Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»
chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»

O am in minte, o caut si o devorez in fiecare zi. Ce ma fac?!

De în Sport 3 aug 2009
Da, este vorba despre prajitura ta preferata, despre tarta cu fructe de vara delicioasa care asteapta sa fie degustata, despre inghetata cu topping-ul acela savuros care creeaza dependenta, de pizza de care nu te poti desparti nici chiar la 40 de grade. Sunt slabiciuni culinare cu care ne confruntam toate si pe care cu greu le tinem in frau! Sau nu le tinem deloc! Afla ce slabiciuni culinare au femeile in aceasta vara si daca se descurca sau nu cu ele!
Toate avem slabiciuni culinare chiar daca ne dam brave si puternice si pozam in "manechine care beau numai apa plata cu lamaie". Prin spatele acestei masti, ne vei vedea mereu infigandu-se in cea mai dulce dintre prajiturile care stau martore in vitrina cofetariei de langa casa sau  degustand o inghetata cu frisca, ciocolata rasa si topping pana ne plangem ca nu mai putem si intram in depresie ca am mancat prea mult facandu-ne cele mai sumbre scenarii asupra locurilor in care se vor depune respectivele delicii.

Dintre putinele care recunosc, am selectat cateva si vi le prezint si voua, poate va recunoasteti intr-una dintre aceste situatii si mai ales poate aveti ceva de invatat de la ele, poate unele ponturi, cine stie!

Dependenta de fast-food

Ina este prietena prietenei mele; stiti voi cum e cu prietenele si cu cercurile lor si ale voastre de prieteni, de aceea este suficient sa va spun atata; o cunosc doar din vedere si nu prea am stat de vorba cu ea, dar va pot spune ca arata foarte bine, nu este genul de persoana supraponderala, dar nici skinny. Asadar, la un moment dat cand cautam o fata pentru un anume articol, am luat-o la interogatii pe prietena mea pentru a afla mai multe despre cum se mentine in forma si nu mica mi-a fost mirarea sa afla ca se autoproclama o "dependenta de mancare". Este o fata foarte pofticioasa si kilogramele sunt la fel: odata mai "satioase", altadata mai putin.

Dependenta ei se numeste nu "mancare" la modul generic, ci fast-food. Adora burgerii, cartofii prajiti pe care incearca sa ii imite la perfectie acasa in cazul in care nu isi permite o iesire in oras si alte astfel de bunataturi calorice si pline de grasimi. Nu trece zi pana nu mananca astfel de produse, de fapt mananca aproape numai acest gen de mancare, pentru ca nu este prietena cu ciorbele si tocanitele mamei. Fie ca este vorba de o simpla inghetata, un shake sau un hamburger, trebuie cu tot dinadinsul sa deguste aceste produse, de aceea si oscileaza la greutate: +/- 2 sau 3 kilograme periodic, dar care din fericire nu se cunosc, pentru ca practica de foarte mult timp sport (volei) si le arde foarte repede, doar in pauza de antrenamente se vad.

Sa spunem ca aici sportul este un pont bun pentru a diminua efectele dezastruoase ale slabiciunilor noastre culinare? Poate ca da, poate ca este o "replica" foarte buna, indiferent de tipul de sport, nu neaparat volei, dar cu sanatatea cum sta, as intreba-o eu? Dar asta este alta poveste!

Yamiii, e vara, e soare..inghetata e in floare!


Cu siguranta ca face ravagii printre toti acest produs in sezonul estival. Fara doar si poate ca sunt o multime de femei care se "racoresc" zilnic cu un astfel de desert. Astfel ca nu mi-a fost greu sa dau de una. Alina are 26 de ani si lucreaza la o firma de audit; abia asteapta sezonul fierbinte pentru ca da iama in standurile de inghetata. mai mult chiar, imi spune ea in testimonial "pot spune ca este vedeta anului, nu ma sfiesc sa mananc si iarna o cupa mare de inghetata la o iesire cu prietenii; prefer inghetata in locul oricarui desert si in mod cert nu trece zi acum in care sa nu mananc una...sau doua, dar nu tot timpul! Acasa am tot timpul in congelator "prajitura" favorita!"

Pana aici totul bine si frumos, chiar daca 2 inghetate pe zi mi se par cam multicele, dara am intrebat-o cum sta cu greutatea: "din pacate, am luat ceva proportii, desi nu cred ca de la inghetata neaparat (sau cine stie?); ideea este ca nu ma ingras constant, adica mananc o inghetata, gata s-a depus, pentru ca nu prea sunt adepta mancarurilor grase si pline de calorii si atunci, cred ca reusesc sa compensez prin asta. Dar tot m-am ingrasat pentru ca nu tin cont nici de ora, nici de zi, nici de program cand mananc inghetata: cand o vad parca mi se sterge tot din minte, iar daca nu o vad, o caut pana o gasesc. Astfel ca, mananc seara foarte tarziu, pentru ca ajung uneori acasa si pe la 9, 9 si jumatate si o servesc in loc de cina."

Spune ca momentan este constanta in greutate si ca nu a mai pus nimic in ultima vreme, dar ca nu a agsit niciun remediu pentru a-si trata dependenta! La intreabarea ce o sa faca in cazul in care se ingrasa prea mult, ea mi-a raspuns ca o sa incerce sa faca sport (desi nu are timp), dar la inghetata tot nu renunta. "Este o mica placere printre multiplele greutati ale unei zile, pe care nu mi-o permit lua si nici nu vreau. Ma bucur de ea ca de o floare sau un cadou; prefer sa fac rabat de la unele mancaruri decat de la inghetata; desi stiu ca ar trebui sa imi fac un program mai stabil in privinta consumului ei".

Sfat: inghetata nu este un desert rau din punct de vedere dietetic, numai sa stii cand si cum sa o mananci si mai ales ce se afla in ea! De aceea, pentru a mai diminua eventualele "pagube" care ar putea aparea in silueta ei, ii recomandam sa incerce sa isi prepare acasa, cu ingrediente "low-fat" si cu mai multe fructe, sa consume fara frisca, ciocolata, bombonele si topping-uri care sunt facute numai din zahar, pentru ca acestea sunt cele care ne "omoara" de fapt! Si evident sa evite sa manance seara; savureaza acest desert pana in pranz, cel mult la pranz, pentru a avea timp sa digeri si sa arzi caloriile in plus. Sunt cativa pasi mici, dar cu efecte sigure!

Ciocolata - parte din viata si nu din alimentatia mea!

Sunt foarte multe femei in situatia de mai sus; e cea mai la-ndemana, se gaseste tot anul (nu este un desert de sezon), calmeaza si are un gust demential; plus ca specialistii spun ca produce serotonina si endorfine in creier care ofera starea de bine; hmm, si atunci nu plalesc oare kilogramele in plus in fata acestor beneficii?!

Se pare ca nu, pentru ca sunt pline forumurile de femei dornice de a scapa de aceasta dependenta, tocmai din cauza deformarii siluetei:

Tisha: eu nu stiu cum sa scap de asta… ma trezesc dimineata si ma duc direct la frigider… clar.. unde mananc ciocolata. Si asta zilnic pentru ca ea exista acolo mereu. Uneori mananc 2 pe zi.Intr-o zi am mancat 6 ciocolatele pe nerasuflate.Vreau sa scap de obiceiul asta pe care il am de foarte multa vreme

Aida: Sunt dependenta de ciocolata. La oboseala, la suparare, nervi sau stres, simt nevoia imperioasa de a manca o bucatica de ciocolata. Am luat cateva Kilograme in plus, ma enerveaza sa fiu dependenta de asa ceva, Iar nervii mei duc la o dorinta si mai mare de a manca ciocolata. E un cerc vicios din care nu prea pot scapa. Ce sa fac?

Mai mult sau mai putin asemanatoase, toate mesajele duc la aceeasi concluzie: ciocolata - parte din viata si nu din alimentatia lor! Uneori, ajunge la stadiul de obsesie, astfel de dependente tratandu-se la psiholog de fapt: cum si stresul, nervii, supararea de care vorbeste Aida pot ascunde adevarate probleme psihologice. Incearca sa iti indrepti atentia tot spre ciocolata, dar sa fie neagra (continut cat mai mare de cacao) si

Prajiturile de casa - un dulce permanent!


Ei bine, desi se crede ca in vremuri de criza tot timpul ar trebui indreptat spre perfectionarea abilitatilor profesionale pentru supravietuirea in jocurile periculoase ale campului muncii, iata ca exista si exceptii pentru care familia si perspectiva gatitului in camin persista cu indarjire, mentinandu-se constanta in ciuda multiplelor impedimente. Trebuie sa va spun ca si eu ma inscriu in aceasta "dependenta culinara", preferand inzecit o prajitura in casa decat una de la cofetarie, oricat de bine ar arata acelea din vitrina. poate cu un look mai neglijent, dar cu un gust senzationalm, care ma determina sa exagerez de multe ori in consumul acestora. Daca am o prajitura facuta (de sora mea mai ales) in casa uit de toate restrictiile dietetice posibile, pe care incerc cu tot dinadinsul sa nu le incalc: nu conteaza ca e 11 seara, o negresa delicioasa si un pahar cu lapte ma binedispun imediat si parca imi fac somnul mai dulce; mic-dejun, pranz sau cina, pandispanul este prezent in toate.

Iar daca sora mea (care e vinovata de aceasta dependenta) mai vine cu cate o idee de papanasi, eclere de casa sau placinte delicioase, pot sa fiu si in mijlocul si in pragul si in finalul unei diete, uit de tot si de toate! Mda, prajiturile de casa ma ademenesc mai ceva ca un parfum scump sau o bijuterie fina si ma imbata cu gustul lor, trezirea la realitate fiind uneori deprimanta (cativa centimetri in talie si mai multe restrictii ca inainte de a cadea prada acestor bunatati). Ce sa zic? Ca cel mai bine este sa nu se mai faca astfel de prajituri in casa? Spune-ti-i surorii mele! La noi nu trece saptamana in care sa nu se prepare dulcele "ca la mama acasa", ceea ce este si foarte placut! Dar sincera sa fiu, am gasit o solutie mai practica: decat sa renunt complet, mai bine inlocuiesc ingredientele cu unele mai putin calorice si mai sanatoase: produse integrale, alimente "low-fat" si cat mai multa abtinere de la gustatul in miez de noapte. Ba chiar m-am obisnuit sa mananc astfel de bunatati la micul-dejun. In acest fel, ard rapid si caloriile pe parcursul zilei si imi ofera si energie (din cauza zaharului). Cu un pahar de lapte alaturi sau o acfea, sunt taman bune si nu ingrasa...atat de mult!

Nu rata articolul saptamanii!

Pentru ca e vara si vrem sa afisam in fiecare zi un corp cu care sa ne mandrim, am ales, am combinat si am creat cate o reteta "rupta" din fiecare zodie, cu minim de calorii. Savureaza "Reteta de slabit a zodiei tale"

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 apr