Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Cat de bine ii cunoastem pe barbati?

De multe ori femeile se plang ca sunt neintelese, ca nu reusesc sa comunice cu barbatii din viata lor. Si, in mare parte este adevarat. Dar oare cat de bine ii cunoastem si ii intelegem noi pe ei?!

La inceputul relatiei sau inainte de casatoarie, unele femei inchid ochii la multe din lucrurile pe care nu le apreciaza la barbatii lor. Dupa ce trece un timp, dupa ce se casatoresc, toate acele lucruri incep sa le deranjeze, sa devina de nesuportat. Si atunci se gandesc sa ii schimbe pe barbatii lor. Uneori cu tact, alteori cu forta. Intr-un final, toate obosesc si se dau batute. Barbatii nu pot fi schimbati! Dar vor ei oare asta? Vor sa fie altcineva decat sunt? Ma indoiesc. Sunt ei responsabili pentru faptul ca noi le-am trecut cu vederea unele lucruri neplacute si apoi nu le mai suportam? Nu cred nici asta.

De ce ne e atat de dificil sa acceptam ca barbatilor le este greu sa isi exprime sentimentele, gandurile si ca prefera sa faca asta prin intermediul sexului? Ce e atat de ciudat ca pentru ei e mai la indemana forma asta de comunicare? Asta e maniera lor de  a ne spune ca ne iubesc, de a ne arata cat de barbati sunt; asa isi folosesc ei energia si incearca sa scape de frustrari, neimpliniri, nesigurante, confirmandu-se si cerandu-ne sa ii confirmam prin intermediul sexului.

Cu siguranta ca ei nu confunda emotiile cu sexul, insa se simt respinsi afectiv daca le respingem avansurile sexuale. E relativ mai usor sa respingi un barbat care nu inseamna mare lucru pentru tine, pe care poate nu il cunosti suficient sau deloc. E totusi ceva mai greu, mai delicat sa faci asta cu barbatul cu care te afli deja intr-o relatie. Mai ales daca nu ai o motivatie rezonabila si…vizibila.

Ei au talentul asta ca, oricat de mahniti ar fi, oricat de suparati sau distrasi, sa vrea totusi sa faca dragoste. Iar o respingere intr-un astfel de moment este preluata ca o respingere completa, a intregii lor fiinte. Ei pot spune acum te iubesc si imi esti draga, iar intr-un alt moment, poate al aceleiasi zile, sa arunce un: te urasc. Li se pare firesc sa procedeze astfel: acum sa te iubeasca, acum sa le fii indiferenta, mai tarziu sa te urasca pur si simplu. In schimb, le este foarte greu sa inteleaga ca femeia poate nu are chef, ori e intr-adevar obosita (chiar daca nu se vede lucrul asta!), e indispusa sau pur si simplu nu gaseste de cuviinta sa iasa din tristetea ei printr-o partida de sex.

Ei spun despre noi ca am fost, suntem si vom ramane un adevarat mister. Dar cred ca si pentru noi, femeile, ei sunt destul de greu de descifrat. Nu stiu daca venim de pe alte planete, cert e ca avem repere diferite, valori si moduri de exprimare diferite. Poate tocmai lucrul asta ne aduce impreuna, ne face sa ne cautam unii pe ceilalti.

Femeia e mai dificila, mai complicata. Barbatul e mai simplu si mai direct. Atunci cand iti da de inteles ca vrea sa faca dragoste cu tine, iti spune mult mai mult decat atat. Iti spune ca vrea sa il accepti, intru-totul, atat sufleteste dar, mai ales, fizic.

Copii mari sau nu, ne bucuram cand sunt langa noi, cand ne sunt aproape, cand ne inteleg sau macar ne asculta, cauta solutii pentru noi, ne sprijina asa cum pot ei. Ne bucuram si cand le putem impartasi tot ce gandim sau dorim, cand adormim in bratele lor, simtindu-ne protejate, cand ne trezim alaturi de ei, dimineata, sau ne gandim la ei peste zi.

Cu putina atentie si intelegere, putem ajunge la mintea si sufletul oricarui barbat. Fireste, lumea continua sa se invarta in jurul nostru, dar nu ne-am putea bucura de lucrul asta daca am fi singure.
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (07.06.2009, 09:42)
ca_ni, asta incercam sa spun, ca noi si ei, impreuna, alcatuim un cuplu, dar ramanem totusi persoane distincte. In momentul in care vom constientiza asta, asteptarile noastre de la ei se vor reduce la un nivel "normal". Fiecare dintre cei doi aduce in relatie atat cat poate si simte, cat ii inspira celalalt. Aici e vorba si de siguranta. Iar barbatii, desi nu par, sunt ceva mai precauti decat femeile, atunci cand e vorba sa investeasca sentimente intr-o relatie.

Parerea mea este ca fiecare femeie isi scrie propriul manual de cunoastere si intelegere a barbatului pe care ea l-a ales si l-a acceptat in viata ei. Fiecare individ e altfel, unic in felul sau. E dificil sa generalizezi sau sa trasezi niste repere, mai ales atunci cand e vorba despre oameni. Ai constatat de altfel ca si la horoscopul zilnic, unele lucruri se potrivesc, altele nu. Nu ne putem incadra cu totii intre aceleasi limite.
Răspunde-i
ca_ni (05.06.2009, 18:22)
Cat de clar, exact, fluid si compact exprimi tu totul, scumpa mea Cristina, incat nu ma pot abtine sa nu las un comentariu.:-) De admiratie si pretuire!

Intr-adevar, noi ne framntam mintea ce, dar mai ales cum sa exprimam verbal ceea ce noi simtim sufleteste si care de fapt, pentru barbati reprezinta "de negrait", insa exprimat de catre ei cu atata usurinta exact pe aceasta cale, cea sexuala, cale de exprimare~manifestare a lor pe care noi uneori o respingem, tocmai pentru ca pentru noi inca nu sunt lamurite la nivel mental si sufletesc "problemele", "divergentele" dintre noi si ei, pentru ca nu este momentul "potrivit" pentru noi. Pentru ei insa se pare ca mereu este momentul "potrivit".:-)

Recunosc ca pentru mine barbatii reprezina inca un mister. Insa nu mai imi bat capul atat de tare cum o faceam pana acum. Acum gandesc ca sunt persoane diferite si complementare noua, femeilor. Suntem facuti ca impreuna sa formam un singur trup, suflet si minte, eventual in~pentru vesnicie (discutabil si negociabil acest aspect, desigur:-) - eu una sunt dispusa!). Iar acum ma intreb automat: cine si cu cat vine~aduce in relatie?: sufletul cui mai mult, mintea cui mai mult si trupul cui mai mult? Cred ca "intregul" se formeaza decat cand fiecare aduce "tot" ce-i apartine: minte, suflet, trup. Iar ei intr-adevar sunt "responsabili" mai mult decat noi exact cu partea sexuala, forma lor cea mai puternica de comunicare.

Exact asta ne lipseste: un "Manual (poate chiar "Tratat") de cunoasterea si intelegerea barbatului - in toate situatiile"!:-) (desi zambesc si poate suna ca o gluma, vorbesc serios).
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si ceilalti
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr