„Eu beau multe ceaiuri, de sânziene, de mușețel, dar și ceai de salvie, acesta e grozav pentru femeile de vârsta a doua, trecute în a doua parte a vieții. Mai beau și ceai de flori albe, chinezesc. Ceaiurile, în general, sunt perfecte pentru organism. În plus, mă odihnesc foarte mult, somnul repară organismul”.
Exclusiv prin intermediul Click!, nutriționista Codruța Pantelimon le oferă doamnelor câteva sfaturi utile, pentru îmbunătățirea stării de sănătate, după vârsta de 50 de ani. Înainte de a consuma ceaiul de salvie, cereți acordul medicului, căci poate avea și contraindicații, potrivit Click.
„Salvia, sau Salvia officinalis, așa cum e denumirea în latină, cunoscută din timpuri străvechi, aduce organismului numeroase beneficii, atât sub forma ei medicinală, cât și întrebuințată în diverse preparate culinare, ca și condiment, adăugând o aromă deosebită. Grecii, de exemplu, o foloseau inițial pentru conservarea cărnii, dar și în scop medical”.
Salvia conține uleiuri esențiale, flavonoide și alte substanțe active, cu efecte binefăcătoare asupra sănătății, în special pentru atenuarea simptomelor cauzate de menopauză (bufeurile, bate-le norocul!), dar și a problemelor digestive, de orice natură (crampe, balonări, diaree), în gingivită, dureri în gât (gargară), hipertiroidism.