De ce călătoriile de una singură sunt din ce în ce mai apreciate

De în Calatorii 21 noi 2018

În ultimii ani, tot mai mulți oameni călătoresc singuri, pentru că odată cu tehnologia modernă a devenit mai ușor să descoperi toate colțurile lumii.

În trecut, simțul orientării prin citirea unei hărți tipărite sau cunoașterea unei limbi străine erau necesare atunci când călătoreai într-o țară străină, dar acum orice telefon cu conexiune la internet te poate îndruma pe calea cea bună, iar în acest timp, cei dragi pot fi ținuți la curent cu locul în care te afli.

Cercetătorii britanici au analizat 3 milionae de persoane și au descoperit că în ultimii trei ani căutările pe internet despre „ce să faci dacă călătorești singur” au crescut cu 143% față de perioada precedentă și cele mai iubite destinații sunt Africa de Sud-Est și Noua Zeelandă. În plus, pe Pinterest, căutările despre „călătorii solo” au sporit cu 600%. În această cercetare au fost incluse persoane cu vârste cuprinse între 15-90 de ani, dar creșterea cea mai semnificativă a înregistrat-o categoria de vârstă 55+. Deși este destul de clar că vârsta infleunțează decizia de a alege o călătorie cu prietenii, cu familia sau de una singură mai sunt și alte criterii de luat în calcul. Datele sugerează faptul că femeile explorează lumea mai mult singure, întrucât în 2015, din cei care călătoreau singuri doar 22% erau bărbați și restul de 78% erau femei, iar în 2017 procentul a crescut până la 84%. Aici însă apare diferența de vârstă între bărbați și femei, care preferă să călătorească singure când au doar 25-34 de ani.

Principalul motiv al acestor creșteri a fost pus pe baza schimbărilor în sitlul de viață și faptul că multe ocmpanii, indiferent de mărimea lor, au încorporat în planul lor de afaceri și colaborările de la distanță, ceea ce permite mai multă mobilitate angajaților. Această tendiță este încă în creștere și se estimează că până în 2020, 50% dintre angajați vor lucra remote. Un alt factor ce influențează obieciurile de călătorie este că a crescut vârsta la care oamenii își întemeiază o familie, iar cei care decid să rămână singuri mai mult timp aleg să călătorească, pe de-o parte pentru a descoperi lumea și pe de altă parte, pentru a cunoaște noi potențiali parteneri.

Oportunitatea de a cunoaște alți oameni care gândesc la fel, care au mai multe lucruri în comun și care împărtășesc dorința de a vedea tot ceea ce are lumea de oferit este, prin urmare, de nerefuzat, mai ales când presupune și părăsirea unei slujbe plictisitoare, cu un program fix, de la 9 la 5.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 oct