Discriminare în competiţiile sportive: Concurent obligat să...

De în Sport 26 feb 2018

În ciuda cererii unui transsexual de a participa în competițiile de wrestling masculin publicul l-a batjocorit și nu i-a apreciat eforturile făcute ca să ajungă la titlu în competiția feminină.

Un atlet transsexual a fost obligat să participe în competiția pentru femei, în ciuda faptului că și-a exprimat dorința de a intra în concurs alături de bărbați. În urma acestei decizii controversate, el a obținut pentru a doua oară titlul de campion în Texas, dar publicul nu i-a apreciat prestația.

Mack Beggs, are 18 ani și este elevă în ultimul an la Colegiul Euless Trinity de lângă statul american Texas și s-a înscris în concursul de wrestling deținând recordul la categoria sa de fete. Anul acesta, ca și anul trecut, a întrecut-o pe Chelsea Sanchez în lupta pentru titlu, dar filmările din sală arată clar cum publicul își bate joc de câștigătoare. Eleva urmează un tratament cu doze mici de testosteron, fiind în tranziție către a deveni bărbat și a cerut în mod repetat să participe la acest tip de competiție alături de bărbați, dar cererea nu i-a fost aprobată, deoarece legile din Texas cer concurenților să participe la concurs cu același sex din certificatul de naștere.

Angela McNew, mama elevei transsexual a declarat că fiica sa are foarte mult respect pentru toate fetele cu care concurează și că oamenii consideră copilul său câștigă doar datorită substanțelor care îi sunt administrate, dar fetele cu care se luptă sunt dure și ele. Aceasta justifică victoriile cu faptul că totul are mai degrabă legătură cu abilitățile nu cu puterea.

Anul trecut două sportive au reclamat faptul că s-ar fi accidentat la cap din cauza acestei fete transexual, dar anul acesta doar un competitor a refuzat să intre în concurs împotriva ei, însă familia a fost ținta unui proces din partea părinților celorlalte fete. Tratamentele cu steroizi pe care Mack Beggs le primește au stârnit controverse aprige despre fair-play și drepturile transexualilor de a participa la competiții sportive. Ultima victorie înseamnă că Mack termină liceul fiind neînvinsă la categoria ei de vârstă și greutate, iar acum va putea participa la competițiile bărbaților în cadrul Campionatelor Universitare.

Regulile privind participarea cuiva la competiții sportive care vizează doar sexul trecut în certificatul de naștere au fost aprobate de Consiliul pentru Sport din Texas de către University Interscholastic League în anul 2016, pentru a ajuta școlile să clasifice mai bine rezultatele.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 oct