Regăsește-ți echilibrul emoțional pe timp de criză

De în Dezvoltare personala 3 apr 2020

Pe măsură ce devii tot mai sigură că anumite lucruri sunt trecătoare, este important să știi cum să-ți refaci rezervele de energie și să-ți păstrezi echilibrul emoțional, pentru a depăși frica și insecuritatea produse de pandemie.

În astfel de momente, femeile au un rol foarte important, deoarece de cele mai multe ori, ele sunt cele cu capul pe umeri, care reușesc să-și păstreze calmul și să împărtășească și altora din înțelepciunea lor. Femeile fac tot ce pot pentru a le fi bine lor, celor din jur și a respecta totodată mediul înconjurător, deoarece înțeleg că fiecare vietate are rolul ei pe lume. Ele păstrează vii valorile etice și morale li oferă confort emoțional în orice circumstanțe, deci iată ce poți face ca să reziști în această perioadă.

Primul pas pe care-l poți face, în primul rând pentru a avea grijă de tine, este să te retragi un pic din colectivitate și să meditezi asupra a ceea ce se întâmplă și asupra a ceea ce simți, lăsându-ți gândurile să zboare și intuiția să ți-o ia înainte, deoarece atunci când ești în pace cu tine însăți și realizezi cum să fii în siguranță din punct de vedere fizic, ai suficientă energie cât să ai grijă și de cei dragi. Astfel devii un lider de încredere în familia ta și printre prietenii tăi.

Când te adresezi părții fizice și înțelegi cum să te menții la distanță de acest virus, reușești să descoperi diverse metode prin care poți avea grijă și de partea ta emoțională, deoarece îți dai seama că pandemia are nu numai efecte fizice ci și psihice.

Această criză din sistemul sanitar te obligă să renunți la anumite lucruri, dar viața merge înainte, așa că trebuie să înțelegi că partea emoțională este cel puțin la fel de importantă precum cea fizică. Este adevărat că nu te poți adresa sufletului așa cum o faci unei răni fizice și nu poți face ordine în sentimente în același mod cum o faci în casă, dar pe de altă parte, din cauza agresivității virusului, peste tot în lume se impun măsuri de restricție și limitare socială, care te fac să ai brusc foarte mult timp liber, în care nu-ți poți consuma în același mod energia și chiar dacă ești una dintre cele mai bine pregătite persoane din lume pentru situații de urgență, foarte multe lucruri te vor lua prin surprindere.

Disciplinează-ți mintea

Nu intra în discuții interminabile despre subiectul pandemiei doar de dragul de a arăta că tu știi mai multe, deoarece aceste „certuri” te vor epuiza mental. În plus, nu citi numai știri negative și nu te uita numai la jurnalele de la ora 17:00, ca să nu te umpli de energie negativă. Când simți că mintea ta începe să facă scenarii de groază, oprește-te, respiră, concentrează-te pe corpul tău și fă câteva exerciții ușoare, cum ar fi yoga sau pilates.

Disciplinează-ți emoțiile

De fiecare dată când îți recunoști sentimentele, încearcă să respiri pe cât de mult poți și să integrezi în viața ta tot ceea ce-ți aduc sentimentele pozitive și negative de-o potrivă, pentru că toate te formează ca și om. Dacă le iei în considerare doar pe cele pozitive, vei ajunge să ignori realitatea și să fii astfel prea naivă. Trebuie să găsești un echilibru și pentru acest lucru te poți ajuta de muzică relaxantă, uleiuri esențiale și lumânări parfumate.

Disciplinează-ți sufletul

Criza globală te forțează să te autoizolezi și să te redescoperi. Acum este momentul ideal să descoperi ce-ți place de fapt să faci, să meditezi, să citești, să desenezi, să pictezi, să-ți dezvolți sinele și să intri în armonie cu Universul. Te poți folosi de aceste momente pentru a-i asculta nu pe cei din jur ci a te asculta pe tine, ca să descoperi ce-și dorește cu adevărat sufletul tău.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 noi