Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Din secretele celor care nu se mai ingrasa

De în Sport 3 aug 2009
Ai spune ca sunt "slaganoage naturale" care nu pun niciun gram pe ele oricat ar infuleca. Le vezi tot timpul trase ca prin inel, chiar si atunci cand mananca o amandina delicioasa. De fapt, unele dintre ele fie sunt slabe din nastere si au arderi mult prea imbatabile de orice aliment, fie sunt trecute prin diete si acum se mentin prin cateva secrete de dieta care le ajuta sa se mentina la greutatea stabila. Noi va oferim din toate secretele celor care au slabit si nu se mai ingrasa sau care nu au avut probleme cu greutatea niciodata.

Ideea articolului a succedat in urma lecturarii multimilor de povesti ale femeilor obisnuite care frecventeaza cu interes site-uri de domeniu cu scopul de a invata ceva nou sau de a empatiza cu alte persoane mai mult sau mai putin norocoase decat ele. Sunt femei de toate varstele care au trecut cu vointa si pereseverenta prin lupte aprige cu kilograme in plus. Dar au descifrat ceva din asta: secrete de mentinere a siluetei dupa finalizarea dietei, atunci cand incepe de fapt adevarata provocare si rezistenta in fata tentatiilor culinare. E greu sa tii o dieta, dar e si mai greu sa te mentii ulterior in forma!

Am rascolit din nou forumuri si am gasit, chiar pe Feminis.ro, femei care stiu ce inseamna de acum sa nu mai depasesti greutatea cu multa sudoate obtinuta, cu nici macar un gram. Sunt lucruri usoare de facut si lectii de viata pe care fiecare dintre noi trebuie sa ni le facem si in care putem avea increderea ca sunt de succes sau reale esecuri.

Marile secrete stau in lucruri extrem de marunte, cam asa as rezuma "dosarul" de povesti prin care ochii mi-au cautat indici importanti si ponturi concrete, pentru a te ajuta sa te mentii in forma, sa stii ce dieta sa alegi si ce nu. Iata cum "arata: trairile lor:

De la 82 de kg. la 53 kg.

"Daca iti doresti cu adevarat ceva cu siguranta vei reusi", isi incepe testimonialul Mcmarimar2002. Suna optimist, nu-i asa? Sa stii ca si realizarile ei sunt uimitoare si interesante totodata. "Aveam 1,69 si o greutate de 49 kg. inainte sa raman insarcinata si ma simteam foarte bine Insa in momentul in care am nascut aveam 82 kg,destul de durdulie as zice.Binenteles ca nici un articol vestimentar din garderopa nu mi se mai potrivea si incepusem sa fiu greoaie in tot ceea ce faceam. Atunci am luat decizia ca trebuie sa slabesc. Dar intr-un mod sanatos,fara pilule, ci multa miscare si bineinteles hrana sanatoasa. Cum am reusit sa elimin kilogramele depuse in cele 9 luni de sarcina? Nu foarte greu! Cu rabdare si perseverenta,aceasta este cheia magica. Abdomene,aerobic,am eliminat painea,dar nu in totalitate, salate,lactate, fructe si legume in stare cruda,peste,pui,fiert sau la gratar si binenteles am incetat sa mananc seara inainte de culcare si mai ales noaptea.Dar sa nu credeti ca nu mai gustam din delicioasele sarmalute sau savuroasele prajiturele, dar nu in exces.Pentru a-mi mentine pielea ferma, foloseam si o lotinue pentru corp bogata in vitamina E, fiindu-mi teama de aparitia vergeturilor. In 8 luni am reusit!!"

Cred ca esti la fel de curioasa ca mine cat a slabit in aceste 8 luni, avand in vedere ca se confrunta cu o greutate foarte mare la o inaltime atat de mica. Tot ea ne spune si ce face in continuare pentru a nu se mai ingrasa: acum am o greutate de 53 kg si ma simt excelent.Nu am incetat sa fac miscare si continui sa mananc sanatos. Fiecare lucru frumos, implinit ,necesita sacrificii deci inarmati-va cu rabdare si cu siguranta veti reusi."

Apa plata dimineata si iata cum "arata" slabitul


Mady88_08
pare sa fi descoperit cea mai usoara si de succes dieta posibila. Un secret fara efort, fara restrictii si ce mai pui ca face parte si din nevoile noastre fiziologice: sa bei apa. Dar nu oricum! Cum o ajuta pe ea si cat a slabit, bei regasi in testimonialul ei: "eu am slabit 5 kg in 3 saptamani cu urmatoarea cura pe care nu mi-a recomandat-o nimeni: in fiecare zi dimineata am baut 1 pahar de apa plata, la pranz mancam 2 rosii+1 castravete+branza proaspata, iar seara nu mai mancam nimic, ci doar consumam lichide(apa plata sau suc fara acid). Painea ,carnea si dulciurile au fost scoase din alimentatia mea de zi cu zi. In momentul in care am inceput dieta, aveam 58 de kg, iar in momentul in care am incetat-o aveam 53 kg. Va pup si va doresc sa ajungeti la kilogramele visate. Veti reusi sa slabiti doar daca aveti multa vointa si ambitie! Invatati sa faceti fata tentatiilor de orice fel."

Masa dupa ora 18:00 - strict interzisa

Vololo
  are 70 kg si incearca de ceva timp sa revina la greutatea de altadata (1.65 si 58kg). Se declara o mare pofticioasa, neputandu-se abtine deloc de la mancare. totusi, nu se declara o mare fana a ciocolatei si a ighetatei, spune ea.

Secretul ei: nicio dieta minune, "cele mai bune rezultate le-am "simtit" atunci cind nu am m-ai mancat dupa ora 18.00. De asemenea, incerc sa maninc cit mai multe legume si fructe..."

Bucuria de a fi mama, dar si placerea de a fi femeie sexy

Mamaluivladut
ne-a impartasit bucuria de a fi mama de doua ori, dar si drumul "reintoarcerii" la silueta de altadata: "Sunt mamica a doua oara...si vreau sa spun ca n-am scapat fara cateva kg in plus, asa cum ni se intampla majoritatea celor care devenim mamici. Dupa cum ni se intampla tuturor, dupa ce mai trece o perioada de acomodare cu acest nou statut, am vrut sa scap cat mai repede de kg in plus....si ce puteam face altceva decat sa alaptez cat mai mult si sa consum cat mai multe lichide (si pentru a avea lapte, pentru bebe).Asta , dar si efortul depus in fiecare zi.....carat carut cu mine peste tot, plimbari lungi, numai pe jos iar acum, de cand merge copacel si toata ziua alerg dupa el.....cred ca am mai slabit fara sa stiu si sant mai slaba de cum eram inainte de a ramane insarcinata."

Ce secret are pentru a se mentine ne spune chiar ea: "mult sport, mersul numai pe jos si consumul multor lichide (mai mult de 2 litri pe zi...am zile cand consum si 5 litri pe zi), te fac mai supla si mai tanara, iti dau o energie pe care o pierzi daca tii diete lungi si grele."

Nicio dieta - mici transformari cu rezultate mari

Asi-asi
ne-a povestit cum a reusit ea sa isi schimbe stilul de viata chiar intr-o frumoasa zi de noiembrie din anul ce a trecut si cum micile trucuri alimentare si nu numai au dat rezultate mai bune decat o dieta: "m-am decis sa adopt un regim de viata sanatos care sa nu imi puna pericol sanatatea si care sa imi schimbe mentalitatea despre viata. Aveam 75 de kg la 156 cm, eram frustata, complexata, lipsita de viata, fara incredere in mine. In prezent am ajuns la 56 kg. si sunt foarte multumita. Cum am reusit? Multa vointa, ambitie, perseverenta, incredere mai mare in fortele proprii, miscare si un nou regim de viata, sanataos."

Ce face in prezent este si modul in care se mentine frumoasa, sanatoasa si...supla:

- nu am un program fix de luat masa (lucrez in 3 schimburi), nu sunt adepta sandvisurilor, desi se pot prepara sandvisuri sanatoase (paine graham/neagra, piept de pui/curcan fara piele, foi de salata etc).

- treptat am inceput sa elimin prajelile, sa inlocuiesc sucul carbogazos cu apa plata, ceai de plante cu lamaie, cu sucuri, compoturi de fructe preparate in casa,

- sa renunt la dulciuri optand in favoarea ciocolatei negre cu un procent cat mai mare de cacao, am introdus in meniu si cerelele integralele care sunt foarte satioase, hranitoare.

- carnea grasa am inlocuit-o cu cea slaba, de preferinta, de pui, curcan, de peste (cea de vita nu imi place),

- lactatele grase cu cele slabe (iaurt degresat, lapte degresat si semidegresat, branza proaspatata de vaci), painea alba cu cea graham sau neagra si in cantitate mica

- mananc foarte multe legume - surse bogate de vitamine si antioxidanti, fructe (in special mere pe care le iubesc), soia (desi multi nu o agreaza mie imi place f mult) si multe supe slabe (nu de varza ca nu o suport- prefer varza in salata).

Ea ne spune ca nu face rabat de la cantitate, mananca pana cand creierul imi da semnalul de stop. Intr-un final nu poate spune decat ca: "e cea mai usoara "dieta" de urmat, nu infometeaza, nu e un efrot, nu priveaza organismul de substantele esentiale lui, nu iti creaza stari de nervozitate etc. Este ideala pentru mine si pentru restul poate fi numai daca incercati, important e sa va doriti o noua schimbare in viata ca rezultatele nu vor intarzia sa apara."

Andraalis, o alta cititoare a site-ului nostru a spus un lucru interesant pe forum, care mi-a captat atentia: "cea mai buna metoda de slabit este sa nu te gandesti la mancare si sa ai tot timpul ocupat cu ceva." Nu este o idee rea, pe care o poti aplica oricand; la o adica, nu trebuie sa mancam decat atunci cand organismul ne-o cere, nu din plictiseala, de stres sau din alte considerente exterioare.

Se mentine pentru ca schimbarile sunt permanente si nu au finalitate ca o dieta de X zile

Micile trucuri culinare pe care ni le-a impartasit asi-asi se aplica foarte bine si in randul altei forumiste: adeana, care spune ca nu a inceput transformarea de foarte mult timp, dar kilogramele sunt in continua scadere, cuantificand pana acum nu mai putin de doua.
Pentru ca inainte de toate vrea o viata sanatoasa (si ea si sotul ei, impreuna cu care a inceput acest demers), nu tine vreo dieta faimoasa, pentru ca, spune ea, crede ca ar ajunge o frustrata, iar sotul nu s-ar putea tine scai de una. Au inceput sa slabeasca pentru ca au mare grija la ce mananca, lucru care pe zi ce trece este tot mai vizibil:

- zaharul pe care il consumam este la nivelul minim, de fapt il luam din fructe si miere.. pentru ca stiu ca avem nevoie si de putin dulce..

- Painea sau alte produse bogate in amidon au disparut si ele din meniul nostru.. e ciudat, pentru ca inainte mai rontaiam un covrig sau o grisina.. si acum deloc.

- Nu am fost niciodata fani ai legumelor, si nici acum nu le mancam cu mare placere, dar stim ca ne fac bine.. De cand m-am hotarat ca nu se mai poate, ca trebuie sa fac ceva.. am inceput sa gatesc mai des, pentru ca asa stiu exact ce folosesc, uneori pot spune ca am economisit si bani, pentru ca nu am mai comandat impreuna cu colegii de birou la vreo firma de catering.

- gratarele de pui, peste in toate formele.. legume la gratar sau pe aburi sau diferite supe.. asta e meniul de zi cu zi..

"Este o mare schimbare pentru noi, recunoastem ca mai tradam cateodata cu cate o felie de pizza, dar fara ketchup.. ca stim ca are zahar.. Intr-un fel cred ca mancam disociat.. nu amestecam paste cu carne, carne cu cartofi, sau cu salate pline de sosuri.. Eu aplic chestia cu mersul pe jos, in loc sa iau autobuzul.. uneori nu iau nici liftul.. ocazional cu bicicletele in parc sau pe role.. el seara de baschet cu prietenii.. eu trebuie sa-mi gasesc activitate care arde calorii"

De la mare pofticioasa la kilograme in minus cu miscare.. de oricare


Geaninamsv parea sa fie, dupa primele randuri pe care le-a scris, o incurabila in privinta alimentatiei la discretie, fara a face rabat de la ceva anume. Nu ai zice ca ar putea sa slabeasca avand in vedere acest aspect. Si chiar ea recunoaste:  "Sunt o fire destul de pofticioasa si nu prea pot renunta usor la unele alimente, de asta mi-e foarte greu sa tin o dieta. Si sa nu mai vorbesc de ciocolata, mai ales cea dulce, care imi place la nebunie si fara de care parca nu as avea energie in timpul zilei. Iar, cum dupa nastere am mai ramas cu kilograme in plus, ba chiar am mai adaugat cateva dupa ce nu am mai alaptat, am inceput sa-mi fac griji."

Dar se pare ca in timp a descoperit un secret de nelipsit din activitatea ei astazi: "am dat jos surplusul cu ajutorul sportului. Mi-am cumparat bicicleta eliptica si am inceput sa lucrez la ea. Acum, cel putin de 2 ori pe saptamana dau din pedale cam 30 de minute, dupa care fac si alte exercitii pe covor, imi ridic picioarele, burta, mainile....ce mai stiu si eu de pe la sala sau ce am mai vazut pe la emisiuni de fitness fac si eu. Totul e sa ai un program si sa nu renunti. In ce priveste mancarea, nu am renuntat la nimic, mananc doar mai putina paine si beau putine sucuri."

Nu rata articolul saptamanii!

Pentru ca e vara si vrem sa afisam in fiecare zi un corp cu care sa ne mandrim, am ales, am combinat si am creat cate o reteta "rupta" din fiecare zodie, cu minim de calorii. Savureaza "Reteta de slabit a zodiei tale"!

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Amira adina (05.02.2010, 12:29)
dupa ora 18 nu mananc nici eu..pentru ca nu ma simt bine in urmatoarea zi...probabil d asta nu ma ingras
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr