armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Femei de cariera ne impartasesc secretele siluetei lor

De în Sport 26 mar 2009
Unele dintre noi tinem diete stricte si facem sport cat putem de frecvent pentru a ne mentine in forma si pentru ca imaginea noastra sa nu aiba de suferit. Insa altele sunt mai putin dedicate acestor doua forme de modelare corporala, insa tot trebuie in vreun fel sau altul sa isi construiasca un corp armonios in acord cu gusturile lor. Fara dieta si sport cum reusesc? Afla ce rezolutii au femeile de cariera pentru a-si mentine o greutate echilibrata si cum reusesc sa fure cateva sute de grame de ici, de colo.
E greu de crezut ca nu poti sa tii o dieta si ca nu poti sa faci sport, iar lumea se uita la tine ca la o ciudatenie care inca nu s-a prins ca ultimul trend in sanatate si in remodelare corporala este sa devii adepta unei diete sau al ultimului tip de antrenament in sport. In acest fel esti si in pas cu moda, si cu un corp tras ca prin inel si evident, sanatoasa. Nu neaga nimeni aceste lucruri veridice si demonstrate, insa chiar exista o categorie de femei, in care ma situez cu toata responsabilitatea, care nu are drept "prietena" nici dieta si nici ca aliat sportul. Nu ma mai pasioneaza nici un antrenament: am avut o perioada in care m-am dus la aerobic, care chiar mi-a placut, dar mi-a trecut repede. Am avut de asemenea si eu momente in care am incercat sa adopt cate o dieta care sa ma ajute sa revin la silueta pe care eu o consideram normala, insa am esuat total. De atunci mi-am insusit doar niste metode care poate ca nu sunt antrenamente in sine, dar care au efectul scontat: cateva abdomene seara, un program relaxat de activitati strict pe canapeaua de pe care ma uit la serialul preferat, mai multa apa si mai putina mancare seara.

Sunt insa si categorii de femei care reusesc sa isi faca timp de asa ceva sau pur si simplu sunt pasionate de sport sau de un stil de viata dietetic. Le apreciez si le stimez foarte mult si incerc mereu sa invat de la ele cate ceva nou, cate o idee noua sau chiar un motiv nou pentru care as putea sa ma duc la sala. Sper sa reusesc intr-o buna zi.

Am vorbit cu cateva femei de afaceri, solicitate zilnic de sarcini uneori istovitoare, alteori interminabile,cu o viata personala agitata, eventual cu responasbilitatea unor copii si am incercat sa aflam care sunt secretele lor pentru a fi in forma zi de zi si ce trucuri aplica zilnic.

1. Dana Dobrescu - Corporate Communication Manager


Una dintre femeile de afaceri pe care am incercat sa le descoasem de secrete in materie de dieta si sport a fost Dana Dobrescu, o femeie realizata din punct de vedere profesional, ea detinand una dintre cele mai importante functii in cadrul companiei "L'Oreal". Dupa ce a trecut prin diverse functii de-a lungul timpului: PR Consultant, PR Manager sau Web Editor, viata i s-a schimbat din decembrie 2008, devenind Corporate Communication Manager: ne putem imagina doar cata responsabilitate atarna pe umerii ei, cate sarcini zilnice are de indeplinit si cat de mult timp ii ocupa cariera.

"Limitarea portiilor"


Insa imaginea trebuie sa primeze in fata tuturor obstacolelor. Sa respecte ea oare vreo dieta? Ne spune chiar ea: "imi place cafeaua de dimineata cu zahar si cu mult lapte si, cand mi-e pofta de o prajitura, ma opresc fara nicio retinere sa o cumpar. Nu am tinut nicio dieta si nu cred in dietele minune, cu efecte miraculoase." Insa nu se rezuma la atat; ea crede ca cea mai eficienta dieta este cea personalizata recomandata de un medic nutritionist, care intelege exact nevoile si slabiciunile unui corp.

Ea nu a apelat la un astfel de medic, si sustine ca din acest punct de vedere, atunci cand vede ca proportiile au tendinta sa iasa din tipar, propunandu-si astfel sa mai slabeasca putin, foloseste trucul reducerilor portiilor.

Bouldering: "putere de concentrare, imaginatie in abordarea unui traseu, improvizatie, abilitatea de a-ti depasi limitele"

Acestea sunt gandurile pe care sportul parcticat de ea, devenit ulterior o pasiune, nu o mai pot tine departe de sala. Si-a descoperit antrenamentul care sa o determine sa ajunga la sala de doua ori pe saptamana de aproape trei ani de zile. Boulderingul este o forma de catarare a unor bolovani de pana in 6 metri, fara coarda, dar se pate catara si pe structuri artificiale. Ea insa merge la sala si nu in aer liber din cauza programului incarcat si evident, a timpului limitat, insa in ciouda faptului ca sarcinile tind sa se inmulteasca ea face tot posibilul sa isi organizeze agenda in asa fel incat sa ajunga seara la sala. Adora acest tip de sport pentru ca implica atat antrenament fizic cat si putere de concentrare si pentru ca reuseste sa te faca sa iti depasesti limitele: "de multe ori crezi ca este imposibil sa faci miscarea spre priza urmatoare sau iti este teama sa o faci, dar constati in final ca daca reusesti sa te mobilizezi psihic se poate; limitele ti le impune, uneori doar in mintea ta".In datile in care nu reuseste deloc sa ajunga la sala ea  compenseaza lipsa antrenamentului de acolo cu un program fizic in propria casa, unde are un aparat special de antrenat. Dorinta ei inca nerealizata tine tot de domeniul sportului, astfel ca ea tinde cu tot dinadinsul sa poata face acest sport atat de adorat de ea in aer liber, lucru care a impiedicat-o din mai multe considerente: lipsa de timp, lipsa unui carnet de conducere sau pentru ca a avut intotdeauna o lista de prioritati mai puternica.

A fi in forma: "sa incepi ziua cu un zambet si sa o inchei la fel"


Am vrut sa aflam cum percepe ea aceasta sintagma de "a fi in forma": mai mult fizic sau mai mult din punct de vedere spiritual? Si se pare ca pentru ea a avea un tonus bun, o forma de invidiat inseamna o stare de bine care vine din interior: "Poate ca pentru mine este usor sa vorbesc despre zambete, pentru ca nativ sunt o persoana foarte optimista. Este, cu siguranta, meritul parintilor mei, care m-au invatat sa abordez orice situatie cu determinare si curaj si de la care am invatat sa nu imi pierd increderea. Asadar, datorita lor, pot spune acum ca, de cele mai multe ori, imi este bine si ma simt in forma."

2. Monica Cazan - Associate Coach


Monica este genul de persoana ocupata, prin prisma meseriei sale, insa care stie sa faca loc micilor placeri din viata ei, fara a scapa din vedere niciuna. Este Associate Coach in cadrul Rocoah, iar pentru ea sintagma "nu am timp" nu exista. Am mai avut placere sa discut cu ea si pe alte teme si mereu m-a lasat impresionata gandirea ei, reusind sa aduca in viata mea mici invataturi de care incerc pe cat posibil sa tin seama in diferitele ipostaze ale vietii.

Dieta: un experiment fara impact


Monica nu este genul de persoana care sa tina diete si nici macar nu le incurajeaza; in schimb este persoana ideala cu care sa vorbesti despre sport; gaseste intotdeauna argumentul potrivit la momentul potrivit pentru a-ti inchide discursul "justificativ" prin care incerci sa demonstrezi ca sportul nu poate sa faca parte din viata ta. dar, revenind la diete, Monica a eliminat de foarte mult timp cuvantul dieta din viata ei, mai exact incepand cu adolescenta, in care experimentele din perioada adolescentei,cu diete dintre cele mai agresive si restrictive, au lasat-o cu un gust amar.

In prezent, Monicai ii place sa spuna ca in ceea ce priveste alimentatia, mananca constient: "stiu ce contin prdusele de pe masa mea si ce efect au ele asupra organismului".
Nu tine o dieta propriu-zisa, nu are reguli stricte de alimentatie, ba chiar unele ar contrazice parerile nutritionistilor si totusi de ce enumerarea de obiceiuri alimentare si nu numai imi  pare de-a dreptul o intreaga "dieta"? Pentru ca are unele obiceiuri de la care nu se abate in nici un caz si pe care si le-a insusit in timp:

- in ultima perioada ea isi selecteaza cu atentie locurile de unde cumpara alimentele de baza ale hranei, astfel incat sa contina cat mai putine chimicale
-nu mananca saract, niciodata prajit, dulciuri foarte rar si in general la ocazii speciale, nu mananc produse de patiserie, covrigei, biscuti, arahide si alte rontaieli de acest gen, mananca paine foarte rarm cartofi aproape niciodata, orez extrem de rar.
- proceseaza cat se poate de putin mancarea (in unele cazuri chiar deloc, si aici se refera la faptul ca gustul anumitor alimente crude ii displace total (ex. broccoli)
- bea aprox. 2.5 L apa/zi (bea ceaiurile favorite de cate ori are ocazia)
-doarme 6-7 ore pe noapte, pe care le considera suficiente pentru organismul ei si nici nu pierde nopti;
- mananca seara (dupa antrenament) - in jurul orei 22:00 - nu incurajeaza eliminarea mesei de seara

Sportul: aproximativ 2h/zi de luni pana sambata

O dedicata a sportului, Monica a facut din sport un alt "job" la care este "obligata" sa mearga: Cum reusesc sa integrez sportul in programul meu saptamanal? As zice ca firesc, asa cum am reusit sa introduc in program orele de serviciu. L-am vrut in viata mea si...i-am facut loc. cand sunt Cand sunt in concediu sau intr-un loc in care nu am la dispozitie o sala de sport alerg seara. Prin urmare, in bagajul meu pentru orice calatorie mai lunga de 3 zile se afla si echipamentul de sport."

Mai e nevoie de un comentariu la aceasta fraza? Eu zic ca nu, a reusit sa surprinda tot ce inseamna pentru ea antrenamentul fizic. Dar cum ar trebui si noi sa facem acest lucru, cums a e molipseasca si pe noi de acest "viciu" contagios, dar sanatos? Asta este ceea ce ma intreb eu, iar ea mi-a explicat cum a reusit sa-i molipseasca pe apropiatii ei de acest domeniu: "Cand spun sport ma refer la cele mai diverse forme ale lui. Important este sa-mi placa (pentru ca de exemplu sala de fitness nu prezinta nici o atractie pentru mine).Am cunoscuti care nu iubesc sportul si salile. Le-am propus sa-si aleaga o forma de miscare care le face placere. Unii au ales sa mearga pe jos zilnic cate 30-60 de minute. Cand fac ei asta? In drumul de intoarcere de la serviciu sau seara prin imprejurimile locuintei."

A fi in forma: "echilibru mental, fizic si spiritual"

Pentru Monica a fi in forma inseamna armonia intre cele trei planuri fundamentale: fizic, spiritual si psihic: "Importante sunt activitatile pe care mi le propun si pe care fac tot posibilul sa le desfasor pentru a satisface fiecare din cele 3 planuri. Nu imi mai aduc aminte momentul in care am inceput sa le dedic timp. Cred ca s-a intamplat gradat odata cu constientizarea existentei lor. Nu am o carte de capatai, dar imi place sa citesc, asa ca tot ce-mi trece prin fata ochilor imi este de folos. Sunt oameni in jurul meu, sunt persoane publice pe care ii admir si care ma inspira. De ex nu mai departe de duminica dimineata am vazut un documentar povestea vietii Monicai Lovinescu. M-a incarcat de energie pentru toata ziua. In general caut si provoc ocaziile de a-mi mai face o placere, de a mai face o bucurie celor din jur (cunoscuti sau mai putin cunsocuti)."

2 dorinte mari legate evident de...sport


- Momentan dorinta  pe care o are in legatura cu sportul este sa-si perfectioneze tehnica inotului si a sariturilor in apa. A invatat sa inoate abia cu 4 ani in urma cu ajutorul unor instructori. Inca nu a reusit sa treaca de limita inotului cu capul deasupra apei. O alta limita este si cea a inotului in ape al caror fund nu il poate zari.Prin urmare, isi doreste sa depaseasca marginile bazinelor si sa aiba curaj sa inoate in mare.
- o a doua rezolutie este legata de dans: isi doreste sa invete sa danseze step pentru ca in iunie la sfarsitul cursului urmeaza un spectacol pentru amatorii cursanti la care isi doreste cu tot dinadinsul sa participe

3. Ioana Molnar – Marketing Manager


Despre Ioana am mai vorbit si cu alte ocazii; ea lucreaza ca Marketing Manager la Human Invest si este adeseori absorbita de agenda supraincarcata pe care o are in fiecare zi. Mai are ea timp de sala de sport sau de mentinerea unei diete stricte in atari conditii?

Un regim alimentar sanatos, nu o dieta specifica

Ioana nu tine o dieta propriu-zisa, dar incearca sa in fiecare dintre alegerile ei culinare sa fie produse si ingrediente cat mai sanatoase, drept pentru care si-a stabilit cateva reguli personale:

- sa aiba grija ce manance in fiecare dimineata (micul-dejun un punct forte)
- sa bea 2 litri de apa pe zi
- sa renunte pe cat posibil la dulciurile rafinate (un real efort in acest caz)
- incearca sa nu combine carbohidratii cu grasimi la aceeasi masa
- nu mananca fast-food si nu bea sucuri carbogazoase cel putin teoretic, practic se mai intampla un pranz fugitiv la birou in care se bucura de o pizza sau de un hamburger

Dupa o iarna indelungata imbuibata cu divers ealimente unele mai pacatoase ca altele, Ioana s-a hotarat sa adopte un regim alimentar in fucntie de grupa sanguina: "Din cauza ca iarna aceasta m-am simtit cam slabita, am decis de curand sa incerc un regim de viata. Nu o numesc dieta, pentru ca obiectivul meu nu este sa pierd in greutate, ci sa ma simt in forma. De fapt este vorba de un alt mod de a aborda conceptul de „a manca”. O mancare, dincolo de caloriile pe care le are, si de scopul de a hrani organismul, poate sa fie un element nutritiv, sau dimpotriva, nociv pentru acesta. Testez dieta pentru grupa sanguina, dezvoltata de Dr. Peter J D’Adamo. Cum abia am inceput, nu stiu inca rezultatele, dar promit ca va tin la curent".

Sportul - o activitate oscilanta

Ioana este o fire activa, iar sportul a facut parte din viata ei vreme indelungata. Insa vrand-nevrand, uneori agenda saptamanala de indatoriri profesionale isi face de cap in viata noastra si pune stapanire asupra noastra. De aceea, de la cele doua intalniri saptamanale cu sala pe care Ioana le avea saptamanal, acum incearca sa suplineasca lipsa antrenamentului de sala cu exercitii de stretching dimineata si cu mersul pe jos.

Insa recunoaste ca exercitiul fizic constant ii lipseste foarte mult.

Un singur tel are pentru viitor Ioana: sa aiba o disciplina constanta.

4. Diana Cotoros - Managing Partner 

Diana este o fire activa, lucreaza ca managing partner la PrimeRoad Media si se dovedeste a fi o persoana multifunctionala: are o viata agitata fiind implicata in multe proiecte simultan: face Pr, comunicare si organizeaza evenimente si in plus are si diverse priecte la tv: emisiuni, vedete, etc.

Dieta disociata

Diana ne povesteste ca inca nu tine dieta, desi ar trebui, spune ea, si sustine ca dieta potrivita pentru ea este cea disociata (carne si salata). Foleste si 2 trucuri prin care incearca sa “pacaleasca” organismul sa nu mai asimileze calorii prea multe:

- bea ceaiuri si apa cat mai multe
- nu mai mananca dupa 7 seara

Sport – "trebuie sa fac sport, pentru ca ma resimt"

In prezent Diana nu reuseste sa introduca in programul ei saptamanal activitati sportive, acesta fiind deja incarcat de sarcini de serviciu si de ingrijirea fetitei ei de un an, Mara, insa ravneste la miscare fizica. “ma straduiesc sa merg de 2 ori pe sapt la sport...sala, dar nu trag de fiare, fac mai mult cardio si exercitii de tonifiere.”

De altfel, dorinta ei cea mai mare in acest context este legata de ambele directii, si de dieta si de sport: „ imi doresc sa merg la sport de 3 ori pe sapt - si sa pot combina si alte tipuri de antrenament: dans, aerobic, step, pilates...plus ca mi-ar placea sa mananc mai ordonat si mai relaxat.”

A fi in forma – "a te simti bine cu tine insati"

Cand vorbeste despre a fi in forma, Diana se gandeste in primul rand la conditia fizica, dar este de asemenea foarte importanta si forma psihica, care o completeaza pe prima si spune ca daca reusesti sa le imbini armonios gasesti putere si ai energie sa faci de toate.

Tragem simpla concluzie ca nu trebuie sa citesti carti si reviste pentru a alege o dieta anume, ci trebuie sa cunosti cateva reguli de aur ale stilului alimentar sanatos si ale unei vieti sanatoase in general si sa le aplici modelandu-le pe tipul tau de personalitate.

Tu cum reusesti sa te mentii in forma?

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr