Râsul, cel mai bun exerciţiu fizic - 10 motive care te fac să vezi beneficiile

De în Sport 29 mai 2015

Dacă până acum credeai că râsul are efecte benefice doar asupra psihicului tău, iată că unele persoane descoperă în râs bucuria de a face un exerciţiu fizic. Şi ca orice activitate, fizică, râsul are o mulţime de beneficii pentru corpul tău. Află şi tu câteva motive pentru a râde cu tot corpul, începând chiar de astăzi.

rasul

O organizaţie din afara ţării noastre a condus recent o cercetare în Regatul Unit al Marii Britanii despre obiceiurile oamenilor legate de exerciţiile fizice. Studiul a descoperit că 70% dintre oameni ar face mai multe exerciţii fizice dacă ar fi mult mai distractive, iar 60% dintre respondenţi au spus că râsul ar fi forma ideală de exerciţiu, în viziunea lor.

Cu aceste informaţii în minte, britanicii au lansat un curs de yoga ce este susţinut de un expert în yoga bazată pe râs. Acest expert a creat un ghid rapid pentru a ne convinge de ce yoga ar trebui să ne inspire pe noi toate să râdem mai mult.

Iată 10 motive pentru care ar trebui să râzi mai mult, dar să faci şi yoga:

1. Ambele activităţi reduc hormonul stresului – cortizolul – iar acest lucru te poate ajuta să combaţi depresia şi anxietatea.

2. Potrivit unei cercetări mai vechi, 100 de râsete din abdomen (care pun în mişcare toată burta) sunt echivalentul a 10 minute de vâslit la canotaj, atât pentru mintea ta, cât şi pentru corpul tău.

3. Yoga prin râs (în original, Laughter Yoga) este un antrenament cardio grozav, deoarece acţionează ca un exerciţiu de aerobic. Activitatea creşte anduranţa cardio-pulmonară şi aprovizionarea cu oxigen a celulelor corpului tău.

4. Atât exerciţiile fizice, cât şi râsul produc o stimulare a stării de spirit, a dispoziţiei tale, produc endorfine ce reduc durerea, lucruri care te ajută să te simţi bine.

5. Râsul normal (mai ales râsul cu regularitate)are aceeaşi capacitate ca şi exerciţiile fizice de a creşte fluxul sangvin către inimă şi contribuie la o mai bună funcţionare a sistemului vascular – crescând numărul de bătăi ale inimii şi scăzând tensiunea arterială.

6. La fel ca exerciţiile de tip cardio, o sesiune bună de râs îmbunătăţeşte capacitatea plămânilor tăi, generând o respiraţie îmbunătăţită.

7. Ambele activităţi stimulează o reducere a nivelului stresului, împreună cu creşterea fluxului sangvin către faţă şi corp – lucru care te ajută prin faptul că te face să pari mai tânără.

8. Atât exerciţiile fizice, cât şi râsul consistent stimulează eliberearea de endorfine, lucru care îţi creşte moralul şi îţi îmbunătăţeşte nivelul de energie resimţit.

9. Oamenii care râd şi/sau fac exerciţii fizice cu regularitate se vor bucura de o creştere a producţiei de celule T (sau limfocite, celulele albe din sânge) pentru a întări sistemul imunitar.

10. Atunci când râzi, muşchii stomacului se dilată şi se contractă, ceea ce înseamnă că este un antrenament grozav pentru abdomenul şi trunchiul tău. De fapt, s-a sugerat că 10 minute de râs din abdomen (râs din toată "burta") este echivalentul a 30 de minute de făcut exerciţiul numit "scândurica" sau "plank". Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
12 noi