Secretele bunicii: Budincă de vin - "Pune în el pesmete dela patru franzele"

Feminis.ro îşi propune o incursiune în timp în bucătăriile gospodinelor de altădată, într-o vreme când miresmele bucatelor care mai de care mai meşteşugite invadau fiecare colţ de mahala din Bucureşti şi când vocea groasă a precupeţelor din târg atrăgea muşteriii la galantare mai ceva ca reclamele luminoase din zilele noastre.

Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon. Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.

Secretele bunicii: Dulceaţă cu bucăţele de ananas

Budincă de vin

Pregăteşte-te să descoperi o reţetă simplă, de pe vremea bunicii, care te va ajuta să obţii o budincă delicioasă, ce te va face să te lingi pe degete.

Umple o carafă cu vin alb, dar nu îl bea încă. Dacă ai bunici sau rude la ţară, fă rost de un carton cu ouă de pasăre crescută la curte. Iar dacă vrei să obţii un gust autentic românesc, fă rost de un pesmet simplu, tradiţional, din pâine de casă. Nu uita să ai la îndemână un pachet de unt şi o lămâie. Citeşte în continuare reţeta originală pentru budinca de vin.

Secretele bunicii: Ceapă umplută cu bunătăţi

budinca

"Ia 45 gr. de unt, pune-l într'o tigae ca să se înfierbânte şi pune în el pesmete dela patru franzele, ca să se umfle; pune apoi să fiarbă 300 gr. de vin alb; amestecă-l cu untul şi pesmetul de mai sus şi apoi lasă-l să se răcească; pune peste el 60 gr. de unt şi freacă uşor, trei ouă întregi, patru gălbenuşuri, unul după altul, coaja de la o lămâe şi 90 gr. de zahăr. Amestecă-le bine, ia spuma dela patru albuşuri şi toarn-o peste celelalte, amestecând-o binişor. Unge apoi forma cu unt şi pesmete, toarnă compoziţia înăuntru şi dă-o la cuptor".

Reţeta originală nu precizează cât timp trebuie să laşi budinca la copt, însă stai cu ochii pe cuptor, ca să  nu se ardă compoziţia.

Vă dorim poftă bună!

(Imaginea de mai sus este cu titlu de prezentare.)

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Secretele Bunicii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 noi