Ce să faci dacă stai prea mult în aceeaşi poziţie

De în Sport 21 apr 2017

Flexibilitatea este, de obicei, ceva natural în cazul copiilor, dar odata cu înaintarea în vârstă aceasta se diminuează. Nu contează în schimb cât de inflexibilă te simţi, pentru că această abilitate se cultivă în sala de antrenament.

Dacă nu te-ai gândit până acum la cât de flexililă poţi fi, iată în continuare 5 motive pentru care să faci exerciţii în această direcţie.

Stai mai confortabil - Să fii în stare să stai ore întregi pe scaun fără să ai nici un disconfort este în zilele noastre o mare realizare. Dacă lucrezi la birou, stai mai multe ore în picioare sau îţi place să meditezi, neapărat trebuie să lucrezi la flexibilitate, pentru a te simţi mai bine.

Reduce riscul de accidentări - când îţi menţii corpul flexibil previi accidentările nu doar în cazul antrenamentelor de forţă ci şi în viaţa de zi cu zi. Gândeşte-te nu neapărat la a ajunge să-ţi atingi degetele de la picioare ci măcar să-ţi îmbunătăţeşti flexibilitatea umerilor, a spatelui, a coapselor şi a picioarelor. "Dacă ai un corp suplu şi flexibil este mai puţin probabil să-ţi rupi ceva atunci când te împiedici sau aluneci pe gheaţă." spune Emily Skye, nutriţionist şi antrenor personal. 

Susţine performaţa sportivă - În orice sport te-ai putea gândi, că e vorba despre aerobic, handbal, fotbal sau altul, flexibilitatea este vitală. De exemplu, dacă faci jogging flexibilitatea te va ajuta să paşeşti mai lung şi mai sigur, iar dacă joci sporturi de echipă care implică o minge aceasta te va ajuta să arunci mai departe şi să sari mai sus.

Îmbunătăţeşte postura - Un corp drept nu se rezumă doar la întărirea trunchiului ci şi la muşchi puternici şi flexibili. Dacă lucrezi în aceasă direcţie vei observa cum nu te mai dor încheierurile sau spatele, pentru că vei sta în mod natural mai dreaptă.

Te menţine independentă - Mai ales cele care vor să fie independente din toate punctele de vedere trebuie să aibă grijă de flexibilitatea lor. Imaginează-ţi că ai un loc de muncă ideal, care îţi aduce mulţi bani şi unde lucrezi din plăcere, dar într-o zi rămâi semiparalizată în pat şi iubitul nu este alături de tine să te frece cu spirt, iar tu va trebui să îţi suni părinţii sa vină să te ajute. Evident că cineva drag îţi va sări în ajutor, dar este de dorit să te poţi descurca singură.

Dacă vrei să lucrezi la flexibilitate, încercă să faci yoga şi nu sări peste exerciţiile de stretching de la începutul şi sfârşitul fiecărui antrenament. Exact aşa cum muşchii au nevoie de exerciţii pentru a deveni mai puternici, tot atât de mult contează stretchingul, dacă vrei să fii mai flexibilă.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec