Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strânşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru a prepara pilaf de stridii.
"Ia o cantitate de stridii, spală-le foarte bine, deschide-le şi scoate miezul lor la o parte. Apoi pune o măsură de orez spălat într'o tingire foarte curată, cu patru linguri de unt-delemn. Pune-l la foc să fiarbă fără sare, amestecă-l de vre-o cinci şase ori, apoi aruncă stridiile înăuntru, mai pune puţin piper, o măsură şi un sfert de apă cu măsura orezului, amestecă-l şi acoperă-l îndată, priveghind să scadă, şi deşeartă apoi pe farfurie."