Află cea mai bună soluţie pentru slăbit

De în Sport 20 apr 2017

Când mergi la sala de fitness poţi observa două tipuri de oameni: cei care trăiesc ca să tragă de fiare şi cei care fac mai mult cardio, fără să se concentreze pe muşchi. Această situaţie duce la veşnica întrebare: care exerciţii sunt mai bune pentru slăbit - cardio sau greutăţi?

De-a lungul anilor, exerciţiile de tip cardio precum orele de aerobic sau pedalatul la bicicleta statică au fost considerate câştigătoare când venea vorba despre cum să slăbeşti repede şi frumos. Dar ceea ce nu s-a spus când a trebuit este faptul că organismul se obişnuieşte cu acelaşi tip de mişcare şi după o vreme, când nu mai are prea mult surplus de apă, nu mai reacţionează la fel de bine la aceleaşi exerciţii, intervine faza de stagnare.

Antrenamentele cardio trebuie alternate cu cele de ridicări greutăţi, pentru a pune muşchii în mişcare şi a avea rezultate vizibile pe termen lung în procesul de slăbire. Dacă vrei să creşti şi rezistenţa la efort fizic, atunci va trebui să creşti masa musculară şi cum altfel dacă nu prin introducerea treptată de greutăţi în antrenamentul tău zilnic.  

Totuşi, nu toate formele de cardio fac rău în totalitate. Dacă ai 50 de minute libere evident că să te duci la o oră ţinută de un instructor acreditat va fi benefic pentru organismul tău, chiar dacă, poate, rezultatele nu vor fi chiar atât de vizibile. Până la urmă totul se reduce la cum funcţionează mai bine fiecare şi la ce îţi place să faci. Atunci când, în sfârşit, ai găsit activitatea care îţi place şi te ţine în priză o poţi face liniştită, pentru că este mai bine decât să stai degeaba. Dar, de cele mai multe ori, doar 15 minute de antrenament intens cu greutăţi echivalează cu o oră de cardio, în ceea ce priveşte diminuarea depozitului de grăsime. Asta chiar dacă în primă fază, când lucrezi cu gantere mici, la intensitate scăzută, este posibil să scazi un pic şi din masa musculară.

În plus, când exerciţiile de intensitate mare sunt efectuate dimineaţa, la prima oră, acestea dau un plus de energie, care se menţine pe tot parcursul zilei, pentru că reprezintă un impuls pentru sistemul metabolic. Studiile arată că timp de chiar 36 de ore după antrenament vei arde calorii în stadiu de repaos. Ideea este că, cu cât ai mai multă masă musculară cu atât arzi mai multe calorii, deoarcee rata metabolică este mai mare.

Ca acest tip de exerciţii cu greutăţi să funcţioneze, ai grijă totuşi să mănânci alimente bogate în carbohidraţi după antrenament şi să menţii insulina în parametri optimi, deoarece ea face posibilă absorbţia glucozei din alimentele procesate.

Însă pentru rezultate perfecte cel mai bine ar fi dacă ai putea să faci şi puţin cardio după ce tragi la bară, deoarece este clar pentru toată lumea că greutăţile ajută la construirea masei musculare, iar orele de cardio diminuează depozitele de ţesut adipos şi în combinaţie fac minuni.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 sep