Secretele bunicii: Borş cu varză verde şi cu pui - "Drege borşul acela des şi scoate creanga de cimbru"

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altădată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre.

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Budincă de vin - "Pune în el pesmete dela patru franzele"

Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Cremă de cafea cu lapte - "Arde-l cu lopăţica de fier şi apoi pune bine în ghiaţă acele..."

Astăzi vă prezentăm o reţetă delicioasă şi foarte simplă, borş cu varză verde şi cu pui. Un preparat delicios, după o reţetă care are mai mult de 100 de ani.

Citeşte şi: Secretele bunicii: Găluşti milaneze - "Fărâmă mărunţel puţină puţină fidea şi..."

"Ia o căpăţână de varză verde, tai-o mărunt cu o ceapă mare uscată, apoi pune-o într'o oală curată cu 150 gr. de unt proaspăt şi cu o crenguliţă de cimbru întreagă, umple-o cu borş şi pune-o la foc să scadă de trei degete. Apoi i-a un păişor de găină tăiat în bucăţele, pune-l înăuntru şi lasă-l să dea vre-o câteva clocote, până ce va fierbe bine. Când vrei să-l dai la masă, pune în castron smântână bătută cu trei gălbenuşuri de ou şi cu o bucăţică de unt; drege borşul acela des şi scoate creanga de cimbru din el. Dacă vrei, poţi să pregăteşti borşul şi cu carne de vacă sau de găină. Fierbi puţin bucăţelele şi apoi le amesteci în borşul cu varză şi-l pui la foc."

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 iul