armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

15 gustari rapide si gustoase care costa in jur de 1 leu

De în Sport 26 apr 2010
Crezi ca mai poti manca ceva astazi cu 1 leu? Eu am cercetat, am investigat si analizat si sa stiti ca m-am ales cu ceva produse taman' bune de mancat intre mese sau de potolit rapid foamea. "Ieftin si bun" credeati ca nu mai exista? Acum mai mult ca oricand ne ies in cale spre a fi degustate. Iata cu ce m-am intors din piata...

Asadar, mi-am burdusit portofelul cu...1 leu si am plecat in cautarea alimentelor ieftine, gustoase, poate si sanatoase, de dieta eventual..si ca sa va spun de pe acum, in cazul multora dintre ele, m-am intors si cu ceva rest acasa! E adevarat ca nu am luat o masa in toata regula, dar am savurat mici gustari, chiar rasfaturi si cel mai important...mi-am potolit foamea. Si e si pe alese: sanatoase, chiar dietetice sau mai putin 'prietene' cu o conditie medicala impecabila, dar delicioase si imbietoare. Le laud cam mult pentru pretul de 1 leu, nu? Dar va spun serios ca uneori ador o eugenie clasica in locul celei mai fine ciocolate, chiar daca ingredientele nu sunt dintre cele mai sanatoase! Sau o punga de pufuleti in locul unor chips-uri vestite!

Numai imaginati-va cat de in tendinte sunt aceste doua produse (si nu numai) enumerate mai sus! Va spun ca acum am ridicat ochii din tastatura, am cuprins cu privirea birourile colegelor mele, si am constatat 3 produse pe ele care nu-si ridica nivelul pretului la mai mult de 1 leu, dar au gustul delicios si savuros al unui "rontait" ca la carte: un covrig, o punga de pufuleti si o nuga cu alune. Traditionalele produse ce ne amintesc de epoca lu' nenea Ceasca (apropo de raposatul, poate vreti sa va reamintiti 20 de alimente ceausiste dupa care inca mai ravnim) au revenit cu surle si trambite pe birourile tovaraselor din campul muncitoresc...modern si sunt extrem de apreciate de toate, inclusiv de mine,...care ador pufuletii, eugeniile si covrigii si le cumpar poftind la ele, nu trecandu-mi pur si simplu prin mana. E adevarat ca erau mai bune pe vremea raposatului, dar de, sa iertam si noi, ca a trecut timpul peste ele si s-au mai "prafuit" un pic, chiar si in ciuda atator tehnologii moderne. Oricum, mi-am luat plasuta, nu foarte mare si am plecat in cercetare:

Pufuleti

Yamiii! Liber la rontait! Pret? 0.6 lei in hypermarketul pe unde am umblat eu...cred ca daca mai umblam un pic ii gaseam si la 0.5 si puteam lua chiar 2 pungi la 1 leu!

Eugenie

Poate chiar 2, daca stam sa ne gandim ca avem la-ndemana o varianta mai moderna care costa 0.6 lei sau una mai traditionala, care in hypemarlet-uri costa si 0.25 lei

Nuga cu alune


O napolitana Alka sau Joe - dar nu punga mare de mini-napolitane, ci in clasicele forme dreptunghiulare, le gasiti pe rafturile supermarketurile la un pret modic ce satisface orice pofta de dulce.

Prajitura


Okey, poate nu de la cofetarie, unde au explodat preturile in ultima vreme, dar nu-i problema, ca ma pot rasfata cu alte prajiturele la fel de delicioase: fie ea Magura, Prajitura Casei de la Alka (cea mica evident) sau 7 Days  Cake Bar, v-ati prins despre ce vorbesc - de parfumuri si arome vanilate, de rom, de fructe, etc. Un deliciu de vis! Si pe toate le-am gasit la 1 leu (0.99).

Mere

De fructe nu mai zic, pentru ca sunt o multitudine de fructe pe care le poti achizitiona "la bucata" care nu depasesc 1 leu. De exemplu 2 mere mici sau medii au costat 0.8 lei. Bineinteles, ele fiind de pe meleaguriromanesti si nu internationale.

Iaurt

Pe toate drumurile gasim iaurt ieftin, si ce mai pui ca e si sanatos! Asadar, am gasit multe sortimente: de Nutriday  Danone, la Tnuva si pana la sana Napolact, niciunul nu depasea 1 leu ca pret. Si mai sunt si altele - asadar, nominalizam iaurtul la tipul gustarilor ieftine, bune si sanatoase!

Bucura-te de savoarea unei cafele!

Nu ti se pare o gustare? Pentru mine este! Personal o savurez intre micul dejun si pranz, deci o pot considera o gustare. Pun si lapte (fara zahar) si reprezinta un deliciu. Ei bine, acum nu mai este nevoie sa cumperi borcane intregi de cafea sau pachete, pentru ca ai la dispozitie pliculete cu o multitudine de sortimente de cafea: ness, capuccino, caffe latte si tot soiul de combinatii intre ele; plus clasica ciocolata calda, un deliciu oricand, oriunde! Unele dintre ele le poti lua chiar in numar mai mare: cu un leu, am lua 2 pliculete de cafea solubila si 2 capacele de lapte pentru cafea pe care le-am combinat intr-un latte personalizat. Dar nici celelalte nu sunt mai scumpe: variaza intre 0.25 - 1 leu pliculetul in functie de tip.Inghetata


La cornet mai ales! Nu, nu am gasit traditionala inghetata de la dozator, proaspata si delicioasa! E drept ca variantele ambalate au pus monopol pe vanzatorii ambulanti de inghetata la cornet, dar mi-e atat de dor de acea inghetata! Poti opta pentru vafe, care sigur nu costa mai mult de 1 leu!

Banane

O banana mai mare sau 2 micute si gata gustarea de dupa-amiza sau ma rog, dintre doua mese. Acum depinde de greutatea lor, dar cu siguranta veti putea cumpara cel putin o banana la un leu, oriunde veti merge. Sanatos, gustos si satios!

Biscuiti


Fie ca sunt Petit Beurre sau Ulker, aveti de unde alege biscuiti la 1 leu...ce-i drept simpli, fara ciocolata sau alte creme, dar stiti ca de cele mai multe ori "simplu inseamna mai mult".

Portocale

Nici portocalele nu fac exceptie de la regula de ...1 leu. Asadar, daca regasesti in portofelul tau o singura bancnota de 1 leu, nu mai sta pe ganduri si cumpara 1 portocala generoasa sau 2 mai mici (sau chiar mandarine). Ideea este ca, in cazul fructelor, intotdeauna vei putea cantari ceva de...1 leu, fie ca iei 2 caise, 1 piersicuta, 3 prune sau mai stiu eu ce fructe, atunci cand este sezonul lor, pentru ca altfel risti sa faci ca mine, care am dat 4 lei si ceva pe o piersica!

Covrigi

Traditionalii covrigi de la patiserie. Inca mai vad cozi imense la aceste stand-uri de patiserie la care oamenii isi servesc de regula micul-dejun, dar isi cumpara si pentru o gustare la locul de munca. Poate ca nu sunt cele mai indicate gustari, dar cu siguranta satioase. Plus de asta, alaturi de un iaurt, devin o adevarata masa. Si costa mai putin de 1 leu. Cam 0.6 - 0.7 leu.

Covrigei

Traditionalii covrigei la punga, ii mai stiti? erau la punguta aceea de culoare rosie si cred ca se numeau "mini-brezel". Oauu, si acum imi aduc aminte cum ii mai rontaiam pe bancile scolii generale, dar si liceiului, erau delicioasi. Va vine sa credeti sau nu, ei inca mai exista! I-am descoperit pe rafturile unui hypermarket, iar diferenta de pret nu e foarte mare de atunci, cand stiu sigur ca dadeam sase mii de lei (vechi evident). Acum costa doar 0.9 lei!

Un pateu cu branza/o merdenea

Nu sunt sanatoase, dar sunt satioase, delicioase si putin costisitoare! Ador produsele de patiserie, dar nu fac niciodata excese, pentru ca sunt foarte calorice si extrem de grase. Insa ocazional, sunt cea mai buna alegere, si costa fix 1 leu. Depinde si de locatii, dar eu am gasit si cu atat!

Mini-batoane de ciocolata


Mic, dar bun si constituie doza zilnica recomandata de "ceva dulce". Am vazut astfel de batoane micute si la Poiana si la Heide care costau 1 leu. Ei bine, sa fiu sincera era 1.1, adica mai avea 10 bani pe langa.

Popocorn

Popcorn pentru microunde! In timp ce tipurile de popcorn cu unt, branza sia lte varietati de arome speciale sunt un pic mai piperate ca pret, cel simplu, doar cu sare costa 1.1 lei. Ok, am depasit putin pretul tintit, dar nu este o diferenta foarte mare, si plus de asta, sunt sigura ca daca scotocim bine diverse magazine, supermarketuri si hypermarketuri, avem sanse bune sa gasim si la 1 leu. Si oricum, puteti opta pentru varianta si mai ieftina, dar nu chiar atat de rapida, de a cumpara boabe de porumb de floricele si sa faceti in ceaun.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr