Vezi cum ți-a influențat pandemia nivelul fericirii

De în Dezvoltare personala 17 aug 2020

Gândește-te un pic la ce anume te făcea fericită înainte de pandemie și poate era vorba despre o masă în oraș sau o vacanță tropicală, dar acum nu duci neapărat lipsa acestor activități ci mai degrabă a prietenilor tăi, deoarece în timpul pandemiei s-au schimbat multe priorități.

Cercetările au arătat că a dezvolta legături semnificative cu membrii familiei și câțiva prieteni este foarte important și te ajută să faci față perioadelor dificile, pe când în timpul izolării în casă te face să te gândești mai mult la prioritățile ce trebuie schimbate.

Cum au evoluat relațiile în 2020

Anul acesta au luat avânt conferințele online și numărul de mesaje transmise celor dragi, deoarece lumea pune mai mult preț pe conexiuna interumană, oamenii realizând că nu pot funcționa cum trebuie de unii singuri. Din acest punct de vedere, cercetările au comparat nivelul fericirii înainte de izbucnirea pandemiei cu cel de acum și s-a ajuns la concluzia că izolarea și singurătatea au devenit inamicul public numărul 1. Cel mai important studiu a fost făcut în lunile februarie - aprilie și s-a raportat la ce simt oamenii în legătură cu conexiunile lor, iar cei care simțeau că au relații mai semnificative erau mai fericiți, relațiile fiind întărite și de folosirea tehnologiilor moderne.

Când cercetările au pus accentul pe relațiile cu membrii familiei în timpul pandemiei, acestea au scos la iveală faptul că unele persoane au întâmpinat probleme și conflicte cu cei alături de care locuiesc, dar în același timp, relațiile care au trecut testul timpului chiar s-au întărit, „colegii de apartament” bucurându-se mai mult unul de compania celuilalt.

Într-un studiu separat, cercetătorii de la „Happiness Research Institute Copenhagen” au urmărit viața acelorași 2000 de oameni în intervalul de timp aprilie - iulie, pentru a vedea cum se schimbă nivelul lor de fericire în timpul pandemiei și au descoperit că micile bucurii au fost legate și de neîndeplinirea anumitor temeri. Dar acum, majoritatea persoanelor au învățat să pună mai mult preț pe comunicarea cu membrii familiei, pe care-i luau ca pe ceva garantat și pe prietenii lor, care se presupune că erau alături de ei indiferent ce s-ar întâmpla. Din fericire, cu ajutorul tehnologiei poți rămâne conectat cu toată lumea.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec