7 moduri în care să-ți păstrezi speranța în timpul pandemiei

De în Dezvoltare personala 10 sep 2020

În mijocul veștilor rele, pline de crize economice și sociale, trebuie să ai un pic mai multă grijă de tine. Acum, mai mult decât oricând, speranța este esențială, pentru că-ți dă curaj și putere să mergi mai departe.

Iată 7 moduri în care să-ți păstrezi speanța în timpul acestei pandemii și nu numai.

1. Observă bunătatea din lume

Un sâmbure de bunătate te va face să ai încredere în cei din jur. Cu siguranță, dacă te uiți mai atent, vei descoperi că oamenii fac acum mai mult voluntariat, își ajută vecinii la cumpărături sau întind o farfurie de mâncare străinilor.

2. Întotdeauna există mai mult bine decât rău

Creierul adulților este conceput în așa fel încât să asigure supraviețuirea acestora în orice fel de condiții și astfel să-i ferească de probleme. Speranța vine din a vedea că în jurul tău mai există multe lucruri bune, amuzante și interesante pe care le poți face sau la care pur și simplu ești martoră. În acest sens, trebuie să știi că și atunci când unii oameni sunt răutăcioși, întotdeauna va exista cineva, undeva, care să contrabalanseze.

3. Prietenii pământului

Speranța există în ideea că fiecărui om îi pasă de fapt de planeta pe care trăiește, indiferent de cum se comportă. Uită-te în jur și vei vedea că sunt oameni care vin în spatele cuiva și fac curat și grupuri care plantează copaci, iar alte persoane își sacrifică timpul, energia și resursele pentru a proteja și ocroti această lume.

4. Nu ești singură

Niciodată nu ești singură, nici în suferință, nici când te bucuri. Chiar dacă uneori așa pare, pandemia ne-a învățat că de fapt avem o grămadă de lucruri în comun: cu toții avem nevoie de apă potabilă, mâncare, adăpost, dragoste și socializare. Speranța o vei găsi dacă realizezi că în ciuda diferențelor superficiale, cu toții suntem parte din aceeași realitate.

5. Oamenii se sprijină reciproc

Mișcări precum #MeToo și #BlackLivesMatter ne-au oferit un motiv comun de suferință și posibilitatea de a ne exprima furia, dar și dragostea. Chiar dacă legile s-au schimbat, împreună am văzut că dacă suntem uniți, putem mișca munții din loc, abordând pe rând fiecare problemă.

6. Există frumusețe în orice

Pe măsură ce viața a încetinit, oamenii au început să vadă că în jurul lor, natura nu s-a oprit și că cerul albastru este mai frumos decât oricând, păsărelele de la geam cântă în ciuda pandemiei și florile au continuat să înflorească, curățând aerul de impurități, deci speranță încă mai există.

7. Viitorul aduce cu sine speranță

Nesiguranța zilei de mâine vine cu posibilitatea unui viitor mai bun. Deși este greu să te ajustezi ideii că nu știi ce te așteaptă și cum va arăta noua „normalitate”, oricând se poate întâmpla ceva cu adevărat surprinzător. Există un viitor în care schimbările ce vor veni vor fi în bine, nu în rău, așa că permite-ți să fii optimistă.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
02 dec