Vezi ce greșeli faci când vine vorba despre un abdomen sculptat

De în Sport 10 iul 2018

Oamenii se plâng adesea de cât de greu le este să facă pătrățele, dar nu înțeleg că acestea nu se fac doar prin abdomene repetate la infinit.

Când ai ca scop întărirea abdomenului trebuie să ai în vedere următoarele lucruri:

1. Te concentrezi pe realizarea abdomenelor

Indiferent câte abdomene ai face, fie că este vorba despre 100 sau 1000, va fi foarte greu să faci acele binecunoscute pătrățele abdominale, deoarece abdomenele sunt printre cele mai puțin eficiente exerciții pentru așa ceva. Este bine să le faci cu măsură, deoarece și-au câștigat un loc aparte în inimile sportivilor, dar doar acestea nu te vor sculpta. Pentru a căpăta aspectul dorit, trebuie să faci exerciții pentru trunchi, care să pună în mișcare toate grupele musculare din zona respectivă.

2. Nu antrenezi toți mușchii abdominali

Este foarte important să lucrezi toată zona abdominală, nu doar o singură parte. Poți face acest lucru variind tipurile de abdomene efectuate, pentru a avea grijă și de oblici, transversali, dar și de abdomenul inferior și cel superior. Nu te baza doar pe abdomene, fă și câteva ridicări de genunchi, răsuciri și exerciții de respirație.

3. Faci antrenamente izolate

Nu te concentra pe izolarea exericțiilor pentru abdomen ci încorporează-le în tot antrenamentul, printre genoflexiuni și flotări, ridicări de picioare, extensii și presa pentru picioare. Un antrenament variat îți va aduce mult mai rapid rezultatele dorite.

4. Lucrezi zilnic abdomenul

Este foarte ușor să te lași prinsă de ideea că cu cât mai mult lucrezi o zonă cu atât mai repede vei observa primele rezultate, dar pentru a observa schimbări mușchii au nevoie de odihnă ca să se refacă. Nu lucra prea mult zona abdominală prin efectuarea zilnică a abdomenelor, ci mai degrabă încorporează în antrenamentul tău o varietate de exerciții pentru această zonă, o dată la două zile.

5. Faci mai mult sport, ca să compensezi dieta deficitară

Dacă faci sport 3 ore pe zi, dar mănânci numai prostii la ore neinspirate, nu vei ajunge nicăieri. Probabil că îți vei lucra mușchii abdominali pe dedesubt, dar aceștia nu se vor vedea din cauza stratului adipos de deasupra, întreținut de o nutriție deficitară. Nu ai cum să arăți bine dacă nu menții un regim de viață sănătos, format dintr-o dietă echilibrată, alături de un program de antrenament bine pus la punct.

6. Îți începi antrenamentul cu abdomene

Cum cele mai multe exerciții se bazează pe stabilitatea trunchiului, ar trebui să eviți efectuarea abdomenelor la începutul antrenamentelor. Dacă lucrezi întâi partea abdominală, vei obosi și muchii nu vor mai face față efortului ulterior, astfel încât vei risca o accidentare serioasă.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec