Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

De la realitate la fantasma

De în Tu si ceilalti 18 oct 2008
Fiecare dintre noi alege sa traiasca si sa isi accepte propria realitate atat cat ii sta in putinta. Atunci cand realitatea devine de nesuportat, de neacceptat, mintea vine in ajutor si creaza o realitate putin deformata, care sa fie mai usor de acceptat, de suportat. Astfel, fiecare persoana traieste in lumea ei, cu micile “adaugiri” necesare sau autoimpuse.

Intr-o zi ma intorceam spre casa si pe drum am vazut venind din sens invers o adolescenta. Arata desfigurata de durere, lacrimile ii siroiau pe toata fata, parea ca abia se mai poate tine pe picioare. M-am gandit ca poate a fost jefuita sau, mai rau, batuta de cineva; ca trece printr-un eveniment tare nefericit de arata in halul acela. Nu am putut sa trec pur si simplu pe langa ea fara sa o iau in seama, asa ca am oprit-o si am intrebat-o daca e ok, daca pot sa o ajut cu ceva. Spre uimirea mea, a bauiguit ceva referitor la venirea lui Michael. Cum numele nu imi suna prea romaneste si nu intelesesem exact despre ce e vorba si daca pot face ceva pentru ea, am incercat sa o linistesc si sa o las sa se descarce. In cele din urma am dedus ca era vorba de Michael Jackson, la al carui concert probabil ca nu putea sa ajunga. Cum nu vedeam ca asta sa fie asa o tragedie, m-am straduit totusi sa inteleg care era adevaratul motiv al suferintei pe care o emana. In cele din urma m-a lamurit spunandu-mi cat e ea de indragostita de Michael si cat de nesuportat e ideea ca nu va ajunge niciodata la el, ca nu il va putea cunoaste, nu ii va putea declara ce simte pentru el. Da, stiu, din afara poate parea hilar, ciudat sau putin deplasat sa consideri asa o nenorocire faptul ca nu ai putut ajunge la “idolul” tau. Si cred ca tocmai aici incepe sa se rupa filmul, sa se desprinda de realitate.  Cat timp am stat acolo si am facut-o sa vorbeasca despre starea ei, a reusit sa se mai linisteasca putin. Am inteles asadar ca am in fata o simpla “drama” de adolescenta care a mers nitel cam prea departe, ca e vorba de o iluzie, o “fantasma” pe care ea o crease din motive proprii si mi-am dat seama ca eu nu am cum o ajuta. Ar fi fost inutil sa incerc sa o aduc la realitate, sa ii spun ca e foarte tanara si va cunoaste la un moment dat pe cineva, ca se va indragosti etc. Toate acestea ar fi trecut pur si simplu pe langa ea. Asa ca m-am resemnat cu faptul ca am facut-o sa se descarce oarecum, am luat-o in brate si am mangaiat-o pe crestet dupa care am lasat-o sa plece pe drumul ei, parca mergand printr-o alta lume, cea a gandurilor ei.

------------------

Michael, nume predestinat fantasmelor?
Multi ani mai tarziu am fost pusa intr-o situatie similara dar mult mai intensa. Intalnindu-ma cu o prietena in oras, am ajuns sa vorbim despre prietenul ei virtual, cu care vorbea pe net de ceva vreme, dar pe care nu ajunsese sa il vada inca in carne si oase. Tipul tocmai avusese un accident de munca si fusese ranit grav la o mana. Este adevarat ca te poti atasa foarte mult de cineva de la distanta, pe care nu l-ai vazut niciodata in viata si pe care s-ar putea sa nici nu il intalnesti vreodata. In definitiv, lucrul asta se intampla si inainte de a fi inventat cumputerul si internetul. Cam la fel functiona si “dragostea prin corespondenta”, in care cei doi se cunosteau prin schimbul de scrisori, fotografii si ganduri de toate felurile. Toate bune si frumoase atata timp cat ramai cumva cu picioarele pe pamant. Dar e greu atunci cand vrei sa te simti indragostita, iubita, apreciata, chiar si de la o distanta foarte mare, de cineva mai mult ideal decat real. Reversul “medaliei” interentului este ca poti pune foarte mult si de la tine atunci cand construiesti imaginea cuiva caruia vrei sa ii incredintezi dragostea si inima ta. In definitiv, el poate sa nu fie atat de frumos, talentat, destept, inalt etc., cum incerci tu sa il vezi, cum ti-l doresti de fapt sa fie, chiar daca stii sau simti ca in realitate lucrurile nu stau tocmai asa. Asta face mai orice femeie indragostita, cand refuza sa vada lipsurile, neajunsurile sau defectele lui, chiar daca le observa cu coada ochiului.

Am insistat sa imi raspunda clar ceva legat de o data anume si se pare ca asta a constituit momentul in care a cedat. Dintrodata a inceput sa tremure si sa planga, strigandu-mi cat e ea de disperata de situatia “omului ei”. Initial am fost socata. Nu imi venea sa cred ochilor. Nu intelegeam cum o fata desteapta, cultivata, cu facultate (si nu orice facultate!), a reusit sa iasa atat de mult din decor, sa se piarda cu firea in felul acesta. Imi venea sa ii strig: “Fata draga, linisteste-te ca incepi sa o iei razna. Tu dai totul la o parte, oamenii din jurul tau, prietenii apropiati, pentru un barbat pe care nu l-ai vazut inca la fata si nu stii cu siguranta ca il vei vedea vreodata.” Dar am tacut. Mi-am dat seama, ca si in cazul anterior, ca in momentul acela de criza, readucerea la realitate nu foloseste la nimic. Chiar din contra! Persoana in cauza alege sa se agate cu si mai mare disperare de fantasma ei si poate deveni chiar agresiva. In definitiv, chiar asta incercasem sa fac atunci cand insistasem sa imi raspunda referitor la un termen anume, la ceva legat de viata concreta. Iar rezultatul fusese reactia ei. Cu alte cuvinte, “lasa-ma in irealitatea mea, ca imi e mai bine acolo. Nu vezi ca nu fac fata la ce se petrece acum, aici, cu mine?!?”

Mai avuseseram noi o scena de genul acesta, cu ceva vreme in urma, dar de intensitate ceva mai mica. De data asta insa m-a cam speriat ce se petrecea cu ea. Ultima data cand am avut o tentativa de a o aduce cu picioarele pe pamant, m-a speriat cu adevarat, asa cum nu am prea avut ocazia sa ma sperii pana acum vreodata. A avut o reactie foarte acida, chiar virulenta, la adresa mea, datorita faptului ca faceam apel la bun simt, la concret, la hic et nunc, ca incercam sa o readuc cat de cat printre noi, oamenii alaturi de care traia. Atunci am inteles ca era constienta de “minunea” ei, de ceea ce crease cu mintea pentru a acoperi realitatea, ca stia exact ce face, precum un drogat care isi ia doza pentru a se putea refugia “acolo”. In cele din urma m-am retras, mi-am dat seama ca nu pot alege sa ii fiu o prietena adevarata pentru ca nu imi da voie sa fac asta; pentru ca atat poate in aceasta perioada din viata ei.

De multe ori aceste indepartari de realitate apar si dintr-o mare durere, suferinta, in care nu putem accepta ca am pierdut pe cineva foarte apropiat, la care tineam foarte mult, sau pur si simplu din incapacitatea noastra de a accepta viata insasi, cu ce are a bun si rau. Cand respectiva persoana ne-a disparut din cadru, ni se pare ca o vedem peste tot, in persoane care seamana, incepem sa o visam, sa ne gandim mai tot timpul la ea, ca ii vorbim si ne raspunde, asa ca la un moment dat nu ne mai dam seama clar daca e sau nu e alaturi de noi. Firul dintre realitate si irealitate e foarte subtire, iar controlul se poate pierde daca te refugiezi prea des in aceste fantasme, daca le dai frau liber sa iti invadeze viata si sa te domine. E bine si cald acolo, unde e numai soare, unde nu iti lipseste nimic si esti mereu fericita. Dar ce se intampla cand e cazul sa te trezesti, sa te dai jos din pat, sa te imbraci si sa pornesti pe strada, sau sa te duci la lucru si ajungi sa stai fata in fata cu oameni adevarati, in carne si oase?! E adevarat, poti sa ii introduci si pe ei in fantasma ta, sa le gasesti fiecaruia un rol. Dar poti sa ii tragi pe toti dupa tine? si daca nu, tu unde ramai? Unde te mai incadrezi?
Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 11

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (27.10.2008, 00:01)
nu stiu daca putem spune ca ne place sa ne imbatam cu apa rece. cert e ca oricarei femei ii plac cuvintele frumoase, ii place sa fie curtata, admirata, placuta si iubita. unii se pricep sa invarta astfel de cuvinte, de la distanta sau chiar fata in fata. depinde numai de noi pana unde vrem sa intindem "visul" si cand suntem pregatite sa acceptam realitatea, asa cum e ea de fapt.
Răspunde-i
loredana (26.10.2008, 17:14)
si eu am trecut prin aceeasi faza in care se afla ea!credeam k sunt indragostita de vocea celui pe care nu l-am vazut niciodata,dar asta nu e adevarat,am analizat bine situatia si mi-am dat seama k era ceva imaginar!oare ne place sa traim in basme?suntem rationale si trebuie sa depasim orice situatie oricat de grea ar fi!
Răspunde-i
P_0717 (21.10.2008, 11:42)
Ella, te felicit pentru hotararea de a socializa mai mult. Acesta e un pas vital pentru refacerea starii tale sufletesti si psihice. Oamenii de langa tine te vor face, probabil, sa vezi lumea si viitorul mult mai luminoase si mai promitatoare decat acum.
Ceea ce iti si doresc!

Sa ai insa si puterea de a-i comunica si lui, baiatului/barbatului care iti scrie, decizia ta si felul nou in care ai decis sa privesti si sa infrunti lucrurile, realitatea, cautand altfel, sa spunem, ceea ce-ti doresti cu adevarat! Asa e cinstit pentru amandoi.

Asa fiecare dintre voi va stii care e noua realitate, niciunul dintre voi nemai facandu-si false sperante si asteptari in privinta celuilalt!

Avand incredere in tine si in deciziile tale, oricat de greu ar fi, sa fii convinsa ca, intr-un final, reusita va fi de partea ta. Pasul pe care ne-ai spus deja ca l-ai facut e unul victorios! Bravo! Totul e sa nu-ti fie teama sa-ti infrunti deciziile, sa le aplici, avand incredere I primul rand in tine si in ceea ce-ti propui!

Petruta
Răspunde-i
Mirela37 (21.10.2008, 11:25)
Ella.. exact asta e, sa socializezi..sa vorbesti cu cat mai multa lume chiar daca o faci prin calculator.
E si asta un mod de a cunoaste oameni si de a-ti face multi prieteni.
Insa mesajele de dragoste incearca sa le privesti cu alti ochi, sau mai bine spus sa-ti raspunzi tie insati daca asta doresti...o iubire virtuala care e posibil sa nu aiba nicio finalitate, sau una poate mai putin perfecta decat aceasta, dar in care poti sa simti palma lui in palma ta.
Niciodata nu trebuie sa fugi de un lucru care te sperie, ci sa-l infrunti.
Atata vreme cat cuvintele lui iti vor face placere, nu vei renunta la ele.
Trebuie sa stii doar ce vrei si sa ai putere sa o recunosti.
Numai bine iti doresc si ...ai incredere in tine.
Răspunde-i
ella75 (21.10.2008, 07:33)
va multumesc Mirela , Petruta. incep sa socializez mai mult si sa-mi iau gandul nu mai raspund la mesaje ........multumesc din nou
Răspunde-i
(20.10.2008, 15:58)
Draga Ella, nu exista ,, nu stiu cum sa scap''.
In general declaratiile de dragoste nu provoaca suferinta...
Doar daca e vorba de altceva...
In cazul acesta ar fi bine sa-ti rezolvi problemele in viata reala... apoi vor veni si vorbele frumoase si declaratiile de dragoste, tot in lumea reala, pentru ca in lumea virtuala sunt foarte multi ,,maestri ai cuvantului'' care pot sa te faca sa zbori spre luna si apoi sa cazi de la aceeasi inaltime.
Numai bine iti doresc.
Răspunde-i
P_0717 (20.10.2008, 13:26)
Ella, draga, povestea asta, dincolo de mesajele lui frumoase, "dragastoase", a INCEPUT deja sa ti faca mai mult rau decat bine!
DACA EL da semne ca nu vrea sa va vedeti, daca tu simti ca el nu va veni niciodata langa tine, sau ca nici tu nu ai avea puterea, vrerea reala sa mergi sa l intalnesti vreodata, DACA Simti ca dincolo de VORBELE LUI e un........mare gol, adica sunt vb, frumoasde ce i drept, dar doar vorbe si nimic mai mult in intentiile sale, pe care poate sa le spuna oricand si oricui, asa cum ai putea face si tu, ca sa fim sincere, ATUNCI E CAZUL SA REVII URGENT LA REALITATE, LA REALITATEA VIETII TALE de zi cu zi, rupandu-te cu toata forta pe care inca o mai ai in tine, detasandu te de el si de povestea in care ti ai prins inima.

DISCUTA transant cu el, si daca vezi ca are ezitari, daca vezi ca da de inteles ca are alta viata, nu cea de care ti a spus tie pe net, ca, de fapt, el ar vrea sa ramaneti asa , sa discutati, mai mult amical pe net, minciunele si dulcegarii, atunci e cazul sa PUI PUNCT cu curaj, sa stii sa cauti fericirea in lumea reala, mai aproape, langa tine, langa un suflet care poate oferi o iubire adevarata... Daca descoperi ca el nu poate face asta si nici nu vrea, nu are rost sa continui o poveste care sa -ti aduca in loc de bucurie si impliniri reale, lacrimi de la departare si suferinta!

Ar fi ceva daunator atat pt tine, cat si pentru el, atat timp cat nu decideti daca vreti ceva REAL nu chat uistic unul de la altul...
IAR daca te ai duce sa l intalnesti, sa nu fii naiva si grabita, draga mea, ducandu te singura singurica la intalnire! Nu stii cu cine poti avea de a face, mai ales daca nu
l ai vazut niciodata la fata, ori poate nu stii daca pozele trimise de el sunt reale au ba, daca nu v ati vazut pe web cam, de ex, ca pe net nu l poti cunoaste decat in mica mica masura, nu bine si cu adevarat, si daca ati vorbit destul de putin unul cu altul...

Nu se stie niciodata daca ceea ce ti a descris el pe net despre el, despre firea si viata lui, sunt (chiar) lucruri (suta la suta) reale!

Poate ca sunt, dar pot f. bine sa nu fie si sa ai mari surprize in cazul in care va intalniti, vreodata, si fata in fata! E bine sa fii precauta si prevazatoare si sa reflectezi asupra lucrurilor pe care le doresti cu adevarat, si abia apoi sa faci pasul, anumiti pasi, in ceea ce va priveste, dar si in rest, pt. viitor!

De fapt, sincer, amandoi trebuie sa faceti asta...

BAFTA SI MULT MULT CURAJ!

PETRUTA
Răspunde-i
(20.10.2008, 08:06)
este greu, foarte greu traiesc asa ceva de cateva luni si nu stiu cum sa scap.Sufar si plang ma alimenteaza cu vorbe frumoase si mesaje de dragoste iar eu sunt rupta de realitate........nu stiu cum sa-mi revin
Răspunde-i
P_0717 (19.10.2008, 19:33)
AM inteles perfect mesajul tau, si daca as fi scris eu blogul, sau un blog cu aceeasi tema, as fi vrut sa l scriu exact asa cum ai facut-o tu! Prin urmare, ai dreptate, obs. tale sunt mai mult decat juste.

In alta ordine de idei, ma bucur ca pentru pov. prietenei tale, finalul a fost unul fericit... Fiindca povestile astea net-uistice, si cele gen "fan Michal, fan Tom Cruise etc" pot sa te faca, brusc, "prizonierul" in parte nevinovat al unor iluzii... Si iti trebuie, in final, multa, ratiune, sange rece si putere pentru a accepta ca realitatea, oricat de cruda ar fi ea si nemultumitoare, e de o mie de ori mai preferabila si mai logica decat "un vis care va ramane doar vis..." sau o "copilarie dragalasa si nimic mai mult".

Seara buna! Te pup! Felicitari pentru blog!

Petruta
Răspunde-i
Cristina Marioglou (19.10.2008, 16:12)
Patricia, povestea prietenei mele s-a continuat si s-a incheiat intr-un mod fericit. eu vorbeam de starea ei de atunci, de departarea de realitate, de fuga din realitate si neacceptarea ei. nu numai traumele din copilarie, lipsurile, ne fac sa ajungem a ne refugia in propriile fantasme. fiecare duce cat poate si cum poate.

ce voiam eu sa spun era ca la un moment dat este posibil sa nu mai distingi realitatea de fantasma si sa te pierzi undeva intre ele. pericolul devine din ce in ce mai mare atunci cand starea de "reverie" tine suficient de mult pentru a te scoate pur si simplu din contextul vietii. si, din nefericire, uneori nu mai exista cale de intoarcere.
Răspunde-i
P_0717 (19.10.2008, 11:49)
PRIETENA TA CREDEA CA EL VA VENI IN FATA EI INTR-O BUNA ZI... EA, spre deosebire de tine si de altii din jur, chiar credea sau inca mai crede ca atasamentul acela virtual se va transforma in ceva real, intr-o relatie cu coordonate reale DACA SI CAND EL VA VENI S_O VADA, incepandu-si atunci, poate, relatia, cea adevarata,, nu "fantasma"...

Da, ai dreptate, trebuia sa fie mai circumspecta, sa vada singura si reversul medaliei, adica "DACA NU VA VENI NICIODATA???!?" "DACA EL VREA, DE FAPT, O AMICITIE VIRTUALA SAU "DACA E UN PACALICI_ARICI CARE MINTE FRUMOS: "O SA VIN. O SA INCEPEM CEVA ADEVARAT UNUL LANGA ALTUL..." etc? "

Spre deosebire de cei din afara povestii ei, ea inca spera la asta sau inca mai spera pana acum... Nu are importanta ca e culta, ca in restul timpului e un om capabil si cu picioarele pe pamant, cand e vb de inima, ea crede inca in el, in omul acela de departe...

Cand se va trezi la realitrate, singura, nu cu ajutorul tau, al meu sau al altora, o sa vada ca de multe multe ori, nu povestea in care am crezut era fantasmagorica neaparat, ca e se putea implini, poate, daca ei ar fi avut sansa sa vina unul langa altul, dar ca DE F. MULTE ORI, avem prostul obicei de a_i vedea pe oameni mai buni, mai REALI, mai sinceri si mai dispusi spre relatie adevarata decat sunt ei in stare in realitate, indiferent unde i am intalmit prima oara: la facultate, la scoala, la serviciu, la concert, la piata, la prieteni, la o petrecere sau pe net...

Am crezut si eu o vreme in cineva intalnit pe net. Si m am atasat de el(chiar daca, intre timp, am inceoput sa -mi pun si acele intrebari realiste...) Am crezut o vreme ca va veni, ca ne vom cunoaste cu adevarat si vom incepe, abia atunci, o relatie adevarata, pe bune, cu bunele si cu relele ei... S-ar fi putut intampla, poate, cine stie, daca el era un om normal si sincer, si nu un "arici-pacalici!"...

Pana sa se trezeasca si prietena ta si sa vada ca el poate fi un "ARICI PACALICI" dispus poate la simple dulcegari virtuale, posibil "cu mai multe doamne deodata..", ca pe net, pe mail, pe chat se poate... orice", CRED ca mai e cale lunga_ lunga, dupa cum ai descris tu lucrurile...

Desi, ar mai avea o solutie, pentru a se lamuri: Sa duca acolo unde e el, sa se confrunte cu realitatea.REALITATEA LUI. REALITATEA DIN VIATA LUI REALA. Sa vada singura daca el e omul ce-l crede ea sau cu totul altfel. Pana nu o sa ia cumva "taurul" de coarne, NU SE VA "VINDECA" de el si de povestea asta...

Oricum tu, ca prietena, sa nu o parasesti! Chiar daca nu acepta, inca, ce i spui, realitatea si sfatul pe care i-l oferi, fiindca trebuie sa descopere SINGURA marele adevar al povestii ei, oricare ar fi el, trebuie,in acelasi timp, sa te stie totusi acolo, cu ea. Asa cred eu.


Cu drag,
Petruta
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si ceilalti
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr