Ce înseamnă să fii spiritual

De în Dezvoltare personala 21 iun 2017

Să fii spiritual nu înseamnă să porți cristale, să aprinzi lumânări sau orice altceva asemănător. Dacă faci toate aceste lucruri nu este nimic rău, doar îți completează experiența, dar nu se reduce la asta.

Să fii spiritual înseamnă să fii treaz cu adevărat, să fii conștient de ceea ce se întâmplă în jurul tău și să-ți asumi tot ceea ce faci sau spui. Să fii prezent cu mintea acolo unde îți este corpul și să nu te lași acaparat de ce se prezintă la televizor, să nu fii atașat de nimic superficial și să încerci mereu să faci bine, să te îndrepți către un scop precis, către un loc anume pe drumul cel bun. Trebuie să trăiești mereu după principiile tale, pe care tu le consideri potrivite pentru tine și să nu te lași influențată de negativismul din jur, de oamenii pe care îi întâlnești sau circumstanțele în care te afli.

Să fii spiritual este despre a fi deschis la noi experiențe și să lași lucrurile să se întâmple de la sine, fără a fi prins de tumultul vieții dacă te simți tristă sau ai o perioadă mai proastă. Ai mintea liberă, deschisă și înveți din orice experiență. Încerci să te perfecționezi mereu, fără a face din asta un chin și nu ți se urcă la cap dacă cineva te laudă.

Să fii spiritual este despre a fi prezent, conștient și recunoscător pentru tot ceea ce se întâmplă și să te bucuri pentru diverse lucruri mărunte, să nu cauți disperată fericirea ci să o găsești pretutindeni și să vezi cum poți face din ceva negativ ceva mult mai bun. Fii cât se poate de obiectivă și nu lăsa nimic să-ți scape. Lasă egoismul deoparte și gândurile libere. Nu ignora pe nimeni și nimic.

Să fii spiritual înseamnă să nu te atașezi de negativism, să nu-ți cauzi scuze sau să încerci să te păcălești că ești fericită. Înseamnă să fii sinceră cu tine și cei din jur și să încerci să progresezi chiar dacă uneori pare greu, dar la sfârșitul zilei, dacă te uiți în urmă, să nu regreți nimic din ceea ce ai zis sau făcut.

Abia după ce te împaci cu tine însăți poți completa spiritualitatea cu manifestări exterioare, pentru că dacă să aprinzi o lumânare sau să îți lași părul să crească te face să fii tu însăți și să fii liniștită, înseamnă că nu este nimic greșit în asta. Cu atât mai mult este în regulă, dacă gândești din ce în ce mai logic, dacă ești din ce în ce mai conștientă și responsabilă de ceea ce faci, de ceea ce citești, ce faci cu timpul tău și ce informații permiți să ajungă la urechile tale, la sinele tău, la ce oră te duci la culcare sau modul în care mănânci, cât de mult sport faci sau cât de stresată ești, toate acestea, dacă sunt făcute asuma, duc la o spiritualitate crescută.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 apr