Tim Spector este un dietician renumit, care este foarte interesat de modul în care dieta poate reduce riscul apariției unor boli severe, cum ar fi demența. Mama profesorului deja a trecut de pragul de 80 de ani însă, din păcate, este nevoită să se confrunte cu un diagnostic de demență. Iar bătrâna deja nici nu își mai poate recunoaște propriul fiu.
Din acest motiv, Spector a încercat să afle care sunt alimentele ce pot reduce riscul apariției acestei boli. Iar potrivit expertului, nucile, carnea de pește, cât și eliminarea alimentelor ultraprocesate, sunt foarte importante pentru a evita această boală!
Potrivit expertului, nucile, semințele cât și diferitele tipuri de crustacee sunt foarte importante în dieta sa. Acestea îi oferă o cantitate suficientă de acizi grași omega-3, care sunt foarte importanți pentru sănătatea creierului, mai ales pe măsură ce ajungem la vârste înaintate.
De asemenea, Tim Spector spune că nucile și semințele au proprietăți antiinflamatorii, motiv pentru care trebuie introduse cât mai des în dieta zilnică.
În plus, expertul dietician recomandă și carnea de pește, mai ales sortimente precum somonul, heringul și sardinele. Acești pești nu numai că au un gust foarte bun, dar sunt și foarte benefici pentru starea noastră generală de sănătate.