prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»

Intampina anul 2009 plina de energie

De în Sport 7 ian 2009
A inceput un nou an si cele mai importante planuri iau nastere inca din primele zile ale lui. Hotarari, afaceri, idei, planificari, decizii importante, toate iau forma in mintea noastra inca de la primii pasi in noul an. Pentru a putea face fata tuturor provocarilor si a ne duce la indeplinire toate proiectele trebuie sa emanam energie prin toti porii corpului nostru. Afla cum sa te "aprovizionezi" cu energie pentru tot anul.
Am avut cateva zile de relaxare, de Sarbatori, dar oare de ce mai resimtim inca o oarecare stare de oboseala, de slabiciune si de moleseala in noi? Mai ales acum, cand noul ne „arunca” voluntar sau nu in fata unor multiple provocari la locul de munca, proiectele sunt acerbe si necesita efort, planurile pentru 2009 sunt multiple si te ostenesc numai gandindu-te la ele.

Astfel de lucruri nu ar trebui sa ne afecteze in nici un fel, ar trebui sa ne bucuram ca avem asteptari de la noul an, ca suntem dornice de a realiza lucruri noi si sa fim deschise spre noi provocari. In jurul meu insa nu aud astfel de idei optimiste, ci mai degraba unele molipsitor de pesimiste si dezamagitoare: „cand avem urmatorul concediu?”, „vai, ce somn imi este!”, „inca nu mi-am revenit”, „sunt sleita de puteri, iar gandul serviciului ma deprima” sunt doar cateva dintre gandurile cu care oamenii din jurul meu incep anul.

Oboseala instalata inca de dinainte de sarbatori a revenit din ce in ce mai puternic in corpul nostru, iar „rezervorul” de energie pare sa se epuizeze pe zi ce trece. Afla rapid cum sa realimentezi acest rezervor si la ce trebuie sa acorzi atentie maxima in urmatoarea perioada pentru ca lucrarile de la locul de munca sa devina o placere, iar cele mai solicitante activitati de pana acum sa devina „floare la ureche”.

Alimentatia... secretul organismului dinamic!

Alimentatia este unul dintre aspectele de care trebuie sa avem grija oricum, fara a avea un motiv special, trebuie sa mancam corect, pentru a ne contura un organism care sa emane sanatate, vitalitate si stralucire, atat exterioara, cat si interioara. In privinta energizarii organismului trebuie sa ne axam in mod special pe anumite alimente, care, prin compozitia lor, alimenteaza acel rezervor de energie, secatuit de diversi factori care au planat in ultima vreme asupra lui.

Cerealele

Am vorbit si cu alta ocazie de importanta cerealelor in alimentatia noastra zilnica si de energia pe care ne-o ofera consumul frecvent al lor. Nu uitati sa folositi cereale integrale, deoarece pe langa faptul ca sunt mult mai sanatoase, sunt si utile pentru mentinerea greutatii sau in procesul de slabire. Fie ca mananci orez brun, ovaz, porumb, amarant, mei, secara, orz sau alte tipuri de cereale, toate acestea actioneaza constant asupra „motorului” de energie pentru corpul tau, splina, prin continutul ridicat de vitamina B pe care il detin.

Ramanem in familia cerealierelor si aducem in prim plan semintele incoltite si efectele energetice pe care le produc in corpul tau. Pe langa efectele nutritive pe care le manifesta asupra organismului, semintele incoltite au un puternic efect regenerant si energetic. Le poti prepara chiar acasa la tine, punand semintele de legume sau de cereale la germinat.Legumele si fructele – vitale pentru un organism puternic!

Legumele si fructele sunt inevitabile in orice alimentatie, dieta, stil de viata, regim medical si asa mai departe. Nu exista leguma sau fruct care sa aiba efecte negative asupra corpului tau. Insa, atunci cand vorbim de un proces de energizare pe care vrem sa il „atacam” inca din primele zile ale anului, trebuie sa acordam o oarecare atentie anumitor tipuri de fructe si legume, cele mai energizante!

Legumele

Legumele verzi
au fost si vor fi intotdeauna alimente care produc energie in cantitati mari la nivel celular si care, datorita continutului ridicat de vitamina B, ajuta la buna functionare a splinei (ca si in cazul cerealelor), deci la ridicarea nivelului de energie din corp. Astfel de legume sunt: broccoli, spanac si sparanghel, printre cele mai bogate in energie, dar si altele: salata verde, varza, praz, etc. Aceste legume trebuie folosite obligatoriu proaspete si de preferat crude.

Dovleceii – sunt iarasi un izvor important de energie, iar marele lor avantaj este ca mentin nivelul de energie constant in organism.

Telina, castravetii, rosiile si vinetele
sunt alte legume energizante, si ce mai pui ca au si un continut minim de calorii.

Fructele

Dupa atatea preparate din carne, realizate cu ocazia sarbatorilor, este timpul si perioada tocmai buna pentru a elimina, satule fiind, cel putin pentru o perioada, orice fel de carne din alimentatia ta. Si care alternativa poate fi mai atragatoare decat meniul „fructe cat cuprinde” si „legume in orice”. Fructele sunt o importanta sursa de energie pentru organismul nostru, si cum nu cred ca exista om caruia sa nu ii placa cel putin cateva tipuri de fructe, iata mai multe astfel de „gustari” care potenteaza energia, oferindu-ne in final un organism dinamic si neobosit.

Mie imi place ca intotdeauna la inceput de an sa ma energizez cu diverse salate de fructe, care inlocuiesc complet deserturile pline de zaharuri si alte ingrediente artificiale pe care le-am degustat in timpul sarbatorilor. De asemenea, imi place sa beau in fiecare dimineata un pahar mare de suc natural de fructe – preparat in casa – din felurite fructe pe care le am in casa. Si nu, nu mi-e lene sa spal storcatorul de fructe, am trecut demult peste acest pretext. Paharul de suc care de obicei contine portocale, mandarine, mar, kiwi si banane este mult mai puternic decat perspectiva de a spala un aparat, care, apropo, dureaza maxim 10 minute.

Fructele de padure
– combat oboseala si stresul cotidian si ofera rezerve de energie corpului tau prin continutul bogat de fibre, proteine si vitamine. Alege in special mure si afine pentru a avea parte de un corp dinamic pe care ti-l doresti pentru tot anul 2009.

Citricele – un „trend” al anotimpului rece, care nu numai ca ajuta la tratarea „fenomenului” oboseala, ba chiar o si previne. Nu ezita sa consumi citrice (portocale, mandarine, clementine, lamai, grapefruit) si bucura-te de gustul lor in anotimpul rece, pompand cantitati uriase de energie si vitamine in organismul tau.Strugurii – pe langa efectul antioxidant si pe langa utilitatea lor in curele de slabire, strugurii au „puterea” de a transforma glucoza din organism in energie.

Piersicile
– sunt unele dintre cele mai utile fructe in procesul de „alimentare” a organismului cu energie, prin efectul lor revigorant si capacitatea de a elimina toxinele din organism.

Acestea sunt unele dintre cele mai utile fructe in programul tau de energizare pentru acest an, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa eviti alte fructe cum ar fi: ananasul, pepenele, mango, mere, pere, banane, caise si tot ce mai vrei si iti mai place. Toate fructele favorizeaza intr-o doza mai mica sau mai mare cresterea nivelului de energie in organism.

De asemenea, fructele uscate sunt extrem de energizante, dar din pacate pentru silueta noastra sunt foarte calorice. Migdale, arahide, alune, nuci, smochine, castane sunt tot atatea surse importante de energie, dar continutul caloric poate ajunge pana la 700 de calorii pe suta de grame.

Cele mai energizante 7 rasfaturi culinare

Iata o serie de alimente sau preparate care administreaza o doza dubla de energie in raport cu altele. Acum ai toata libertatea sa consumi astfel de preparate pentru ca organismul tau sa supravietuiasca luptei cu provocarile epuizante ale vietii:

- oua (mai ales albusul de ou, deoarece este bogat in proteine);
- friptura la gratar (in special de vaca);
- puiul;
- tonul;
- branza cottage;
- somonul.

4 moduri simple prin care „pompezi” energie corpului tau fara nici un fel de efort

Sa nu uitam ca energia nu sta numai in alimentatie, ea mai depinde de o serie de factori externi care creeaza starea de oboseala si moleseala din mijlocul careia ai impresia ca nu mai scapi. Nu dormim, ne enervam din orice, nu facem miscare, nu ne distram si ne miram de ce suntem deprimate, fara vlaga si „fara chef de viata”.

1. Somnul este unul dintre secretele unui organism puternic. Un corp odihnit degaja sanatate, vitalitate si resurse pentru a putea duce la indeplinire si cele mai dificile activitati care iti solicita energie. Dormi suficient, adica 8 ore pe zi, iar corpul tau va face fata provocarilor.
2. Stresul este unul dintre motivele pierderii resurselor energetice: nervii, apasarile, presiunile interioare fac ca organismul nostru sa „cheltuie” o cantitate mare de energie intr-un mod inutil. Consumam energie fara nici un beneficiu. Manageriaza-ti nivelul de stres si propune-ti sa fii o „zen-diva” in acest an!
3. Sportul este un izvor de sanatate si energie. Combate prejudecata conform careia in timpul exercitiilor consumi energie si incearca pe pielea ta. Te vei simti mai vioaie si mai plina de viata decat daca ai fi stat degeaba in casa o zi intreaga.
4. Manageriza-ti timpul in asa fel incat distractia sa se regaseasca in agenda ta. Fie ca prin distractie intelegi sa te duci la film, teatru, concert sau discoteca, fa bine si bifeaza astfel de activitati in program, te vor face sa te simti bine si vioaie

Iata cateva masuri simple prin care iti poti pregati corpul pentru un an plin de activitati solicitante. Tu cum iti alimentezi organismul cu energie?
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr