Exerciţii de forţă care nu necesită greutăţi şi nici abonament la sală

De în Sport 9 iun 2015

Credeai că antrenamentele de forţă se pot face doar la sala de fitness şi doar cu ajutorul ganterelor sau greutăţilor speciale? Astăzi îţi prezentăm o serie de exerciţii simple pe care le poţi face chiar la tine acasă, folosindu-te de obiecte grele.

exercitii acasa

Dacă ţi se pare că ganterele şi greutăţile sunt depăşite, dar antrenamentele de forţă nu sunt de trecut cu vederea. În loc să cheltui bani pe gantere şi pe mingi medicinale care cântăresc un anumit număr de kilograme, poţi ridica greutăţi la tine acasă, folosind articole deja disponibile într-o gospodărie.

Aşadar, pune mâna pe o cutie de carton pentru dosare, pe animalul tău de companie preferat sau pe un recipient mare de detergent de rufe - şi uite-aşa ai creat un antrenament la tine acasă, fără niciun fel de gantere.

1. Genuflexiuni cu câinele câinele în braţe

Ridică-ţi câinele şi începe să faci genuflexiuni. Atât timp cât ai un câine cuminte, care nu se supără să fie ţinut în braţe, poţi adăuga cu uşurinţă o greutate (adică greutatea animalului) la genuflexiunile şi fandările tale, prin simplul fapt că îl ţii pe patruped aproape de corpul tău.

Doar aminteşte-ţi să pui accentul pe execuţia corectă a exerciţiului. Genunchii ar trebui să rămână în linie cu degetele de la picioare pe măsură ce îţi cobori corpul în genuflexiune. Apoi menţine-ţi trunchiul în poziţie verticală şi ridică-te pe măsură ce te împingi în călcâie pentru a reveni la poziţia de stat în picioare. Deoarece va trebui să ţii câinele în braţe, îţi vei lucra şi partea superioră a corpului. (Vezi galeria foto)

2. Ridicarea unei cutii pentru depozitat

Cutiile de depozitare precum cele în care îţi păstrezi dosarele şi alte obiecte personale pot fi destul de voluminoase şi greu de manevrat, aşa că nu sunt o opţiune prea grozavă pentru anumite exerciţii. Dar au mărimea şi forma perfectă pentru aplecări şi ridicări cu acest gen de cutie cu ambele mâini.

Pur şi simplu ţii cutia de mânere, apoi îţi împingi şoldurile în spate şi îţi ţii trunchiul drept pe măsură ce te apleci în faţă. Atunci când trunchiul tău formează un unghi de 45 de grade sau mai puţin, cu braţele atârnând, e suficient să îndoi simplu coatele şi să îţi încordezi spatele pe măsură ce tragi cutia grea către corpul tău. Aminteşte-ţi să ţii trunchiul încordat pe parcursul mişcării pentru a-ţi proteja spatele. (Vezi galeria foto)

3. Flotări cu rucsacul în spate

Umple un rucsac cu cărţi pentru a obţine accesoriul perfect pentru un antrenament la tine acasă. Pur şi simplu îţi pui rucsacul în spate pentru a adăuga greutate la o paletă largă de exerciţii fizice, printre care fandări, flotări sau genuflexiuni.

Ideea este să execuţi flotarea în mod normal, menţinând muşchii trunchiului încordaţi şi cât mai puternici, în timp ce îţi echilibrezi genunchii sau vârfurile picioarelor. Poartă rucsacul în spate, folosind cureaua de pe piept (dacă rucsacul tău are una) pentru mai multă stabilitate. Începe uşor, cu doar câteva cărţi în rucsac, dar gradual poţi adăuga mai multe, adăugând cărţi şi enciclopedii mai grele. (Vezi galeria foto)

Sursa + foto.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep