Cum să-ți păstrezi sănătatea mentală în timpul pandemiei, dacă ai copii

De în Familie 28 aug 2020

Când a început această pandemie, toată lumea petrecea foarte mult timp dezinfectând toul în cale, de la mese, scaune și clanțe, până la mâini, haine, cumpărături, toate erau spălate în mod regulat cu soluții dezinfectante, iar părinții aveau grijă excesivă de jucăriile copiillor, dar aceste obiceiuri necesitau timp și nervi, în final ducând la extenuare.

Acum se vorbește deja despre redeschiderea grădinițelor și a școlilor, în anumite condiții, desigur, dar unitățile cărora li se permite deschiderea porților și-au luat toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța copiilor și a profesorilor, așa că nu trebuie să-ți dezbraci copilul de la intrarea în casă și să-l bagi imediat direct în baie sau să-i fierbi toate hainele.

Respectați regulile de igienă de bază

Conform specialiștilor, nu există nici un motiv serios pentru a te da peste cap în ceea ce privește curățenia, dar trebuie să fii mai atentă ca toți membrii familiei, inclusiv cei mici, să se spele des pe mâini cu apă caldă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde și să nu-și bage mâinile prin nas, gură sau ochi.

Deși curățenia este necesară în orice casă organizată, nu este nevoie să faci mai multă decât de obicei, dar pentru a preîntâmpina pe cât posibilul infecția cu Coronavirus, spălați-vă pe mâini de câte ori este nevoie, păstrați pe cât posibilul distanțarea socială, acoperiți-vă gura și nasul când sunteți în prezența altor persoane și respectați indicațiile autorităților. Ține cont de faptul că întradevăr, suprafețele pot păstra pentru un anumit timp germenii, dar transferul acestora se întâmplă mai mult prin mucoase.

Măști de față

Ajută-ți copilul să înțeleagă necesitatea purtării corespunzătoare a unei măști de protecție și fii pregătită să-i dai exemplul personal. Laudă-l dacă o poară pe a lui cum trebuie și arată-i poze cu alți copii purtând măști sau cu animale de pluș care au mască de protecție, pentru a-i da exemple cât mai apropiate de viața lui cotidiană.

În plus, mergi cu cei mici la cumpărături și lasă-i să-și aleagă singuri masca, pentru că astfel o vor purta mai mult și mai cu drag, iar dacă vrei neapărat să spelli ceva, poți începe cu măștile textile, pentru că dacă acestea se udă în timpul zilei sau se pun mâinile pe material, ele sunt mai predispuse la a acumula microbi. De asemenea, asigură-te că pui etichete pe măști, mănuși, sticle de apă și orice obiecte personale, ca cel mic să știe care sunt ale lui și pe care le poate folosi.

Mâini curate

Este foarte greu să ai un copil cu mâinile curate, dar orice are contact cu ochii, nasul și gura este un mediu propice pentru răspândirea virușillor și dezvoltarea bacteriilor. Dacă ai un copil căruia îi place încă să-și sugă degetul sau să și-l bage prin nas, încearcă să găsești moduri amuzante de a face spălatul pe mâini o activitate plăcută. De exemplu, chiar dacă în unitățile de învățământ ar trebui asigurate săpunul și soluțiile dezinfectante, tu ai grijă ca el să aibă în ghiozdan o sticluță doar a lui, eventual cu desene sau acțibilduri, ca să-i fie mai mare dragul s-o scoată și s-o folosească.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
31 oct