Iniţiativă inedită: Ce a fost interzis într-un lanţ de săli de sport din Londra

De în Sport 14 feb 2018

1Rebel, un grup care deține mai multe săli de fitness în Londra, interzice folosirea recipientelor de plastic în locațiile sale. Compania a lansat o campanie agresivă, denumită #RebelAgainstPlastic, care pune în discuție consumul excesiv de plastic.

Campania va începe în cea mai nouă locație deschisă, adică în sala 1Rebel’s London South Bank Central, apoi se va extinde în celelalte trei studiouri nou deschise. PET-urile de plastic vor fi înlocuite, printre altele, de recipiente eco reutilizabile, din fier, astfel încât sticlele de unică folosință să devină istorie și să le ia locul cănile biodegradabile cu paie speciale. Conducerea va introduce și seturi de igienă personală, complet reciclabile, în vestiarele pentru ambele sexe.

Această idee a venit după ce conducerea companiei a efectuat un calcul din care reieșea că anual, ei folosesc aproximativ 37000 sticle de plastic în doar două dintre studiourile lor, deoarece majoritatea oamenilor utilizează sticlele de plastic o singură dată, timp de aproximativ 45 de minute, în timp ce pentru degradarea plasticul trebuie să treacă sute și chiar mii de ani. Astfel, compania a înșeles că trebuie să creeze obiceiuri mai sănătoase pe termen lung printre clienții săi.

James Balfour, cofondator și CEO al 1Rebel, a declarat că: „Suntem cu toții conștienți de statisticile îngrijorătoare cu privire la cantitatea de plastic ce ajunge anual în oceane. Ca inovatori în industria fitnessului, avem responsabilitatea să abordăm această problemă și să ajutăm la eradicarea ei. Sperăm ca această măsură să îi insipre și pe alții, care să adopte astfel de măsuri.

În fiecare an sunt aruncate în mări și oceane peste 8.8 tone de plastic, astfel încât în ritmul actual, până în anul 2050, în oceane va fi mai mult plastic decât pește.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 aug