Aşa arzi mai multe calorii când mergi pe jos

De în Sport 29 apr 2015

Data viitoare când vei face o plimbare pe jos, vei avea în minte câteva trucuri care te ajută să arzi mai multe calorii.

alergare

Eşti mai degrabă o persoană care se plimbă uşor, de plăcere? Sau, din contră, îţi place să mergi într-un ritm rapid, de sprint? Oricum ar fi, tot vei obţine beneficiile unui antrenament serios.

Studiile confirmă că dacă eşti activă pe parcursul zilei, aceasta este o modalitate eficientă de a fi în formă, de a avea o siluetă slim.

Potrivit site-ului realage.com, dacă faci cel puţin 10.000 de paşi pe zi, această activitate este echivalentul unei scăderi cu 4,6 ani din vârsta cronologică în cazul femeilor, iar în cazul bărbaţilor, este o scădere de 4,1 ani.

În plus, dacă faci mulţi paşi, plimbarea ta poate să îţi îmbunătăţească alegerile alimentare. Un studiu german recent a arătat că o simplă plimbare făcută la pas poate stopa poftele de alimente dulci, pline de zahăr.

Vrei să îţi duci antrenamentul – a se citi mersul pe jos – la următorul nivel? Urmează aceste sfaturi ce au fost elaborate de antrenoarea Harley Pasternak, autoarea cărţii "5 Pounds".

1. Mersul rapid, energic (ceea ce înseamnă o viteză de aproximativ 6,5 kilometri pe oră) în mod clar arde mai multe calorii şi creşte oxigenarea corpului tău mai mult decât ar face-o o plimbare pe care o faci la o viteză de 3,2 kilometri pe oră.

Gradual, creşte viteza cu care mergi, prin creşterea ritmului paşilor tăi pentru un minut sau două, revenind apoi la viteza cu care ai fost obişnuită (şi cu care vei merge preţ de 5 minute), şi aşa mai departe. În timp, creşte durata perioadelor în care mergi mai repede, până când vei menţine acel ritm rapid pe toată durata plimbării tale pe jos. Comparativ cu joggingul, mersul rapid are un impact mai mic asupra şoldurilor şi genunchilor şi diminuează riscul de rănire.

2. Joggingul nu este cea mai bună alegere pentru toată lumea. Spre deosebire de mersul rapid, energic, şi de alergarea în sine, care nu sunt activităţi care îţi suprasolicită trunchiul, joggingul implică mişcarea corpului tău în sus şi în jos, activitate care îţi solicită mai mult articulaţiile şi încheieturile.

Pentru unii oameni, dacă joggingul este făcut pentru o perioadă lungă de timp sau este făcut prea des, poate duce la rănire. Pe de altă parte, dacă îţi place să faci jogging, asigură-te că porţi pantofii de sport potriviţi, care îţi oferă suportul corect al picioarelor. Dacă eşti un alergător împătimit, simte-te liberă să continui să practici acest sport şi/sau combină joggingul cu mersul pe jos.

3. Reprizele scurte de alergare rapidă (sprint) ard cele mai multe calorii dintre toate aceste activităţi pe care ţi le-am prezentat. Cercetările arată că o combinaţie de sprint şi mers pe jos este chiar mai eficientă decât joggingul. La fel ca şi mersul pe jos, sprintul are mai multe şanse să îţi ofere o postură mai bună decât joggingul.

Pe măsură ce devii mai puternică şi mai în formă, poţi încerca o singură sesiune de alergare rapidă de 30 de secunde pe zi, apoi două sesiuni de sprint pe zi, iar în cele din urmă, trei sesiuni de sprint pe zi. Apoi poţi să creşti durata sesiunilor până la 45 de secunde, iar mai târziu la 60 de secunde. Nu uita: întotdeauna trebuie să îţi faci încălzirea înainte de a face o scurtă plimbare sau înainte de o alergare. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 noi