Secretele bunicii: Croşete de migdale: "Dă-le la cuptor, privighează-le până ce se vor coace, şi..."

De în Secretele Bunicii 17 feb 2016

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altă dată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre.

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.

Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

"Opăreşte şi curăţă 210 gr., de migdale dulci cu 42 gr., de migdale amare; amestecă-le şi pisează-le la un loc, adăogând din când în când, la pisat, câte puţin albuş dela două ouă; pune pe o masă 210 gr., făină picluită bună, fă în mijlocul ei un loc, pune înăuntru migdale, 72 gr., zahăr pisat cu vanilie, trei ouă întregi, şease gălbenuşuri, puţină sare, apă de flori de portocale, şi moaie-le toate la un loc, amestecându-le ca un aluat; după aceea, bate-l cu sucitorul, pentru ca să-l moi; pe urmă întinde-l ca de un deget şi jumătate de gros, taie-l tot fâşii, taie dintr'însele alte bucăţele cât alunele, făcându-le în forma maslinelor; apoi unge pe deasupra nişte tăviţe subţiri cu unt, aşează deasupra croşetele de două degete departe una de alta, unge-le peste tot cu gălbenuş de ou, dă-le la cuptor, privighează-le până ce se vor coace, şi când se vor da la masă, să se presare, după voie, cu zahăr de vanilie."

Vă dorim poftă bună!

Galerie foto
Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 aug