6 moduri în care îți poți elibera casa și mintea

De în Dezvoltare personala 30 oct 2019

Este normal ca pe măsură ce trece timpul să să acumulezi din ce în ce mai multe lucruri, dar la un moment dat trebuie să faci curățenie și să păstrezi doar ceea ce-ți trebuie cu adevărat, dacă vrei să mai ai loc să te miști prin casă.

Dacă ai mai puține obiecte, ai o viață în general mai ordonată, cu mai puțin stres și mai puțină anxietate, așa că în special dacă vrei să ai mai multă liniște și pace în viața ta și vrei să treci la un stil de viață minimalist, îmbunătățește-ți starea de spirit urmând pașii de mai jos.

1. Analizează-ți casa

Nu este suficient să-ți dai seama că trebuie să faci curat ci trebuie să treci prin fiecare cameră și să o analizezi, pentru a-ți putea da seama în primă fază care este cea mai haotică încăpere și ce anume te deranjează cel mai mult. Astfel te vei hotârî de unde să începi, pentru că vei știi ce anume îți place și ce nu.

2. Scapă de lucrurile vechi

Următorul pas este să scapi de toate lucrurile vechi, pe care nu le-ai mai folosit de cine știe când, însă pe cât de simplu pare pe atât de greu este de fapt, deoarece fiecare obiect în parte are atașată o semnificație. Este ușor să găsești scuze pentru a păstra orice și s-ar putea să te gândești că într-o zi îți va trebui un lucru pe care tocmai l-ai aruncat sau să crezi că o să superi pe cineva dacă află că ai aruncat cadoul pe care ți l-a dat, dar aceasta este o mentalitate negativă. A venit momentul în care trebuie să respiri adânc și să să dai altora ceea ce ție nu-ți trebuie, dar lor le poate fi util.

3. Hotărăște-te ce anume îți trebuie cu adevărat și care sunt cele mai importante obiecte cu valoare sentimentală

Îți vei ușura mult mai mult viața dacă deții doar obiecte de care te și folosești, deci de fiecare dată când vrei să cumperi ceva nou gândește-te cât de mult ai de fapt nevoie de acel lucru, de exemplu, dacă vrei să cumperi cea mai recentă carte scrisă de autorul tău preferat, mai bine te gândești întâi câte dintre cărțile de acasă nu le-ai citit.

4. Scapă de atașamentul emoțional

Din cauza atașamentului emoțional, în viața ta există foarte multe lucruri inutile atât fizic cât și sentimental. Gândește-te la rochia ta de la serbarea de final de grădiniță sau la puloverul cu Moș Crăciun pe care l-ai primit anul trecut și pe care nu l-ai purtat niciodată, aceste haine există în casa ta doar pentru că le-ai legat de o anumită amintire. Scapă de bagajul emoțional și vei avea o viață mult mai liniștită.

5. Gândește-te bine înainte să cumperi ceva

Pe viitor, de fiecare dată când mergi la cumpărături, alcătuiește-ți o listă pe care s-o respecți. Cel mai ușor mod de a face așa ceva este să-ți stabilești un buget abia după ce ai plătit toate facturile și să te gândești ce planuri de viitor ai pentru care ar trebui să faci economii. Abia apoi vei conștientiza de fapt că ai nevoie de mult mai puține lucruri decât îți imaginai.

6. Păstrează lucrurile cu adevărat importante pentru sufletul tău

Poți fi recunoscătoare pentru o oală minune primită de la soacra ta fără vreo ocazie anume și care nu numai că îți place cum arată ci te și folosești de ea sau poți fi foarte atașată de rama foto primită de la partener de aniversarea voastră, ramă pe care de fapt n-ai prea folosit-o pentru că nu le ai tu cu tehnologiile moderne, dar aceste mici obiecte îți bucură sufletul într-un mod aparte și scopul acestui exercițiu este tocmai de a fi mulțumită cu viața pe care o duci. fără însă a te lăsa influențată de emoțiile legate de fiecare nimic. Dacă deții numai lucruri la care ții cu adevărat și care au un scop în viața ta, te vei putea mișca în voie prin casă și vei fi mândră s-o prezinți oricui oricând, pentru că nu te vei mai simți înconjurată de sentimente negative.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 noi