cafea

Medicamente pe care nu trebuie să le luați niciodată cu...

Citeste mai mult»
marina

Marina Almășan a angajat un avocat renumit pentru a...

Citeste mai mult»
hiv

Pacienţi seropozitivi în remisie, ''dovada vie'' a unei...

Citeste mai mult»
cerere in casatorie

Moment inedit la Paris: Un argentinian ş-a cerut în...

Citeste mai mult»
lavric

Interpreta Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit cu...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem o devansează pe Taylor Swift în topul celor mai...

Citeste mai mult»
Céline Dion

Céline Dion ar putea cânta la ceremonia de deschidere a...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney anunţă că o susţine pe Kamala Harris şi îi...

Citeste mai mult»
cheng

Actriţa chineză Cheng Pei-pei, cunoscută din filmele cu...

Citeste mai mult»
emily

A fost lansat trailerul oficial pentru sezonul 4 al...

Citeste mai mult»
sasaki

Un cântăreţ brazilian a murit electrocutat pe scenă

Citeste mai mult»

Fructul minune care îți poate salva dantura: „Curăță...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Actorul Johnny Depp a apelat la tarot pentru a inspira o...

Citeste mai mult»
Bianca Drăguşanu

Bianca Drăguşanu, vizată într-un dosar de evaziune fiscală

Citeste mai mult»
cuplu

Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului...

Citeste mai mult»
rust

Armuriera de la filmul "Rust" contestă condamnarea după...

Citeste mai mult»
Adele

Adele spune că va lua o "pauză mare" de la muzică

Citeste mai mult»
Loredana

Loredana renunță la X Factor: „Cu părere de rău...”

Citeste mai mult»
dementa

Cum combați demența și să stimulezi creierul cu ajutorul...

Citeste mai mult»
primar

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu...

Citeste mai mult»
simona halep

Simona Halep, spectaculoasă la nunta lui Ianis Hagi....

Citeste mai mult»
Tori Spelling

Tori Spelling, ''fără cuvinte'' după moartea lui Shannen...

Citeste mai mult»
Shannen Doherty

Shannen Doherty, "Brenda" din serialul de succes al...

Citeste mai mult»
Kate si William la Belasco Theatre in Los Angeles

Kate şi William au publicat o fotografie cu Charlotte şi...

Citeste mai mult»

Shannen Doherty, "Brenda" din serialul de succes al...

Citeste mai mult»

Sub semnul dragonului de lemn, zodiile favorizate de...

Citeste mai mult»
Elton John

De ce a refuzat Elton John să interpreteze „Candle in the...

Citeste mai mult»
Shelley Duvall

Actriţa Shelley Duvall, soţia terifiată din „The...

Citeste mai mult»
beach

Sfaturi de la specialiști pentru un bronz uniform, sigur...

Citeste mai mult»
mare

O înotătoare, descoperită în viaţă la 80 de kilometri de...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Alec Baldwin, acuzat că a încălcat regulile de...

Citeste mai mult»
rochii

Cum alegi rochia perfectă de mireasă pentru o zi de neuitat

Citeste mai mult»

Idei de cadouri accesibile pentru zilele de naștere ale...

Citeste mai mult»
carol

Carol Bongiovi, mama lui Jon Bon Jovi, a murit la vârsta...

Citeste mai mult»
dragus

Denis şi Vanessa Drăguş s-au cununat religios. Tot...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein ar putea să se confrunte cu o rejudecare...

Citeste mai mult»
sole

Pop-Up Store SOLE 2024: Shopping la un alt nivel

Citeste mai mult»
folie

Adaugă un plus de personalitate coafurii tale cu șuvițe:...

Citeste mai mult»

Un tratament de la Eli Lilly obţine o pierdere în...

Citeste mai mult»

Ce nu ştiai despre piatra lunii în care te-ai născut

Civilizaţii antice precum cele din India şi Babilon de acum 3000 de ani au făcut legătura între pietrele preţioase cu puteri magice şi semnele zodiacale. Primii cumpărători de pietre preţioase îşi consultau astrologul personal înainte de a lua o bijuterie, în speranţa că aceasta le va aduce bunăstare. Nu exista însă o clasificare foarte bine pusă la punct a pietrelor şi cu atât mai puţin o corespondenţă între ele şi semnele zodiacale. Drept urmare, fiecărei pietre i s-a asociat o culoare şi fiecărei culori o zodie. În plus, atât cultura indiana cât şi cea babiloniană asociau unele pietre planetelor şi astfel a luat naştere horoscopul cunoscut în zilele noastre.

Primele dovezi că oamenii de rând au asociat pietrele şi semnele zodiacale cu naşterea lor sunt regăsite abia în secolul 18, în Polonia, când la început, le purtau doar asupra lor, apoi le-au transformat în bijuterii cu proprietăţi medicinale sau talismane. Asociaţia Americană a Bijutierilor a redactat o lista cu ce pietre se potrivesc fiecărei luni a anului şi oamenii au început să se ghideze în funcţie de ea, însă de-a lungul vremii, aceasta a mai suferit modificări.

Asocierile care se fac între pietre preţioase şi lunile anului sunt următoarele:

Ianuarie - Garnetul sau Rodolitul este o piatră lila, care a fost folosită din cele mai vechi timpuri în Grecia Antică şi termenul înseamnă "piatră trandafirie". În Evul Mediu era considerată piatra speranţei, a adevărului şi a stabilităţii. Toate pietrele din această categorie au fost însă asociate cu vindecarea bolilor de sânge. Tocmai de aceea, triburile asiatice îşi făceau gloanţe din ele, considerând că sunt mai eficiente.

Februarie - Ametistul este o variantă mov de quarţ, descoperită în mai multe nuanţe, de la variante întunecate de mov până la unele foarte deschise, purtate în general de familiile regale. Până la începutul secolul 20 era destul de rar şi scump, apoi au fost descoperite mine importante în Brazilia. Această piatră a fost asociată mereu cu procesul gândirii, se consideră că dă claritate şi descătuşează creativitatea, curajul şi valorile morale. În ultimii ani, ametistul a fost creat cu succes în laborator deci cumpărătorii trebuie să cumpere din sursă sigură pentru a avea ceva de calitate.

Martie - Acvamarinul are culoarea turcoaz şi este o varietate a berilului, cu nume derivat din latină de la cuvintele apă şi mare. Este un cristal mare, hexagonal, de cele mai multe ori sub formă de prismă. În trecut, se credea că este ocrotitorul marinarilor împotriva pericolelor mării agitate. Piatra simboliza fericire şi tinereţe veşnică. În creştinism se presupunea că aduce moderaţie şi controlează pasiunile arzătoare ale celui ce o posedă. Pe lângă aceste calităţi, acvamarinul creşte stima de sine.

Aprilie - Diamantul a fost mereu apreciat pentru duritatea lui şi strălucirea specială pe care le are. El este carbon pur, precum grafitul folosit la creioane. Deşi majoritatea oamenilor se gândesc la diamante ca fiind fără culoare, acestea sunt de fapt de toate culorile posibile şi au fost considerate talismane valoroase în cultura antică hindusă şi indiană, unde au fost descoperite pentru prima oară. Aceste pietre ar aduce proprietarului putere, sănătate, influenţă, viaţă veşnică şi bogăţii de neimaginat. Primul inel de logodnă cu diamant a fost oferit în 1477, de către regele Maximilian, către Mary din Burgundia.

Mai - Smaraldul are culoarea verde cu influenţe de galben şi albastru şi se găseşte în Columbia, India, Brazilia, Pakistan şi estul Africii. Majoritatea smaraldelor conţin un mix de minerale şi au fost apreciate încă de la descoperirea lor. Această piatră preţioasă a fost considerată piatra sacră a lui Venus şi Hermes a sculptat cuvintele creaţiei pe o tablă de smarald. În acelaşi timp, Sfântul Graal se presupune că este făcut dintr-o astfel de piatră verde, care ar fi căzut din coroana lui Satan în timp ce cobora din Rai către Iad.

Iunie - Perlele naturale sunt acoperite de un strat natural de calciu şi se găsesc doar în adâncul mării, într-un tip anume de scoici. În 1900 s-a descoperit că o bilă poate fi pusă în interiorul unei stridii şi perlele pot fi astfel făcute artificial apoi şlefuite, pentru ca aspectul lor să devină mai plăcut. Peste 90% dintre perlele din ziua de astăzi sunt artificiale, însă ele au devenit celebre odată cu povestea conform căreia Cleopatra dizolva perle în vinul pe care i-l dădea lui Marcus Aurelius, însă nici un fel de lichid ce poate fi consumat de oameni nu dizolvă o perlă.

Iulie - Rubinele se găsesc în cea mai mare parte în Burma, Madagascar, India şi estul Africii. Însă mai important decât originea pietrei este claritatea şi culoarea ei, pentru că cele mai preţioase rubine sunt acelea de un roşu intens, fără nuanţe de violet, portocaliu sau maro. Un rubin veritabil va fi mai scump decât orice altă piatră preţioasă, asta şi pentru că acea culoare roşu aprins variază în funcţie de câtă pasiune pune bijutierul când prelucrează piatra, astfel încât atunci când ţii un rubin în mâna stângă să simţi o căldură la inima. Aceasta este o piatră preţioasă care atrage prosperitatea şi atât abundenţa financiară cât şi pe cea spirituală.

August - Peridotul îşi trage culoarea de la fierul şi magneziului prezente în cantităţi mari. Este o piatră foarte veche, întrucât egiptenii o foloseau cu cel puţin 3500 de ani în urmă. O altă cultură care avea o foarte mare colecţie de astfel de pietre era cea otomană, iar sultanul turc avea propria colecţie de invidiat, care se poate admira astăzi la Muzeul Topkapi din Istanbul. A fost mult timp asociată Soarelui şi reprezenta măreţia regală, datorită Imperiului Victorian. În plus, poate proteja împotriva răului, dacă este purtată sub formă de brăţară, pe mâna stângă.

Septembrie - Safirul este la bază un oxid de aluminiu regăsit în toate culorile curcubeului. Piatra poate fi considertă de fapt safir numai când este de culoare roşie, dar este o piatră cu o duritate foarte mare şi durată de viaţă la fel. Poate avea chiar proprietăţi cameleonice, când îşi schimbă culoarea în funcţie de vreme sau tipul de lumină la care este analizat. Este cunoscut cel puţin din secolul al 7-lea înainte de Hristos, când era folosit de etrusci, greci şi romani, importat fiind din Sri Lanka. Se presupune că acest tip de piatră preţioasă proteja regii în războaie şi în viaţa de zi cu zi de invidia supuşilor şi aveau putearea să protejeze împotriva sărăciei, să transforme un om prost într-unul înţelept şi să calmeze apele.

Octombrie - Opalul este un mineral neobişnuit, deoarece spre deosebire de celelalte, nu este translucid. Seamănă cu o masă gelatinoasă întărită, deoarece compoziţia lui variază între 2% şi 21% apă. În trecut, femeile blonde purtau mai mult opal în păr, pentru a proteja culoarea acestuia şi unii oameni credeau că purtătorul lui poate deveni invizibil. Conform legendelor aborigene, pietrele de opal sunt draci, jumătate şerpi, jumătate oameni, care trăiesc în găuri din pământ şi atrag pământenii în adâncuri prin magie.

Noiembrie - Topazul este un silicat de aluminiu şi o credinţă greşită este că tot e de culoare galbenă. De cele mai multe ori, el nu are culoare, dar poate varia între nuanţe de bleu, verde pal şi galben, portocaliu, chiar roz sau roşu. În Roma şi Egiptul antic era importat din Sri Lanka, iar în Evul Mediu se credea că poate îmbunătaţi starea de sănătate a bolnavilor psihic şi preveni moartea. Se crede că răceşte instantaneu apa şi scade subit temperaturile.

Decembrie - Topaz şi Zirconiu albastre, acestea sunt pietre foarte rezistente şi deşi se găsesc în mai multe locuri, în Brazilia este cel mai notabil zăcământ. Cine îşi doreşte astfel de pietre trebuie să fie foarte atent la actele comerciantului, pentru că pot fi confundate uşor cu quarţul. În plus, zirconiul poate conţine urme de radiaţii de la uraniu, care afectează structura cristalului. Zirconiul este în general galben sau verde deschis transparent, dar la prelucrarea termică el capătă nuanţe de albastru sau alb. Era folosit pentru a imita diamantele şi nu trebuie confundat cu zirconiul obţinut în mod artificial, care nu are mare valoare.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Astrologie & Numerologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 iul