smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Cum te organizezi atunci cand ai invitati

De în Fii o Gastro Diva 24 sep 2008

Pentru o astfel de situatie, mai intai eu intocmesc o lista a invitatilor, iar alaturi, daca ii cunosc destul de bine, presupunand ca este vorba de prieteni si bune cunostinte, imi notez preferintele culinare ale acestora. In felul acesta deja pot prefigura meniul pe care il voi pregati.

Este impardonabil sa fie stabilit un meniu doar dupa propria fantezie, dar care sa nu placa aproape nimanui sau sa-i oblige pe invitati sa faca experimente oarecum neplacute.
 

Ospetii vor fi deosebit de placut impresionati daca vor constata ca ati realizat un meniu pe gustul lor, ba chiar anumite preparate preferate. Daca invitatii sunt prieteni vechi, puteti chiar sa-i invitati la un meniu tematic apreciat de toti, cum ar fi vara la un gratar servit in gradina sau toamna la pastrama si mici, stropiti cu must proaspat, iar iarna la „o pomana a porcului" cu varza acra adusa de la tara. Asta daca chiar va pricepeti sa pregatiti astfel de preparate in mod excelent.

La moda sunt si mese mai exotice, oarecum experimentale, precum meniuri asiatice (chinezesti sau japoneze), dar acestea trebuie specificate in invitatie, pentru ca oaspetii sa fie avizati asupra experientei ce urmeaza a fi gustata. Toate acestea depind de dexteritatile dvs. culinare!

Dupa stabilirea meniului imi fac din timp toate pregatirile (stabilesc ce ingrediente mai sunt necesare, ce cumparaturi mai trebuie facute etc.) pentru a nu ajunge in criza de timp sau sa nu am totul la indemana in ziua respectiva. Trebuie planificat foarte bine si timpul de pregatire si preparare a tuturor mancarurilor, asta depinde si de numarul invitatilor si de cate feluri vei servi.

In principiu, gustarile reci pot fi pregatite cu ceva timp inainte de venirea oaspetilor si aranjate pe platouri pe o masa tip bufet. Pe masura ce sosesc oaspetii, acestia se pot servi cu aceste gustari si li se poate oferi si o bautura-aperitiv.

Astfel, oaspetii nu sunt asezati direct la masa, ci au ocazia sa discute si sa se bucure mai putin formal de intalnirea din casa dvs.

Abia dupa ce au sosit toti oaspetii, acestia vor fi invitati sa se aseze la masa, aceasta fiind gata aranjata pentru servirea meniului propriu-zis. Aranjarea mesei, cu toate farfuriile, tacamurile si paharele necesare, inclusiv flori sau alte decoratiuni, va ofera posibilitatea de a va exprima intreaga fantezie, dar trebuie sa corespunda cu meniul si ocazia pentru care s-a facut invitatia (zi aniversara, onomastica, intalnire dintre colegi de scoala sau de serviciu, rude etc.)., chiar si cu anotimpul.

O masa frumos decorata, fara a fi supraaglomerata, este ca un tablou care bucura ochii si deschide apetitul, dar creeaza si o atmosfera optima pentru servirea mesei.

In afara de mancarurile servite, oricat de gustoase ar fi, importanta este atmosfera in care decurge luarea mesei. Pentru ca oaspetii dvs. sa se simta bine, ei trebuie sa aiba tot timpul sentimentul ca sunt bine-veniti, ca totul a fost pregatit cu grija si din dorinta de a le face placere si de a se simti bine. Atunci, chiar daca se mai produce cate o „pana" pe parcurs, nimeni nu o va sesiza.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Dana (25.09.2008, 18:23)
Sunt foarte utile informatiile. Eu ma stresez foarte tare de cand ma stiu atunci cand trebuei sa fiu gazda unei petreceri si numai sfatul unui specialist ma poate ajuta sa ma relaxez si sa ma pregatesc, avand incredere ca petrecerea va iesi bine. Aparent, este cumplit de greu sa raspunzi tuturor gusturilor si, eventual, nevoilor cerute de starea sanatatii sau de dieta tinuta de unii invitati...
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Fii o Gastro Diva
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr