11 moduri în care poți face mai multă mișcare

De în Sport 7 iun 2019

Sunt recomandate cel puțin 30 de minute de activitate fizică moderată în fiecare zi, dacă vrei să ai o siluetă de invidiat.

Este greu să găsești în fiecare zi timp să faci un antrenament complet, dar în aceste moduri poți rămâi în formă fără prea mult efort.

1. Bea multă apă

Dacă pe parcursul întregii zile bei câte un pic de apă de mai multe ori și nu bei doar o dată sau de două ori prea multă apă de-odată, acest obicei îți permite să te menții hidratată și să iei mici pauze, deoarece știi cum se spune: „pauzele mici și dese, cheia marilor succese”.

2. Descoperă clădirea în care lucrezi

Mergi la baie în cealaltă parte a clădirii de birouri, chiar dacă acest lucru presupune să urci câteva scări, deoarece astfel vei încorpora în rutina ta mai mulți pași.

3. Parchează mai departe (sau coboară mai devreme din mijloacele de transport)

Alege să-ți parchezi mașina în cel mai îndepărtat loc din parcare față de intrarea în clădire. Dacă te duci la muncă cu mijloacele de transport în comun, coboară cu o stație mai devreme și ia-o pe jos restul drumului.

4. Urcă pe scări

Dacă alegi să ignori liftul și să urci pe scări atât acasă cât și la birou, vei face un bine inimii tale, plămâinilor și picioarelor.

5. Întărește-ți picioarele

De câte ori ai ocazia, mergi pe bicicletă, role sau patine, deoarece aerul rece și relativ curat combinat cu mișcarea îți vor întări atât mușchii picioarelor cât și ai întreg trunchiului.

6. Cară-ți propriile sacoși de cumpărături

Gândește-te la geanta ta sau la pungile de cumpărături ca la gantere cu ajutorul cărora faci bicepși. După câteva repetări de îndoit antebrațul vei simți cum începi să lucrezi, iar când mergi la cumpărături nu mai folosi cărucioarele sau coșurile furnizate de magazin ci pune alimentele direct în pungile aduse de acasă și descarcă-le pe bada de la casă.

7. Stai în picioare

Când drumul este unul relativ sigur, încearcă să stai în picioare în mijloacele de transport în comun și să nu te așezi pe primul scaun liber care-ți iese în cale. Când te apropii de semafor depărtează un pic picioarele și îndoaie ușor genunchii, ca să ai o bază mai stabilă și dacă este nevoie, încordează-ți trunchiul, pentru a rămâne pe poziție.

8. Vorbește în timp ce mergi

În loc să bârfești cu colegii de birou, fiecare stând la locul lui, duceți-vă într-o mică plimbare sau dacă îți sună telefonul, plimbă-te vorbind.

9. Realizează o întâlnire cu plimbare

În loc să vă întâlniți într-o sală de conferințe, dă-le colegilor sau partenerilor tăi un punct de întâlnire într-un parc și realizați ședința în timp ce mergeți. Astfel veți avea și mai multă inspirație, iar mintea vă va fi mai oxigenată.

10. Genuflexiuni în timpul cumpărăturilor

Transformă-ți supermarketul preferat în sală de sport și fă câteva genuflexiuni către rafturile de jos sau fandări pentru a ajunge la produsele mai îndepărtate și ridicări pe vârfuri repetate pentru a atinge rafturile cele mai de sus. Dacă se uită cineva ciudat la tine, atunci invită-l să ți se alăture, nu să te ajute să-ți iei produsele de pe raft.

11. Aplicații mobile

Poți face mișcare oriunde și oricând cu ajutorul numeroaselor aplicații pentru telefonul mobil, totul este s-o nimerești pe cea de care ai nevoie.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 ian