Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Spune-mi ce sport practici, ca sa iti spun unde te slabeste mai mult!

De în Sport 13 apr 2010
Si reciproca e valabila, si anume spune-mi unde vrei sa slabesti cel mai mult, ca sa iti spun la ce antrenament sa te abonezi. Oricare dintre cele doua variante conduce la aceeasi concluzie: desi majoritatea sporturilor au reputatia si meritul de a antrena "tot corpul" si de a tonifia "intreaga musculatura", unele zone corporale sunt mai intens antrenate in functie de fiecare sport in parte. Descopera-le!

E adevarat ca toti antrenorii de fitnes, aerobic, pilates, tae-bo sau de alte antrenamente cu care am vorbit, mi-au laudat specialitatea lor ca fiind cea mai buna, cea mai eficienta, cea mai demna de luat in seama, etc. Si cu siguranta au dreptate! Si stiu ei ce spun, nu pot sa neg acest lucru, caci ei cunosc cel mai bine marfa vanduta si 'potenta' ei; deea de a practica un sport care antreneaza tot corpul nu este una rea, ba chiar de dorit, insa ce fac atunci cand, sa spunem, vreau sa las un pic deoparte mainile si picioarele si sa pun mai mult accent si greutate pe un antrenament care sa ma ajute sa imi modelez abdomenul.  Este clar ca nu putem exclude in totalitate faptul ca orice miscare ai face, ea afecteaza mai multe parti ale corpului concomitent: adica nu poti alerga fara sa iti misti mainile, sa iti lucrezi putin si abdomenul, dar in mod cert picioarele sunt cea mai lucrata parte a corpului. Nu putem nega acest lucru! De aceea eu am vrut sa incerc sa va elucidez in privinta sporturilor care storc kilogramele din cele mai ravnite parti ale corpului vostru si sa va indrum spre cea mai buna solutie.

Tae Bo


Combinatia "fatala" dintre aerobic, balet si arte martiale chiar modeleaza tot corpul prin prisma acestei combinatii de diferite antrenamente, care are fiecare un rol precis in remodelarea corporala. Astfel, el lucreaza grupe izolate de muschi, si in plus fata de tonifierea musculaturii si remodelarii corporale, tae-bo se lauda si cu efecte considerabile in ceea ce priveste tonifierea sistemului osos.

Cele mai "atacate" zone sunt: bicepsii, umerii si abdomenul.

Fitness


Acesta este, ca si tae-bo, o forma de antrenament care se axeaza pe grupe izolate de muschi si care necesita pentru aceasta diverse accesorii si aparate. Astfel ca, in functie de aparatele folosite, se antreneaza si grupele de muschi aferente: de ex. daca folosesti gantere, atunci musculatura mainilor va fi cea mai solicita (chiar daca nu numai), daca folosesti bicicleta, atunci picioarele vor fi lucrate la capacitate maxima, banca de abdomene va lucra zona aferenta, etc.

Mai mult decat atat, fitnessul s-a asociat si cu alte antrenamente pentru rezultate si mai atragatoare: Cardio Fitness, Lap Fitness, etc.

La fitness nu este dilema atat de mare, pentru ca, in functie de grupa de muschi sau zona corpului pe care doresti sa o lucrezi, iti alegi si aparatele propice lor, la initiativa antrenorului sau a vanzatorului, in cazul in care practici acasa. Si oferta este extrem de generoasa, pentru fiecare particica a corpului, nu ducem lipsa de asta!

Aerobic

Spre deosebire de fitness, care e focusat pe grupe de muschi, pe buna dreptate aerobicul implica tot corpul in exercitiile lui, insa cele care sunt folosite in aproape toate tipurile de antrenamente aerobice sunt picioarele si musculatura lor. Deci, daca problema ta in silueta este musculatura picioarelor, nu ezita sa frecventezi sedintele de aerobic; acestea nu vor scapa in niciun fel de munca.

Pilates

Pilatesul a fost, inainte de toate, o metoda terapeutica recuperatorie post-accidentari, folosita pentru a corecta postura corpului in urma unui accident. Asadar, daca aveti probleme cu postura sau in general, coloana vertebrala este cea care va creeaza cele mai multe neplaceri, mai mult de ordin poate medical si nu estetic, atunci Pilates-ul este singura alegere cu rezultate garantate si focusate pe astfel de probleme.

Revenind la estetica si mai ales, la silueta deformata pe ici, pe colo, descopera ca efecte maxime are si asupra abdomenului, feselor, coapselor si bratelor.

Kangoo Jumps

Tot o forma de aerobic pana la urma, dar una mai focusata, mai dezvoltata si mult mai moderna, focusata pe ideea de sport funny, care sa te tina aproape de sala timp indelungat este si kangoo Jumps. Chiar este un sport atragator si este un dusman eficient al straturilor adipoase din zone precum: fesieri, coapse si abdomen.

Dansuri orientale


Orientul a aterizat de ceva timp direct in mijlocul salilor de fitness, descoperindu-se efecte spectaculoase ale dansului traditional al lor in remodelarea corporala. Si uite asa, nu numai ca inveti sa dansezi, dar ai sanse frumusele sa iti sculptezi un corp de...cadana, cu precadere accentul antrenamentului (daca i se poate spune un antrenament fiind mai degraba o distractie) cazand pe zona cea mai problematica a majoritatii femeilor : abdomenul si, de asemenea, asupra zonei lombare. Insa se pot vedea efecte si in zona umerilor, picioarelor si mai ales la maini.

Dansuri africane


Tot din categoria 'dansuri', cele africane au patruns si ele cu mare succes printre antrenamentele practicate in majoritatea salilor de sport. Pe cat de amuzante sunt, pe atat de solicitante: nu este usor sa dansezi in ritmul africanilor nici macar 5 minute, credeti-ma pe cuvant! Chiar daca miscarile par alandala, fara noima, iar tu pari ca ti-ai bagat degetele la priza si ai capatat deodata o energie debordanta, nu este usor, dar cred ca merita, fie si pentru distractie. Sau pentru mai mult decat distractie, pentru ca zonele cele mai antrenate sunt soldurile si zona, sternul si picioarele.

Zumba


Sa ne pastram in acelasi tipar, al dansurilor, si sa vorbim de un alt trend care si-a probat meritele pe deplin: zumba. Si pentru ca am vorbit de dans oriental, african, nu puteam sa il neglijam pe cel latino, nu-i asa? Nu ar fi corect! Ar mai fi si cel tribal (capoeira), dar e mult prea masculin. Zumba este un program de fitness inspirat din ritmuri latino de dans, care lucreaza absolut tot corpul, dar cu precadere musculatura picioarelor si soldurile!

Citeste si:

Daca nu faci un antrenament anume, poate faci exercitii uzuale, cum ar fi abdomene, flotari, genoflexiuni, etc. Si ele slabesc acolo unde stiu cel mai bine. Afla din articolul Spune-mi ce exercitii faci, ca sa iti spun unde te slabesc cel mai mult!

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr