3 exerciţii simple pentru umeri mai PUTERNICI

De în Sport 8 oct 2015

Dacă vrei să te menţii într-o formă fizică de zile mari, indiferent că ai 30, 40 sau peste 50 de ani, află că arma ta secretă poate fi o parte superioară a corpului cât mai puternică.

umeri puternici

Dar prea multe femei tind să uite de umerii lor - o componentă-cheie a fitnessului pentru partea superioară a corpului.

Dacă îţi lucrezi muşchii deltoizi (n.r. - rolul deltoidului este de a roti şi a ridica braţul), împreună cu restul braţelor, vei obţine puterea de a ridica şi mai multe lucruri zi de zi, iar acest lucru va face ca talia ta să pară mai subţire.

entru a obţine un look mai sexy, cu braţe mai puternice, adoptă această rutină timp de 3 zile neconsecutive pe săptămână, folosind gantere de 1,3 sau 2,3 kilograme.

1. Exerciţiu pentru umeri, stând întinsă pe mingea de fitness

A. Întinde-te pe partea stângă, cu trunchiul pe o minge de fitness, cu picioarele întinse. Pune-ţi mâna stână pe podea, sub umărul stâng. Ţine gantera în mâna dreaptă şi îndoaie-ţi cotul la 90 de grade, astfel încât antrebraţul să fie orientat în sus.

exercitiu

B. Împinge gantera direct deasupra capului, urmând linia trunchiului. Uşor, lasă mâna jos. Execută 12 până la 15 repetări, apoi schimbă partea pe care stai pe mingea de fitness.

exercitiu

2. Exerciţiu cu rotirea mâinii, care îţi tonifică umerii

A. Stai dreaptă, cu picioarele apropiate. Ţine câte o ganteră în fiecare mână şi îndoaie coatele astfel încât antebraţele să fie paralele cu podeaua. Palmele trebuie să fie cu faţa în sus.

exercitiu

B. Menţine nivelul antebraţelor şi ţine partea superioară a braţelor pe lângă corp, apoi roteşte braţele în lateral, ca în imagini.

exercitiu

C. Întinde şi ridică braţele până aproape de nivelul umerilor. Asigură-te că menţii coatele uşor îndoite. Revino la poziţia de start şi repetă secvenţa de 12 sau 15 ori.

3. Înotătorul

Stai cu picioarele apropiate şi cu genunchii uşor îndoiţi. Ţine o ganteră în fiecare mână şi apleacă-te din şolduri, astfel încât trunchiul tău să fie drept, aproape paralel cu podeaua. Ridică-ţi braţul drept la înălţimea urechii şi adu-ţi braţul stâng la înapoi, în spate, la acelaşi nivel cu şoldurile.

exercitiu

Menţine-ţi braţele drepte şi simulează mişcarea lor ca şi când ai înota. Leagănă-ţi braţul stâng în jos şi în faţă, iar braţul drept îl vei face să alunece în jos şi în spate. Dă din mâini şi revino cu braţele la poziţia de start. Aceasta este o repetare şi trebuie să faci 12 sau 15. Sursa foto exerciţii.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 noi