmbunătăți rezistența în această perioadă
Impactul COVID-19 este foarte mare și a perturbat viața multor oameni, mai ales a celor pentru care exercițiile fizice erau nelipsite, fiind importante atât pentru sănătatea fizică cât și pentru cea psihică.