Exerciţiul care ţi-a dat bătăi de cap: Învaţă să faci flotări în mod corect

De în Sport 24 iul 2015

Majoritatea oamenilor fac flotările în mod greşit. Este timpul să nu mai repeţi aceste greşeli şi să înveţi cum se execută corect o flotare.

flotari

Flotările îţi lucrează muşchii pieptului, tricepşii, umerii, abdomenul şi multe alte zone. Aceste exerciţii necesită doar greutatea corpului tău (pentru început) şi pot fi variate, în nenumărate moduri.

Acum că ţi-ai perfecţionat forma corpului de a sta în poziţia de plank / scândură, pregăteşte-te să începi să te antrenezi făcând flotări, deoarece acestea încep din poziţia pe care o ai la exerciţiul plank.

Cum să faci o flotare corectă

1. Începe din poziţia de la exerciţiul de tip plank, cu braţele complet întinse. Braţele tale ar trebui să fie uşor mai depărtate decât este distanţa dintre umerii tăi, iar palmele tale ar trebui plasate pe saltea şi aşezate aşa încât este mai confortabil pentru tine.

2. Corpul tău ar trebui să fie o linie dreaptă. Concentrează-te pe un punct aflat în faţa ta. Pentru a-ţi menţine coloana ta vertebrală în linie dreaptă şi pentru a împiedica capul tău să privească în jos.

3. Lasă-ţi corpul în jos până când coatele tale formează un unghi de 90 de grade (sau lasă-l mai jos dacă  ai putere în braţe şi flexibilitatea necesară). Coatele tale ar trebui să rămânp apropiate de corpul tău.
Nu îţi scoate coatele înspre în afară, pe lângă corp - aceasta este cea mai comună eroare pe care o fac oamenii când fac flotări. Dacă simţi că ale tale coate încep să o ia în direcţia greşită, acesta este un semn al oboselii şi ar trebui să te odihneşti înainte de a mai face şi alte flotări.

4. Odată ce ai atins unghiul de 90 de grade sau pieptul tău atinge podeaua, împinge-te în braţe, înapoi la poziţia de start. Corpul tău ar trebui să rămână încordat şi drept pe parcursul întregului exerciţiu de tip flotare.

5. Gata! Ai făcut o flotare. Continuă să faci flotări până când simţi că oboseşti. Încearcă să creşti numărul de repetări de fiecare dată când reuşeşti să obţii mai multă forţă în braţe şi corp. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 noi