nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»

10 mituri exagerate despre slabanoage

De în Sport 12 apr 2010
Exercitiu de imaginatie: cum se contureaza in mintea ta portretul unei femei sexy? Va spun eu cum arata "tabloul" majoritatii, cel putin in privinta conditiei fizice: ceva "a la Heidi Klum", poate?! Slaba, inalta, cu picioare lungi, gat lung, umeri drepti, cu sanii si posteriorul proportionale cu restul corpului, ce sa mai, o papusa adusa la viata! Nicidecum cu ceva kilograme in plus, fie ele si 2-3 peste ceea ce inseamna Heidi, caci deja este grasa intr-un limbaj nu tocmai academic, dar nici in minus, pentru ca devine schiloada. Ei bine, s-au conturat in jurul marimii 0 si masurilor de fotomodel ceva calitati, dar si defecte care sunt cat se poate de ireale. Sa demontam impreuna cele mai des-intalnite mituri si sa vedem care sunt tendintele..astazi!
Nu ca as vrea sa fac vreo discriminare, nu acesta este scopul meu, insa am observat ca statutul de slabanoaga a devenit un tipar de perfectiune printre tinere si nu numai, auzind chiar cu urechile mele femei si de 50 si ceva de ani care apara cu dezinvoltura si patos aceasta conditie, caci a devenit in zilele noastre o conditie, un cult pe care-l promoveaza atat revistele glossy, dar si mediul fashion care nu etaleaza pe podium sau in pagini de reviste decat femei...piele si os, acestea fiind considerate a fi un tipar de frumusete si inspiratie pentru ei. Cand se vorbeste despre femeia perfecta din punct de vedere estetic, nu ni se dau exemple decat de manechine, fotomodele si celebritati extrem de slabe. Pe de alta parte, exista persoane care le contureaza un portret mult prea aspru si oarecum, barbar al conditiei lor, poreclindu-le si denumindu-le in fel si chip, in mod nedrept!

1. Sunt mai sexy, mai atractive!
 
A inceput sa dispara demult acest cult si sa fie desfiintata si prejudecata din jurul ei, nu numai din jurul barbatilor (o sa vorbesc mai jos despre preferintele lor actuale), dar chiar si din spectrul femeilor, acestea nemaidorind sa fie piele si os, precum sticks-urile sau schiloade, considerand ca acest tipar nu mai este atat de sexy si atractiv pe cat era odata. Vremea marimii 0 apune incet, incet, iar cea a formelor voluptoase incepe sa devina un must-have si un target de atins de catre orice femeie.

2. Sunt parte din fantezia oricarui barbat


Desi au fost renegate foarte mult timp, se pare ca formele rubensiene incep sa prinda iar contur in contemporaneitate, pe de-o parte prin prisma modernismului si evolutiei tehnologice si a predilectiei catre forme voluptoase, uneori exagerate, un pic mai mult peste limita rubensiana - de-a dreptul obeze - iar pe de alta parte, incepe sa se contureze un nou pattern de frumusete: masura 0 e in declin in randul preferintelor, (chiar daca nu de tot), nu numai din gusturile designerilor, dar si din cele ale barbatilor; ele nu se regasesc nicidecum in fanteziile si in criteriile de selectie ale acestora cand vine vorba de alegerea unei partenere de viata.

Si pentru a intari si mai mult barfele din jurul preferintelor masculilor, un studiu efectuat recent in Australia a demonstrat faptul ca barbatii prefera femeile cu forme apetisante si cu ceva mai mult decat "piele si os" pe ele. Revista FHM de acolo a chestionat mai multi barbati cu privire la acest lucru, avand drept criteriu marimea rochiei. Astfel, ei avut de optat intre marimi precum 36, 40 sau 42. Alegerile a peste 80% dintre cei interogati s-au indreptat spre ultimele 2 marimi, cu precadere 40, si nicidecum spre prima, care era cea mai "skinny", astfel: 41% au votat marimea 40, 39% pe cea 42, pe cand doar 20% au optat pentru 36.

3. Au o forma fizica de invidiat...


Daca sunt slabe, nu inseamna ca au si o conditie fizica excelenta. Cel putin in aceasta consta "a avea tonus fizic". Se poate spune doar ca nu mai au nevoie sa...slabeasca, acest efect fiind cel mai promovat in randul adeptilor sportului, pentru ca este si cel pentru care majoritatea femeilor il practica. Insa o musculatura tonifiata, o piele ferma, un tonus evident, energie maxima -  acestea si multe altele sunt alte efecte ale sportului de care putina lume vorbeste, iar pe care slabanoagele nu le detin in mod inerent, doar pentru ca sunt slabe. Poti fi slaba si fara a fi in forma!

4. Daca sunt slabe, sunt sanatoase!

Strans legata de anteriorul punct, este si prejudecata formata conform careia femeile slabe sunt sanatoase. Nu, nu sunt mai sanatoase! Este adevarat ca sunt lipsite de cumplitele, numeroasele, si uneori fatalele consecinte ale obezitatii, insa nu inseamna ca sunt puse la adapost de alte boli. Ca doar ideea de a fi slab exchivaleaza cu sanatatea; nicidecum!5. Sunt mai bune la pat

E mai usor de imaginat un scenariu...sa zicem amoros, care are in prim-plan o femeie slaba (poate pentru ca doar acestea sunt promovate in astfel de ipostaze?!) si nu una supraponderala. E adevarat ca poate, estetic, e de preferat, insa in privinta performantelor sexuale, aflati ca acestea lasa de dorit, contrar asteptarilor ca flexibilitatea si rezistenta ar fi calitati mult mai la-ndemana si mai de...prestat in atari conditii. Mai tare de atat nu va puteti insela: slabanoagele sunt mult mai putin bune in pat, decat plinutele. Aceasta concluzie a reiesit in urma unui studiu realizat acum 2 in Marea Britanie, care atesta faptul ca 92% dintre persoanele supraponderale au o relatie stabila si o viata sexuala extrem de activa.

Acest lucru este confirmat chiar si de barbati, in urma unui studiu realizat pe diverse site-uri americane de socializare, constatandu-se ca peste 54% dintre barbati sustinand ca femeile plinute sunt amante mai bune.

6. Intruchipeaza conditia de a fi 'manechin', 'fotomodel' - sunt imaginea perfectiunii

Adevarat! Proba stand copertile marilor reviste de moda si nu numai, modelele de pe podiumurile renumitilor designeri si viata de zi cu zi in care kilogramele in plus devin piedica in calea marilor realizari. 2010 a devenit insa, anul marilor transformari si al revolutionarii acestui cult implementat ani de zile. Desi in ultimii ani s-a incercat combaterea cultului "marimii 0", chiar si marii designeri declarand ca nu mai vor manechine care incep sa se confunde usor cu anorexicele, incercandu-se astfel stoparea tendintei tinerelor de a cadea prada anorexiei si bulimiei de dragul modei, in 2010 adevarata revolutie s-a iscat dupa ce revista V Magazine a publicat in interior un pictorial, dar mai ales pe coperta, mai multe femei supraponderale, incercandu-se o recunoastere globala a ideii ca si plinutele sunt frumoase si apetisante si ca pot cuceri podiumurile si copertile revistelor de specialitate. O atitudine sanatoasa, zic eu, si o demonstratie a redefinirii frumusetii si a feminitatii promovate pana acum.

7. Nu au celulita...


Cred ca stiti deja ca este un mit spulberat de foarte mult timp. Nu trebuie sa fii gras ca sa ai celulita, dovada fiind chiar mari celebritati internationale care sunt aproape piele si os, dar care care abunda in ea: Christina Aguilera, Tara Reid, Rihanna sau frumoasa Jessica Alba. Mai e nevoie si de alte comentarii?!

8. Daca sunt slabe, inseamna ca sunt anorexice...

Pe de alta parte, sa o luam si in sens invers! Prea sunt atacate din toate partile atunci cand vine vorba de aspectul multora dintre ele. Doar pentru ca anorexia sau bulimia sunt boli grave care reflecta o imagine scheletica, nu inseamna ca orice femeie care este foarte slaba este bolnava. Sunt catalogate drept scheleti ambulanti, schiloade, si alte denumiri jignitoare care nu-si probeaza sensul. O femeie foarte slaba poate fi o femeie extrem de sanatoasa si puternica, care are doar..arderi foarte puternice! Multe femei ar vrea sa aiba tonusul si efervescenta unor slabanoage!

9. Ca arata cel mai bine in haine

Ooo da, ati vazut si voi si ati fost invidioase pe ele la tv sau in reviste! Cat de bine pica o tinuta pe o femeie slaba; insa totul este de fapt un efect artificial al tv-ului sau al aparatelor de fotografiat. In realitate, multe dintre aceste tinute lasa de dorit pe femei foarte slabe.

10. Sunt cele mai fotogenice


Poate prin 'amabilitatea' photoshop-ului sau a altor programe de editat si modificat fotografii! E un mit, pentru ca de fapt, realitatea nu poate fi, din pacate pentru ele, manipulata, precum niste poze! Nu tot ce vezi in reviste concorda cu realitatea! Si plinutele pot fi extrem de fotogenice si mult mai naturale decat multe dintre femeile skinny.
Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Mihaela Pojogu (29.05.2011, 10:37)
Atat prea putin cat si prea mult nu e sanatos, in ambele cazuri exista consecinte. Eu ma aflu in categoria prea putin si ma lupt sa ajung la un echilibru. Indiferent de stare trebuie sa facem sport, in functie de necesitati alegem greutati, plimbari si miscari usoare sau combinat asa cum am eu nevoie de exemplu. In alimentatie este la fel, cum nu toti suntem la fel.
Răspunde-i
pop andra (28.05.2011, 18:32)

intr-adevar,nu trebuie sa incurajam infometarea in randul tinerelor dar nici sa le aratam celor supraponderale ca e bine sa cantareasca cu cate 20 -30 sau chiar mai multe kilograme in plus.Mie de multe ori mi s-a intamplat sa vad fete plinute care mancau de zor hamburgeri sau portii mari de cartofi prajiti...in loc sa fie luate la rost cele slabe ar trebui in primul rand sa se abtina ele de la a manca in cantitati industriale.Si sincer eu cred ca dintre o fata slaba si una ''plinutza'' majoritatea barbatilor ar alege-o pe cea slaba...cu picioare lungi...si care isi permite sa poarte orice haina :)

Răspunde-i
roxana munteanu (28.05.2011, 08:39)
Fiecare femeie e frumoasa, indiferent daca e slaba sau grasa, atat timp cat se simte bine in pielea ei.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 apr