Singură și fericită - nu mai este un vis

De în Single life 19 feb 2019

Numărul de femei singure este în creștere, dar e greu de zis cu exactitate dacă ele preferă și aleg să fie singure, dacă sunt cu adevărat fericite sau dacă este doar o chestiune demografică a lumii moderne și acestea nu mai au altă opțiune.

Un studiu recent a scos la iveală faptul că femeile singure sunt de fapt mai fericite și iată de ce:

1. S-a dovedit că femeile se implică mai mult decât bărbații într-o relație

Aceasta este o generalizare, dar majoritatea femeilor depun mai mult efort în construirea și menținerea unei relații decât bărbații, deci după un anumit punct pur și simplu obosesc. Drept urmare, aproximativ 32% dintre femeile singure sunt fericite spre deosebire de doar 19% dintre bărbați.

2. Femeile singure își acordă mai multă atenție

După o relație de lungă durată, este relaxant să fii singură, deoarece ai timp să te duci în excursia mult visată fără să negociezi cu nimeni și te poți apuca liniștită de lecții de dans. 61% dintre femeile singure se declară mulțumite de statusul lor, pentru că nu mai au atât de multe responsabilități, trebuie să gătească mai puțin și pot avea grijă de ele însele fără a se simți vinovate.

3. Dragostea nu mai este centrul Universului

Când se despart de cineva, femeile suferă, dar după ce trec de această perioadă ele descoperă un alt fel de dragoste, cea pentru propria persoană. În cazul în care o femeie divorțează după ce are deja copii, dragostea se îndreaptă mai mult către aceștia și în viața ei nu mai e loc de un nou bărbat.

În ziua de astăzi nu mai este ceva rar ca o femeie să stea singură timp de 1 până la 3 ani și studiile au arătat că 75% dintre femeile singure nu și-au căutat un partener în ultimul an, chiar dacă ele încă visează la o dragoste adevărată. Acestea au înțeles însă că cu cât stai mai mult singură cu atât ești mai capabilă sa faci orice și frica de a rămâne singură nu este un motiv real de a fi cu cineva. Femeile adevărate așteaptă să simtă ceva rautentic și puternic, în timp ce-și petrec tot timpul liber dezvoltându-se personal, ceea ce le aduce foarte multă fericire și încredere în forțele proprii.

În timp ce femeile preferă să facă parte din mai multe comunități și să-și diversifice activitățile sociale, bărbații se bazează mai ales pe soție sau partenera de viață, de aceea ei sunt mai fericiți atunci când se află într-o relație. De asemenea, dacă o femeie este singură, ea are mai mulți prieteni, pe când bărbații aflați în aceeași situație sunt mai puțin activi.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Single life
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 noi