Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Citeşte şi: Pârjoale de somon cu mărar, în 4 paşi simpli
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Citeşte şi: Supă de broccoli cu cartofi şi parmezan
Pregăteşte-te să descoperi o reţetă simplă, de pe vremea bunicii, care te va ajuta să obţii o serie de găluşti milaneze, numai bune de pus în supă.
Găluşti milaneze
"Fărâmă mărunţel puţină fidea şi amestec-o cu unt, gălbenuşuri de ou, sare, parmezan ras şi nucşoară; frământă toate acestea şi fă un fel de aluat gros. Apoi ia din aluat cu o lingură de supă, fă găluşti de mărimea unei nuci, şi aruncă-le una câte una în apă clocotită cu are; fierbe-le zece minute şi scurge-le. Se întrebuinţează ca şi găluştile grase".