Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

10 lucruri zilnice care iti salveaza viata!

De în Sport 30 mar 2009
Uneori consumam timp si bani pentru a ne asigura un viitor fara complicatii medicale, pentru a ne pune in garda fata de tot ce inseamna maladii si boli! Insa uneori facem lucruri mici, zilnice, care in mod inconstient ne salveaza viata! Nu-i asa ca nu le stii? Afla ce efecte au asupra organismului tau obiceiurile zilnice si ce protectie iti ofera impotriva diverselor afectiuni, pentru a le acorda o mai mare atentie pe viitor!

Ne place sa fim sanatoase, tonice, pline de viata, cu zambetul pe buze si pregatite pentru orice se interpune in calea noastra! Putem face toate aceste lucruri daca avem o sanatate maxima, atat din punct de vedere fizic, cat si fizic. Bem cafele, energizante, mancam ciocolata pentru un pic de endorfina care sa ne inveseleasca ziua, dar nu stim ca alte obiceiuri mult mai benefice pentru organism au acelasi efect, ba chiar mai mult, previn o multime de boli. Si nu trebuie sa le notezi pe ceva anume: pe unele dintre ele le practici in fiecare, voit sau nu! Dar poate ca ar fi timpul sa cunosti efectele pozitive ale lor, doar pentru a le acorda mai multa atentie si poate de ce nu, pentru a le dedica mai mult timp!

1. Urcat scari - banal, dar necesar


Banalul urcat de scari pe care il apreciem in fiecare articol atunci cand vine vorba de forma fizica, mai se lauda cu cateva performante demne de apreciat si ne iese in cale pentru a ne convinge si mai mult ca renuntarea la lift si la alte mijloace ajutatoare reprezinta cea mai buna alternativa la a te mentine forma prin activitati istovitoare si indelungate.

Astfel, cercetatori din cadrul Sptalului Universitar din Geneva au descoperit ca simpla acrtivitate de a urca scari iti poate salva viata. Testele experimentate pe voluntari angrenati intr-un proiect de cercetare stiintifica in acest sens, au evidentiat faptul ca cei care au renuntat la lift si au urcat numai scari timp de 3 luni au prezentat o cantitate mai ridicata de oxigen consumata zilnic, cu aproximativ 9 procente mai mult. De asemenea, cei care sufereau de hipertensiune arteriala au avut surpriza sa constate o sacdere a presiunii arteriale, o scadere a nivelului de colesterol (cel negativ) si evident, o micsorare a masurii taliei cu pana la 2 %.

2. Ata dentara - nu un moft, ci o necesitate

Nu mai este nevoie sa mentionez de spalatul pe dinti, o regula de bun simt si de respect fata de ceilalti, insa ata dentara este cu adevarat o raritate atat la noi in tara, cat si in randul lumii. Nu ne putem obisnui cu faptul ca un periaj complet include, conform dentistului, trei etape obligatorii: periaj, ata dentara si apa de gura. Sa fie lene, neglijenta sau nepasare? Nu stiu, dar daca nu mai vrem sa ne plangem de carii, dureri de masele si de vizite la stomatolog cu bani foarte multi cheltuiti, ar trebui sa actionam ca atare!

Inima ta ar putea avea de suferit, daca nu te periezi de cel putin doua ori pe zi si nu folosesti ata dentara! De ce? Pentru ca ultimele cercetari au aratat ca realizarea acestor proceduri zilnic, scade riscul aparitiei bolilor de inima, iar ata dentara in special, te protejeaza impotriva afectiunilor periodontale, extrem de frecvente, aparute din cauza necuratarii corespunzatoare a spatiilor dintre dinti de resturi alimentare, provocand inflamatii ale gingiilor. Astfel, utilizarea zilnica a atei dentare reduce inflamarea gingiilor, care impiedica circulatia sangelui catre inima.

3. Usturoi cu "parfum" de sanatate

Am auzit de foarte mult timp de aceasta "cura" cu un catel de usturoi pe zi si stim cu totii efectele pozitive ale acestui aliment. Insa consumul unui catel de usturoi in fiecare zi echivaleaza cu reglarea tensiunii arteriale, aceasta afectiune extrem de putin bagata in seama facand sute de victime zilnic; deci, putem conchide ca intr-o eventuala "criza" de tensiune arteriala, un simplu catel este salvatorul tau.

Bine, spui tu, dar cum faci cu efectele pe care usturoiul le genereaza automat: mai exact cu mirosul imbietor care ar putea acoperi intreaga atmosfera de la birou? Ce odorizante de camera? Cu un catel de usturoi consumat, tu vei deveni un odorizant natural de incredere! Insa ai doua posibilitati la-ndemana: fie il consumi seara inainte de culcare si cu ocazia aceasta iti obligi si partenerul sa manance pentru a nu-i "contamina" oxigenul si asa putin pe care il inhaleaza in timpul somnului sau poti utiliza suplimente sub forma de tablete ale acestui produs. Insa in cazul acestora din urma, mare atentie sa fie luate de la un centru naturist pentru a fo sigura ca sunt naturale.

4. Soarele - tamaduitorul corpului

Of, cu o asa natura subreda si cu efectele nocive ale razelor ultraviolete, incepem sa ne gandim de doua ori inainte de a ne expune la soare! Asa este, insa noi nu iti propunem sa stai ore intregi la plaja sau sa te expui unor ore de varf in care Uv-urile isi fac de cap la capacitate maxima.

Recomandarea este de 20 de minute in fiecare zi (si poti folosi creme impotriva UV, atat pentru fata, cat si pentru corp), iar minunile incep sa apara:

- soarele este inamicul depresiei, si cum sa nu fie, din moment ce e in contrast total cu starea gri pe care o ai atunci cand suferi din aceasta cauza; soarele binedispune, inveseleste,
-expunerea zilnica la cateva minute de soare iti asigura un somn "delicios"; te vei odihni mai bine;
- soarele amplifica cantitatea de Vitamina D din organism, ceea ce conduce la scaderea presiunii arteriale, la reducerea riscului aparitiei diabetului si chiar al cancerul (chiar si cel de piele in mod surprinzator)

5. Sexul - protectorul vietii

Am discutat de mai multe ori, pe larg, de beneficiile fizice si psihologice ale sexului, fiind un tamaduitor de exceptie, atat de agreat de noi. Daca toate medicamentele si tratamentele ar fi atat de placute ca sexul, atunci nu ar mai exista boala pe pamant. Nu puteam sa amintim si aici cateva dintre importantele efecte ale sexului asupra organismului, pentru a promova acest "viciu" sanatos:

- reduce stresul; dupa o zi agitata si grea la birou, o partida buna de sex este remediul complet
- atunci cand ajungi la orgasm, s-a descoperit ca organismul produce oxytocina, care te ajuta sa lupti impotriva insomniei si a diverselor dureri, actionand ca un calmant in crizele sindromului premenstrual sau in cazul durerilor acute de spate.
- sexul iti poate salva viata prin simplul fapt ca intareste sistemul imunitar, protejandu-te impotriva unor infectii si virusi fatali; un sistem imunitar slabit este cea mai buna prada pentru boli fatale, care iti pot pune capat vietii.

6. Oglinda - cea mai buna reflectie a starii de sanatate

Oglinda este uneori prietena, alteori dusmanul nostru! Uneori nu mai vrem sa parasim imaginea reflectata, laudandu-ne singure cu parul care sta perfect, cu machiajul care s-a "asezat" impecabil pe fata, cu imbracamintea care astazi cade mai bine ca oricand pe corp; alteori insa cosul care a iesit pe fata, parul pleostit sau burtica proeminenta si alte astfel de imagini reflectate, ne indeparteaza cat se poate de mult de acest obiect.

Dar cat de atent te uiti in oglinda? Toate lucrurile enumerate anterior sunt doar aparente si ipostaze trecatoare care se schimba de la o clipa la alta: dar observarea unor pete pe piele, alunite diforme sau colorate ciudat si alte astfel de semnalmente iti pot salva!

- priveste cu adevarat in oglinda si exploreaza cu privirea fiecare particica a corpului sesizand toate neregulile: unele alunite care isi schimba culoarea sau forma trebuie imediat investigate de catre specialist, unele proeminente sau umflaturi ale pieliii pot constitui chiar noduli sau maladii ale pielii care tradeaza boli ale epidermei, unele dintre ele foarte periculoase.

7. Integramele si rebusurile "ocolesc" bolile psihice


Nu mai sta si achizitioneaza-ti reviste de specialitate pentru a-ti antrena creierul in diverse aventuri intotocheate din lumea cuvintelor incrucisate. Stiai ca poti preveni dementa dezlegand integrame si rebusuri zilnic?

Un experiment realizat in America pe un grup de pensionari a demonstrat faptul ca antrenarea creierului in diverse activitati care il solicita, poate impiedica aparitia maladiei Alzheimer la cei predispusi la aceasta boala.

8. Numarul magic de ore de somn este de fapt ... 7!


Cercetatorii vin sa demonteze ideea conform careia numarul ideal de ore de somn este de 8,  un studiu californian descoperind ca 7 ore  sunt suficiente pentru un tonus si o forma de invidiat.

- lipsa somnului suficient conduce la o multitudine de reactii negative in organism, de aceea incearca sa acorzi o importanta deosebita somnului pentru a evita: un sistem imunitar slabit, obezitatea, boli de inima, insa ai grija sa nu depasesti un numar moderat de ore, respectiv 7, pentru ca si reversul, de mult prea multe ore, poate fi daunator organismului.

Cercetatorii au studiat peste un milion de oameni timp de 6 ani si au descoperit ca rata mortalitatii a fost mai mica la cei care au dormit cele 7 ore pe noapte, decat a celora care au dormit sub sau peste aceste 7 ore.

9. Stretching-ul - placere la birou


Nu ma refer la stretching la sala sau la exercitii speciale pe care sa le faci. Incearca sa iti intinzi oasele atunci cand simti ca esti epuizata, dar si dimineata, inainte sa te ridici din pat. Este un obicei sanatos de pe urma caruia ai de beneficiat atat in ceea ce priveste durerile de spate, cat si in privinta diverselor rani si rupturi de muschi. intinzandu-ti muschii abdomenului, picioarelor, ai mainilor si spatelui eviti carceii, amorteala, dar si afectiunile care ar putea aparea la o miscare brusca.

10. Micul-dejun - izvor de energie


Micul-dejun este un izvor de sanatate si un "plin" de cale lunga, care te ajuta pe tot parcursul zilei sa supravietuiesti tuturor activitatilor pe care le ai de intreprins. Daca faci din mic-dejun un obicei zilnic:

- eviti obezitatea
-  eviti problemele legate de tensiunea arteriala
- scazi riscul aparitiei bolilor de inima
- reduci riscul aparitiei diabetului si multe altele.

Micul-dejun trebuie sa faca parte dnu numai din viata ta, dar si din cea a copilului tau, pentru ca s-a demonstrat ca performantele lor sunt mult mai bune in ceea e priveste activitatile scolare si nu numai: sunt mai energici si mai plini de viata.

Lucrurile pe care le faci in fiecare zi pot fi cu adevarat salvatoare in situatii critice si sunt de asemenea planul tau de rezerva in lupta cu bolile! Parerea mea este ca ar trebui nu numai sa le facem zilnic, ci sa le amplificam pe cat putem, pentru ca ele nu au contraindicatii.

Tu reusesti sa faci toate aceste lucruri zilnic? Cum simti ca iti schimba viata?
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr