5 lucruri pe care le-ai înţeles GREŞIT despre yoga

De în Sport 23 oct 2015

Pentru început, reţine că yoga nu înseamnă să fii capabilă să îţi atingi degetele mari de la picioare. Citeşte în continuare cele mai importante lucruri pe care toată lumea le înţelege greşit când vine vorba de practica yoga.

yoga

Cu cât devine mai populară yoga, cu atât mai des vei observa oameni care "înghit" tot felul de idei greşite despre asta.

Chiar şi yoghinii auto-declaraţi sunt adeseori confuzi când trebuie să înţeleagă ceea ce este yoga şi pentru cine este recomandată. Aşa că astăzi îşi demontăm cele mai comune mituri despre această practică:

1. MIT: Yoga se rezumă doar la a învăţa să stai în poziţii "cool"

Practica yoga nu este doar despre posturi - cel puţin nu în modul la care te-ai gândit. Poziţiile de yoga sunt create pentru a te aduce în momentul prezent şi, la modul ideal, pentru a te ajuta să găseşti acea linie fină dintre efort şi uşurinţa de a practica yoga.

Poziţiile de yoga sunt acolo pentru a ne învăţa că viaţa este constant într-un flux, iar schimbarea este inevitabilă. Dar dacă tu poţi munci pentru a-ţi găsi drumul spre acea linie ce delimitează efortul de uşurinţă, cel mai probabil te vei simţi mai împăcată cu orice lucru.

2. MIT: Trebuie să fii o persoană flexibilă pentru a face yoga

Aceasta este, proabil, cea mai comună idee greşită - şi cea care opreşte atât de mulţi oameni să meargă la un curs de yoga. Iată care este adevărul: yoga nu este despre flexibilitatea corpului. Yoga este despre a învăţa cum să fii aici şi acum, dar şi despre practica fizică ce te poate ajuta să ajustezi această abordare a vieţii.

3. MIT: Yoga este o religie sau un cult

Yoga este o practică spirituală, da, dar ea se poate asocia cu convingerile tale religioase actuale sau cu non-credinţele tale. Yoga nu are nevoie ca tu să renunţi la alte credinţe - şi nici nu îţi cere, în primul rând, ca tu să ai o credinţă în ceva anume.

4. MIT: Trebuie să fii o femeie slăbuţă albă pentru a practica yoga

Nimic nu poate fi mai ridicol şi mai departe de adevăr decât această afirmaţie. Yoga este o practică ce se referă la acceptarea de sine, prin faptul că te învaţă să te aduci în momentul prezent. Şi apoi te învaţă să obţii puterea de a rămâne ancorată acolo şi de a acţiona de acolo, indiferent de cât de multe provocări apar în viaţa ta. Acesta este un lucru de care pot beneficia toate tipurile de siluete - şi ambele sexe.

5. MIT: Vei deveni un hipster convins

Textele pe care le citeşti atunci când te formezi pentru a deveni instructor de yoga nu vorbesc despre pace şi dragoste în modul în care cultura pop te-ar face să crezi. Nu trebuie să fii vegană şi nici nu e nevoie să începi să cumperi toate hainele boeme pentru a practica yoga. Reţine, yoga se rezumă, pur şi simplu, la a fi ancorată la "acum" şi la efortul pe care trebuie să îl faci pentru a ajunge aici, scriu cei de la womenshealthmag.com.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 noi